7 Reguli de lucru la domiciliu pentru a vă îmbunătăți productivitatea

Posted on

7 Reguli de lucru la domiciliu pentru a vă îmbunătăți productivitatea

Când încercați să vă echilibrați viața profesională personală într-un singur loc, pot exista întotdeauna câteva riduri neașteptate care să reducă productivitatea profesională. Cu toate acestea, majoritatea problemelor pe care le întâmpină lucrătorii de la domiciliu (de exemplu, întreruperi, distrageri etc.) pot fi evitate prin stabilirea unor reguli de lucru la domiciliu pentru familia ta, pentru tine și chiar pentru colegii tăi. În timp ce specificul fiecărei familii de lucru la domiciliu va diferi, abordați aceste șapte probleme pentru a vă asigura productivitatea

1. Setați (și urmăriți) Orele de lucru

Când lucrezi într-un birou exterior, plecarea acasă este semnalul că ziua ta de muncă s-a terminat. Dacă sunteți deja acasă, munca se poate întinde ușor seara sau în weekend. Colegii pot crede că, deoarece lucrați acasă, sunteți întotdeauna disponibil. Sau pe partea flip, este posibil să lăsați distragerile să mănânce în momentul în care se presupune că sunteți la serviciu. O soluție este să vă setați orele de muncă în avans.

Poate fi la fel de simplu precum realizarea unui plan mental la începutul fiecărei zile sau la fel de complex ca completarea unui program lunar, în funcție de nevoile tale. Cheia este să fii realist.

Sfat: Dacă sunteți un telecomunicator angajat, este posibil ca angajatorul dvs. să fi stabilit ore de lucru pentru dvs. Dacă sunteți un contractant independent sau un proprietar de afaceri la domiciliu, poate doriți să luați în considerare un anumit nivel de flexibilitate în zilele dvs. Asigurați-vă că orele de lucru prevăzute sunt cunoscute de toată gospodăria. Dacă copiii nu înțeleg programul dvs., nu își vor înțelege locul în el.

Pentru a vă asigura că lucrați atunci când trebuie, luați în considerare păstrarea unui jurnal sau utilizarea unui cronometru, chiar dacă nu vi se solicită. Este posibil ca impresia dvs. de câte ore lucrați să nu fie atât de exactă cât credeți.

2. Stabiliți (și realizați) Obiectivele

Nu este suficient să stabiliți doar un program de timp; trebuie să vă setați obiective pentru ceea ce veți realiza în acel timp.

Poate că stabilirea obiectivelor, indiferent dacă este pe termen scurt, pe termen mediu sau pe termen lung, face deja parte din acordul dvs. de muncă la domiciliu cu angajatorul. Cu toate acestea, dacă nu, ar trebui să o faci pentru tine și să te asiguri că se bazează pe fundamentul solid al valorilor tale.

Important : când vă creați obiectivele, începeți pe termen lung și lucrați înapoi. Unde ai dori ca afacerea ta de acasă să fie într-un an? Ce proiecte doriți să realizați în următoarele șase luni la locul de muncă? Apoi lucrați înapoi pentru a identifica pașii pe care trebuie să îi faceți pentru a atinge aceste obiective și să-i lucrați în rutina dvs. zilnică sau săptămânală. Evaluează-ți periodic progresul.

3. Limitați întreruperile de la membrii familiei

Ceea ce merită o întrerupere în timpul muncii ar trebui să fie clar pentru toată lumea, inclusiv pentru adulți. Copiii tind să uite regulile, în timp ce adulții cred că nu se aplică lor.

Dacă copiii tăi sunt mici, regulile tale vor trebui să fie mai slabe decât dacă copiii tăi sunt suficient de bătrâni pentru a avea grijă de propriile nevoi. Dar chiar și atunci când sunt capabili, asta nu înseamnă că vor dori. Țineți linia să răspundă la întreruperi și, în cele din urmă, vor înceta să ceară sau cel puțin să ceară atât de multe.

Sfat : Un mod de a minimiza întreruperile copiilor este de a-și planifica ziua cât mai mult posibil. Layout gustări, haine, etc. în avans. Planifică lucrurile pe care copiii să le facă în timp ce lucrezi. Faceți mici pauze în timpul zilei. Dacă copiii știu că veți ieși din birou la un moment dat, este mai ușor să așteptați să vă spun cele mai noi știri.

Dacă aveți îngrijire pentru copii, acordați-le bebelușului autoritate prin a nu ieși din birou când auziți copilul plângând. Ai încredere că sitterul tău se poate descurca.

Dacă îngrijitorul tău este soțul / soția ta, autoritatea s-ar putea să nu fie o problemă, dar el sau ea ar putea simți mai liber să te întrerupă decât ar fi un babysitter. Indiferent cine este îngrijitorul tău, discută în prealabil despre ceea ce merită o întrerupere.

4. Reduce distragerile

Întreruperile celorlalți nu sunt singura formă de distragere cu care se întâlnesc lucrătorii de la domiciliu. Cu toții putem fi distrași prin e-mail, social media, treburile casnice, televiziune și multe altele. Pentru a evita distragerile atunci când lucrați acasă, aveți nevoie de autodisciplină. Și cheia dezvoltării este înțelegerea punctelor tale slabe. Așa cum am menționat anterior, păstrarea unui jurnal al orelor și activităților dvs. poate fi utilă pentru a descoperi locul de plecare. După ce știi ce te distrage, stabilește reguli, ore, rutine și obiective pentru tine.

5. Creați un mediu de lucru productiv

Crearea unui mediu productiv începe cu spațiul dvs. de lucru fizic, dar depășește acest lucru. Un birou de acasă separat cu ușă este ideal, dar nu avem toți spațiul pentru asta. Oriunde lucrezi, fie că este un colț în sala de mese sau dormitorul tău, acesta ar trebui să fie dedicat în acest scop. Este ineficient să vă configurați și să vă descompuneți spațiul de lucru în fiecare zi. Ar trebui să fie un loc în care este cel mai puțin probabil să fii întrerupt.

Dacă aveți un birou dedicat acasă, dacă copiii sunt îngrijite în biroul dvs. în timpul programului de lucru este una dintre cele mai de bază decizii pe care va trebui să le luați. Dacă aveți întâlniri frecvente la telefon sau video, este posibil să aveți nevoie de o politică cu ușile închise. Dacă permiteți copii în biroul dvs., probabil că veți avea nevoie de câteva reguli. Ele pot fi suficient de simple pentru ca chiar și copiii mici să poată urma: bate înainte de a intra sau nu intra niciodată atunci când sunteți la telefon sau utilizați întotdeauna voci liniștite.

De asemenea, o parte a stabilirii unui mediu productiv este modul în care vă prezentați pentru muncă. Chiar dacă nu aveți niciodată întâlniri video, curățați-vă și îmbrăcați-vă înainte de a începe să lucrați. A lucra în PJ-urile dvs. poate suna de parcă ar fi grozav, dar nu vă pune în mintea potrivită pentru a lucra eficient.

6. Multitask în mod adecvat

Cu toții facem multitask uneori, dar când lucrați acasă (în special cu copiii), poate fi tentant să o faceți prea mult. Vă poate lăsa cu o serie de proiecte pe jumătate terminate și copii care simt că nu au niciodată atenția voastră deplină.

Trucul este să faceți multitask eficient și să îl faceți într-un mod limitat. Este în regulă să pliați rufele în timpul unui apel audio conferință sau să vă verificați e-mailul în timp ce așteptați să alegeți un copil dintr-o activitate. Cu toate acestea, atunci când interacționezi cu copilul tău, fie vrei să fii pe deplin prezent, fie să amâne până când poți să-ți acorzi atenția completă.

7. Fii accesibil

Când lucrați de la distanță, angajatorul, clienții sau clienții trebuie să aibă încredere că lucrați în numele lor așa cum se așteaptă. Pentru a-ți construi această încredere, va trebui să fii accesibil. Aceasta înseamnă să scrii e-mailuri eficiente și să răspunzi rapid altora. Înseamnă să ridici telefonul și să suni când este necesar. Poate însemna chiar să intri ocazional în birou.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *