7 modalități de a economisi bani în timpul căutării unui loc de muncă

Posted on

7 modalități de a economisi bani în timpul căutării unui loc de muncă

Cât costă de fapt aterizarea unui nou loc de muncă? Răspunsul, din păcate, este că depinde. Un sondaj CareerBuilder raportează că 27% dintre solicitanții de locuri de muncă care au făcut cheltuieli în timpul unei căutări de locuri de muncă au cheltuit peste 200 de dolari, în principal pentru îmbrăcăminte (39%), transport (22%) și călătorii (21%).

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în câmpul dvs. în zona de metrou locală, iar CV-ul dvs. este actual și într-o formă destul de bună, vă puteți îndepărta doar cu bugetul pentru bani pe gaz sau biletul de autobuz și costul tipăririi câtorva copii suplimentare ale CV-ul dvs.

Dar dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă într-un oraș nou , fie încercați să schimbați cariera, fie să săpați pentru o vânătoare prelungită de locuri de muncă, costurile dvs. ar putea fi considerabile. În funcție de situația dvs., este posibil să fie necesar să faceți buget pentru o ținută de interviu sau două, transport de la și de la interviu, servicii de coaching în carieră, reluare ajutor de scriere, formare profesională și multe altele.

Vestea bună este că nu toate costurile nu sunt negociabile – și cu puțină pregătire și ingeniozitate, puteți găsi deseori servicii similare cu mai puțini bani. Citiți pentru cele șapte cele mai bune moduri de a economisi bani în timpul căutării dvs. de locuri de muncă

Organizeaza-te

Una dintre cele mai bune metode de a economisi bani în timpul unei căutări de locuri de muncă este de a economisi timp prin organizarea . Nu trebuie să vă dezlipiți de un software scump sau de organizatori pentru a face acest lucru. Șansele sunt, dețineți deja multe instrumente de productivitate care sunt perfecte pentru organizarea căutării dvs. de locuri de muncă. Creați o foaie de calcul pentru aplicații de lucru în Microsoft Excel sau Google Drive. Utilizați aplicațiile și funcțiile încorporate ale smartphone-ului dvs. pentru a urmări termenele limită sau pentru a crea alerte și întâlniri în Google Calendar. Descărcați aplicații gratuite de căutare de locuri de muncă de la într- adevăr , Glassdoor, CareerBuilder și multe altele.

Împrumutați haine de la interviu de la prieteni și familie

Pentru a face o primă impresie bună la un interviu de muncă , este esențial să vă îmbrăcați corespunzător. Chiar dacă procesul de interviu este la distanță și intervievați prin Zoom sau Skype , trebuie să îmbrăcați partea. În funcție de cultura companiei , acest lucru poate însemna orice, de la ținute casual de afaceri la un costum de afaceri și pantofi de rochie.

Sfat : merită să vă faceți cercetarea. În timp ce este mai bine să greșești de partea de a te îmbrăca mai degrabă decât mai puțin, nu vrei să mergi prea departe în ambele direcții. De exemplu, dacă intervievați la un startup, un costum de afaceri poate da impresia greșită.

Dacă nu aveți haine de interviu perfecte în dulapul dvs. (sau în dimensiunea dvs. actuală), nu presupuneți că sunteți blocat să cumpărați ceva nou. Rețelează-ți drum într-o ținută nouă, întrebând prietenii și familia dacă au haine adecvate pentru a le împărtăși.

Consultați site-urile online de modă și de expediere, cum ar fi Poshmark, ThredUp și TheRealReal pentru a cumpăra ținute vestimentare la modă. În caz contrar, lăsați-vă la magazinul local de transport sau de expediție. Poți fi surprins de ceea ce găsești.

Evitați plata din buzunar pentru cheltuieli de călătorie

Una dintre cele mai mari cheltuieli pentru interviurile de muncă din afara orașului este călătoria și cazarea. Biletele de avion, biletele de tren, benzina, închirieri de mașini și rezervări la hotel pot ajunge rapid la bani mari. S-ar putea să sfârșiți prin a plăti sute sau chiar mii de dolari înainte de a pune chiar piciorul în birourile companiei.

Dar poate că nu trebuie să plătiți singuri întreaga factură. Unele companii vor plăti pentru cheltuielile de călătorie și cazare. Nervos despre întrebarea cui plătește? Luați în considerare să întrebați dacă compania va lua aranjamente de călătorie în numele dvs. Dacă spun nu, atunci vă puteți gândi dacă să negociați pentru rambursare.

Dacă este devreme în procesul de interviu și angajatorul nu ridică fila, puteți, de asemenea, să vă întrebați dacă ar avea în vedere un interviu video sau un apel telefonic în această etapă. Atunci, dacă lucrurile merg bine, veți ști că investiția dvs. în cheltuielile de călătorie pentru următorul interviu este mai probabil să plătească.

Notă : Mulți angajatori efectuează procesul de angajare – de la interviuri la bord – on-line. Este posibil să fiți capabil să vă angajați pentru un loc de muncă pe care îl veți face în persoană, fără a suporta cheltuieli suplimentare.

Încercați mai întâi site-uri de căutare de locuri de muncă gratuite

Motoarele de căutare de locuri de muncă și forumurile de locuri de muncă sunt surse utile de listare pentru mulți solicitanți de locuri de muncă – și mulți sunt liberi de a utiliza. Concentrați mai întâi porțiunea online a căutării dvs. de locuri de muncă pe aceste site-uri gratuite și economisiți-vă costurile abonamentelor lunare. Încercați câteva dintre cele mai bune site-uri de locuri de muncă pentru a vedea care oferă cele mai multe oportunități potrivite pentru interesele dvs.

Doriți listări verificate pe o piață de muncă de nișă? Multe site-uri care percep o taxă oferă o perioadă de încercare gratuită pentru utilizatorii noi. Doar asigurați-vă că faceți o notă în calendar pentru a vă anula contul, astfel încât să nu plătiți pentru un abonament de care nu mai aveți nevoie.

Upskill Yourself gratuit

Dacă ați fost în căutarea unui loc de muncă de ceva timp și nu aveți prea mult noroc, poate este timpul să adăugați câteva abilități noi în CV-ul dvs. Și s-ar putea să nu fiți nevoit să luați o factură de învățământ grea pentru a o face.

Important  : primul tău pas trebuie să fie identificarea abilităților care vor impresiona cel mai mult angajatorii și vor avea cel mai mare impact pozitiv asupra liniei de jos. O modalitate de a face acest lucru este să revizuiți calificările colegilor din domeniul dvs., fie consultând profilurile lor LinkedIn, fie scanând anunțuri de locuri de muncă pentru titlul dvs. de job vizat.

După ce ați stabilit ce abilități trebuie să învățați, căutați cursuri online gratuite prin organizații precum Coursera sau edX.

Doriți să aflați mai multe despre programe de formare, ucenicie sau certificări? CareerOneStop este centrul de formare al Departamentului Muncii din SUA, cu legături la resurse care vă pot ajuta.

Ajunge la școala ta

Pregătire în carieră, ajutor la scrierea unui CV și a unei scrisori de întâmpinare, asistență în găsirea de oportunități de angajare, resurse de rețea în carieră și interviuri de practică vă pot ajuta ca vânatul să lucreze să aibă mult mai mult succes decât dacă îl faceți pe cont propriu.

Sfat : Dacă ați absolvit cu mult timp în urmă, este posibil ca centrul dvs. de carieră în colegiu să nu fie primul dvs. gând atunci când sunteți în căutarea unui loc de muncă, dar ar trebui să fie.

Centrele de servicii de carieră oferă adesea resurse de rețea gratuite, reluare și ajutor de interviu și servicii de evaluare a carierei pentru absolvenți, chiar dacă nu sunt studenți recente. Site-ul școlii dvs. ar trebui să ofere mai multe informații despre serviciile de la distanță pentru studenți și despre cum să luați legătura.

Economisiți bani pe tehnologie 

Puțini solicitanți de locuri de muncă se pot gestiona fără tehnologie în aceste zile, chiar dacă se află în industrii din cărămidă și mortar care se bazează foarte mult pe conexiunile de rețea. Dar dacă sunteți în căutarea unui loc pentru a economisi bani în timpul căutării dvs. de locuri de muncă, acum este un moment bun pentru a examina cheltuielile dvs. lunare pentru serviciul mobil, internet și alte tehnologii esențiale.

Economisiți bani pe serviciul dvs. de telefon mobil folosind planuri preplătite, servicii de pachet sau treceți planul la unul care se potrivește mai bine cu modelele de utilizare. Pachetă-ți internetul și cablul – sau tăie cablul și șterge linia fixă. Puteți apela furnizorii dvs. de servicii actuali și să întrebați reduceri pentru veterani, studenți, AAA, AARP și alte organizații.

Doar asigurați-vă că nu faceți modificări care să pună în pericol capacitatea dvs. de a vă conecta cu potențiali angajatori, cum ar fi trecerea la un serviciu celular mai puțin fiabil, de exemplu. Nu doriți să anulați un apel cu un manager de angajare doar atunci când fac o ofertă de muncă .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *