5 Competențe sociale la locul de muncă pentru a avea succes

Posted on

5 Competențe sociale la locul de muncă pentru a avea succes

Care sunt aptitudinile sociale, și de ce sunt esențiale pentru succesul la locul de muncă? abilități sociale, numite și „abilități interpersonale,“ sunt cele pe care le folosesc pentru a interacționa și de a comunica cu alte persoane. Aceste competențe includ atât abilități verbale (modul în care vorbești cu alte persoane) și abilități non-verbale (limbajul corpului, gesturi, și contactul cu ochii).

De ce Angajatori Valoarea abilităților sociale

Abilitățile sociale sunt importante abilități soft – calitățile personale (spre deosebire de abilități greu profesionale dobândite prin educație, formare profesională sau experiență de locuri de muncă), care sunt esențiale pentru a interacționa bine cu ceilalți. Aproape fiecare loc de muncă necesită abilități sociale. Dacă lucrați într-o echipă, trebuie să fie capabil de a obține, împreună cu alții. Dacă lucrați cu clienții, trebuie să asculte cu atenție întrebările și preocupările lor. Dacă sunteți un manager, vei fi chemat pentru a motiva angajații.

Notă : Chiar dacă locul de muncă nu implică interacțiunea cu alți oameni foarte mult, tot trebuie să posede câteva abilități sociale pentru a interacționa cu angajatorul și colegii dumneavoastră.

Deoarece abilitățile sociale sunt atât de importante, aproape fiecare angajator cauta candidati cu aceste competențe. Prin urmare, este esențial să demonstreze că aveți abilități sociale puternice în CV-ul, scrisoarea de intentie, si interviu.

Aici este o listă de top cinci competențe sociale în care angajatorii caută în candidați pentru ocuparea forței de muncă. De asemenea, au o privire la sfaturile ulterioare cu privire la modul de a demonstra că aveți abilități sociale pe tot parcursul căutarea de locuri de muncă.

Top 5 Abilități sociale

1. Empatia

Empatia este o abilitate foarte importantă. Pentru a interacționa bine cu ceilalți, trebuie să fie capabil să înțeleagă modul în care acestea se simt. Empatia este deosebit de important atunci când se ocupă cu clienții care vin la tine cu întrebări sau probleme. Ai nevoie să-și exprime preocuparea reală pentru problemele lor, precum și contribuie la rezolvarea acestora.

2. Cooperarea

Cooperarea este deosebit de important atunci când lucrezi într-o echipă, în cazul în care vi se va cere să partener cu alții pentru a atinge un obiectiv comun. Cu toate acestea, chiar dacă nu funcționează pe o echipă, cooperarea este încă necesară în acele ocazii când vi se cere să lucreze alături de colegii pentru a ajuta la atingerea obiectivelor organizației.

3. Comunicarea verbală și scrisă

Comunicarea verbală este abilitatea de a te exprima folosind un limbaj clar că alții pot înțelege. Vei avea nevoie de abilități de comunicare verbală solide ori de câte ori vorbesc cu alte persoane în persoană sau la telefon. Comunicarea scrisă intră în joc ori de câte ori scrie un e-mail, text, scrisoare, raport, sau de prezentare – aici, gramatica caz, ortografia și formatul sunt necesare.

4. ascultare

O altă abilitate de comunicare importante care vă ajută să interacționeze bine cu ceilalți ascultă. Trebuie să fii capabil să asculte cu atenție la ceea ce spune angajatorul să facă, ceea ce spun colegii într-o ședință, și în ce angajații vă cer. Trebuie să asculte preocupările clienților, și de a le exprima pe care le-ați înțeles. Oamenii răspund bine la alții atunci când simt că sunt auzite.

5. Comunicarea nonverbală

În timp ce comunicarea verbală este o abilitate importantă, așa că este comunicarea nonverbală. Prin limbajul corpului, contactul vizual, si expresii faciale, vă puteți exprima că sunteți o persoană empatică care ascultă cu atenție altora.

Cum se afișează Pragurile dvs. sociale în timpul unei percheziții loc de muncă

Încearcă să demonstreze că aveți toate aceste abilități sociale pe tot parcursul procesului de căutare de locuri de muncă. În primul rând, asigurați-vă că pentru a include cuvintele de calificare sociale discutate aici ( „empatie“, „cooperare“, „comunicare verbală și scrisă,“ „ascultare“, „comunicarea non-verbală“) în CV-ul tau. locuri bune de a utiliza aceste cuvinte cheie sunt în istoricul dvs. de lucru sau în rezumatul CV-ul (dacă aveți unul).

În al doilea rând, puteți utiliza aceste cuvinte in scrisoarea de intentie. În corpul scrisorii dumneavoastră, menționa unul sau două dintre aceste competențe, oferind exemple specifice de un timp, atunci când le-a demonstrat la locul de muncă.

În al treilea rând, puteți utiliza aceste cuvinte de calificare într-un interviu. Asigurați-vă că aveți cel puțin un exemplu pentru un timp ați utilizat fiecare dintre primele cinci competențe enumerate aici. Desigur, fiecare loc de muncă vor necesita diferite abilități și experiențe, astfel încât asigurați-vă că citiți cu atenție fișa postului și să se concentreze pe competențele enumerate de către angajator.

Sfat : Interviuri oferă , de asemenea , pe forum perfect pentru a demonstra talentele interpersonale.

Asigurați-vă că pentru a utiliza comunicarea non-verbală care transmite interesul dumneavoastră într-un interviu, angajatorul, și locuri de muncă. Vorbiți clar, și să asculte cu atenție la întrebările fiind întrebat. Afișarea acestor abilități interpersonale în persoană este cel mai bun mod de a convinge un angajator că aveți ceea ce este nevoie pentru a excela în poziția pe care îl oferă.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *