Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief voor een niet-publieke Job

Posted on

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief voor een niet-publieke Job

Niet alle bedrijven adverteren vacatures. Sommige bedrijven krijgen veel van de aanvragers zonder reclame. Andere bedrijven kunnen niet in het inhuren modus, maar zal overwegen aanvragen van gekwalificeerde kandidaten als ze een opening in de nabije toekomst te anticiperen.

een cv en sollicitatiebrief te sturen naar een werkgever, ook al bent u niet zeker of er banen beschikbaar, is een manier om uw kandidatuur opgemerkt te krijgen. Het kan ook je verder aandacht voor functies die net hebben opengesteld. Als je vaardigheden van het bedrijf heeft behoefte aan, het kan zelfs krijg je in aanmerking komen voor een geheel nieuwe positie.

Als je weet dat een werkgever heeft een opening, aarzel dan niet om te solliciteren.

Tip : Als u een bedrijf dat u graag aan het werk voor, overweeg dan de tijd neemt om uit te reiken en te verbinden, ongeacht of de organisatie momenteel huurt.

Tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief voor een niet-publieke Job

Wat is de beste manier toe te passen voor unadvertised vacatures? Het hangt af van de vraag of je weet dat er een plaats beschikbaar is, maar het bedrijf heeft niet in de lijst, of als er een bedrijf waar je wilt werken voor en je weet niet of er open banen.

Als je weet dat er een vacature

Als u weet dat het bedrijf is het inhuren, maar is niet geadverteerd de positie, een traditionele schrijven  sollicitatiebrief uiten van uw interesse in de open positie bij het bedrijf. Zorg ervoor dat u specifiek betrekking hebben uw kwalificaties voor de baan.

Als je niet weet wanneer de Vennootschap is inhuren

Het schrijven van een sollicitatiebrief voor een niet-publieke opening (ook bekend als een  koude contact begeleidende brief of letter of interest) is een beetje anders dan het schrijven van een sollicitatiebrief naar een baan waarvan u weet dat beschikbaar is.

Met dit type van de brief, moet u een sterke plaats voor jezelf en hoe je het bedrijf kan helpen. Hieronder vindt u enkele tips over hoe je een sollicitatiebrief voor een niet-publieke opening te schrijven.

  • Vermeld uw contacten. Als je iemand in de organisatie weet, vermeld dit aan het begin van de begeleidende brief. Het hebben van een contactpersoon bij het bedrijf is een geweldige manier om uw voet in de deur, zelfs als het bedrijf niet actief inhuren.
  • Gebruik papier of e-mail.  U kunt uw brief sturen via papier of e-mail. Een ouderwetse papieren brief te sturen werkt goed voor dit type van de brief, omdat het een betere kans om te lezen dan een e-mail, die zonder zelfs worden geopend kan worden geschrapt kan hebben.
  • Inclusief een CV.  Of je je sollicitatiebrief te sturen via papier of e-mail, moet u een kopie van uw cv op te nemen. Zorg ervoor dat u uw CV aan te passen aan het bedrijf en de aard van de baan die je zoekt.

Wat moet worden vermeld in je sollicitatiebrief

Hieronder vindt u gedetailleerde informatie over wat er in je sollicitatiebrief op te nemen, samen met links naar voorbeeld sollicitatiebrieven.

Uw contactgegevens
Naam
Adres
Stad, Staat Postcode
Telefoonnummer
E-mailadres

Datum

Groet
Als u een contactpersoon binnen het bedrijf kan vinden, richt uw brief of e-mailbericht naar hen. Hier is hoe om contacten op bedrijven.

Als je een contactpersoon niet kunt vinden, het adres van uw brief aan “Geachte personeelsmanager” of laat dit gedeelte en beginnen met de eerste paragraaf van uw brief.

Lichaam van Sollicitatiebrief
Het doel van deze brief is om op te vallen als een potentiële werknemer, zelfs als het bedrijf niet onmiddellijk inhuren. Uw brief moet de reden voor uw belangstelling voor de organisatie uit te leggen, en identificeren van uw meest relevante vaardigheden of ervaringen en leg uit waarom je een aanwinst voor het bedrijf zou zijn.

Eerste Paragraaf: De eerste paragraaf van uw brief moet informatie over de reden waarom je schrijft bevatten. Als je iemand bij het bedrijf kennen, noemen het nu. Wees specifiek over waarom je geïnteresseerd in een bepaald bedrijf.

Midden Paragraaf (s): De volgende sectie van uw sollicitatiebrief zou moeten beschrijven wat je hebt aan de werkgever te bieden. Nogmaals, wees specifiek over hoe je de organisatie kan helpen.

Final Paragraaf:  Sluit je brief met het bedanken van de werkgever voor de behandeling van u voor de werkgelegenheid.

Afsluiting
Met vriendelijke groet,  (of kies een andere afsluiting van de voorbeelden)

Handtekening
handgeschreven handtekening  (voor een gemaild brief)

Getypt handtekening
Wanneer u een e brief verstuurt, moet u al uw contactgegevens in uw handtekening toe te voegen.

Sollicitatiebrief Voorbeeld voor een baan die niet geadverteerd

U kunt dit voorbeeld gebruiken als een model om een ​​sollicitatiebrief te schrijven.

Uw naam
Uw adres
Stad, Provincie Postcode
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres

Datum

Contact Naam
Titel
Bedrijf
Adres
Stad, staat Postcode

Dear Mr./Ms. Achternaam,

Als een Information Technology professional met high-level management ervaring in de IT-industrie, heb ik geleerd dat de beste manier om succes te bereiken was om de middelen die ik had met goed gedefinieerde doelstellingen en empowerment te motiveren.

Een beheer geloof op basis van integriteit, kwaliteit en service, samen met een positieve houding, een proeve van bekwaamheid voor het strategisch denken en plannen, en de mogelijkheid om snel aan te passen aan nieuwe ideeën en situaties stelt me ​​in staat om een ​​consistente en significante successen in meerdere sectoren te bereiken.

Mijn persoonlijkheid profiel zegt:

  • Een zelfverzekerde, gedreven persoon die snel reageert om te veranderen.
  • Een self-starter met een sterk gevoel van urgentie die ingaat op het uitdagen en druk.
  • Een snelle leerling die is een praktische en ingenieuze probleemoplosser.
  • Een vlotte en articuleren communicator, flexibel en responsief. Een zelfsturend, doelgericht doer.

Mijn ex-managers zeggen:

“… De Information Technology Analysis zal dienen als leidraad voor het maken van een positieve bijdrage … je stijl van leidinggeven voorzien een voetafdruk voor de jongere leden van onze organisatie … een zeer positieve indruk van de bijdragen die u hebt gemaakt voor ons bedrijf en de groei.” Gregory Hines, President en CEO van Information Data Technology.

“… de belangrijkste bron van groei in onze data technologie bedrijf … in staat om het team te richten en te beheren het product naar een succesvolle introductie … grotendeels te danken aan zijn eigen persoonlijke inzet … uitstekende IT-project management en operationele management vaardigheden.” Pauline Hallenback, CTO bij Information Systems.

“… je sterke punten als manager zijn talrijk en gevarieerd … alle problemen worden geconfronteerd in een tijdig … management by objectives komt als een tweede natuur voor u …” Jackson Brownell, Director of Operations, Denver Technologies.

ABC Company is een bedrijf dat me zou voorzien van de mogelijkheid om mijn persoonlijkheid, vaardigheden en successen aan het werk gezet. Tijdens een persoonlijk gesprek wil ik graag met u bespreken hoe ik zal bijdragen aan de verdere groei van uw bedrijf.

Vriendelijke groeten,

Uw naam

Proeflezen uw documenten

nagelezen zorgvuldig zowel uw CV en sollicitatiebrief alvorens ze te verzenden.

Hoe te verzenden Uw Brief

Bij het verzenden van uw brief via e-mail, uw brief te schrijven in het e-mailbericht en voeg je CV aan het bericht. In de onderwerpregel, zet je naam en de reden voor het schrijven van (Your Name – Introductie).

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *