Cum să urmăriți starea unei cereri de angajare

Posted on

Cum să urmăriți starea unei cereri de angajare

După ce ați depus o cerere pentru un loc de muncă, veți fi înțeles dornic să aflați unde vă aflați. Cu toate acestea, este important să realizați că  procesul de angajare  poate dura ceva timp și s-ar putea să nu primiți un răspuns imediat – sau deloc.

Din păcate, este, de asemenea, posibil să nu primiți niciodată un răspuns, nici măcar o notă generală care să vă anunțe că nu sunteți angajat sau că nu veți fi contactat pentru un interviu.

Adesea, companiile primesc sute (sau chiar mii) de aplicații și pur și simplu nu au timp să le urmărească. Este posibil ca alții să nu aibă un sistem de gestionare a respingerilor.

Iată câteva dintre motivele pentru care nu primiți răspuns și sfaturi despre când și cum să urmăriți starea unei cereri de angajare.

Înainte de a urmări

Există câteva lucruri de făcut înainte de a urmări. Mai întâi, verificați lista de locuri de muncă, precum și orice e-mailuri sau alte contacte pe care le-ați avut cu managerul de angajare sau cu angajatorul. Vedeți dacă vreuna dintre acele corespondențe include informații despre când vă puteți aștepta să primiți răspunsuri de la companie. Dacă vă oferă o întâlnire, asigurați-vă că așteptați până după acea dată pentru a urmări.

Sfat: Chiar înainte de a depune cererea de angajare, puteți planifica un timp pentru a continua scrisoarea de intenție.

De exemplu, ați putea include la sfârșitul scrisorii de intenție că veți suna la biroul companiei într-o săptămână pentru a urmări. Cu toate acestea, dacă lista de locuri de muncă spune în mod specific că solicitanții nu ar trebui să sune sau să trimită e-mail, atunci nu includeți acest lucru în scrisoarea de intenție și nu urmăriți.

Când să verificați aplicația dvs

De obicei, cel mai bine este să așteptați o săptămână sau două înainte de a face o întrebare. Este important să acordați angajatorului suficient timp pentru a analiza cererile de angajare și pentru a se pregăti să programeze interviuri. Dacă urmăriți mai devreme, s-ar putea să vi se pară insistent sau nerăbdător față de angajator.

Cele mai bune modalități de urmărire

Iată opțiuni de urmărire cu un angajator, inclusiv exemple de e-mailuri și sfaturi despre ce să spui când suni.

E-mail de urmărire sau pe LinkedIn

Dacă aveți o adresă de e-mail pentru o persoană de contact, atunci ați putea trimite un e-mail pentru a vă reafirma interesul puternic față de job și menționând că ați fi binevenit oportunitatea de a vă întâlni pentru un interviu. Consultați un exemplu de scrisoare de continuare pe care o puteți adapta pentru a se potrivi circumstanțelor dvs.

Un mesaj LinkedIn este o altă opțiune de urmărire, mai ales dacă nu aveți o adresă de email pentru angajator sau managerul de angajare, dar aveți numele acestora. Dacă cunoașteți pe cineva angajat la companie, contactați-l pentru a-i spune că ați aplicat pentru un rol – potențial, conexiunea dvs. poate contacta managerul de angajare și vă poate împinge cererea.

Urmărirea apelurilor telefonice

 Dacă aveți un număr de telefon pentru managerul de angajare, puteți suna. Menționați câteva motive cheie pentru care sunteți atât de interesat și subliniați de ce jobul se potrivește foarte bine. Află ce să spui când suni.

Urmărire personală

De asemenea, este acceptabil să treci în persoană de către un angajator atunci când ați renunțat anterior o cerere în persoană:

  • Puteți menționa că urmăriți cererea dvs. și vă întrebați dacă ar putea lua în considerare acordarea unui interviu.
  • Ar trebui să fiți gata să menționați pe scurt baza interesului dvs. și de ce ați fi calificat.
  • Asigurați-vă că dați energie pozitivă, că sunteți îmbrăcat corespunzător și că implicați angajații sau angajatorii într-o manieră caldă și prietenoasă.

Notă: nu contactați o companie în persoană dacă cererea dvs. a fost trimisă printr-un portal online, e-mail sau trimisă prin poștă.

Sfaturi pentru urmărire

Este important să fii întotdeauna politicos și profesionist în comunicarea ta. Indiferent dacă comunicați prin e-mail, la telefon sau în persoană, asigurați-vă că vorbiți (sau scrieți) clar și profesional. Dacă scrieți, asigurați-vă că vă editați temeinic mesajul. Dacă vorbești cu cineva, fii cald și prietenos.

Important: aceste mesaje și conversații sunt încă încercarea ta de a face o primă impresie puternică.

Reafirmați-vă interesul față de poziție, dar faceți acest lucru pe scurt. Repetă rapid și concis de ce crezi că ai fi potrivit pentru job. Acest lucru va ajuta aplicația dvs. să iasă și mai mult în evidență.

Dacă compania nu este pregătită să ia decizii sau să intervieveze oamenii, întrebați când intenționează să înceapă procesul de interviu sau când intenționează să ia decizii de angajare, astfel încât să știți când să urmăriți din nou.

Mențineți scurt mesajul, conversația telefonică sau vizita în persoană. Vrei să faci o impresie puternică, dar nici nu vrei să rămâi peste bun venit.

Când să renunți

Urmărirea corectă a unei cereri poate atrage atenția asupra candidaturii tale și poate face mai probabil să nu fii trecut cu vederea. Cu toate acestea, este important să nu deranjezi un angajator, deoarece ai putea înstrăina personalul.

Sfat: în general, nu contactați un angajator de mai mult de trei ori și lăsați câteva săptămâni între mesaje, cu excepția cazului în care angajatorul a sugerat altfel.

Dacă nu primiți niciun răspuns după mai multe încercări de urmărire, treceți mai departe și concentrați-vă asupra altor cereri de muncă.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *