Comunicare verbală – o abilitate esențială Soft

Posted on

Comunicare verbală - o abilitate esențială Soft


Comunicarea verbală este schimbul de informații între indivizi sau grupuri prin vorbire. Este una dintre modalitățile prin care interacționează cu șefii noștri, angajații, colegii și clienții sau clienții la locul de muncă. Noi folosim, de asemenea, ascultare activă, comunicare non-verbală, cum ar fi limbajul corpului si expresiile faciale, și scris pentru a comunica.

Atunci când abilitățile de comunicare verbală sunt slabe, destinatarii mesajelor nu vor fi în stare să le înțeleagă și, ulterior, nu va fi în măsură să răspundă în mod corespunzător. În timp ce aceste eșecuri nu revine exclusiv abilitățile de ascultare-difuzor slabă sau interpretare eronată a indiciilor non-verbale pot fi, de asemenea, de vina-încep cu el sau ea.

Cum de a îmbunătăți comunicarea verbală

Îmbunătățirea abilităților de comunicare verbală va ajuta să evitați neînțelegerile la locul de muncă. Ia următorii pași, care începe chiar înainte de orice cuvinte părăsi gura:

 1. Fii pregatit: Înainte de a începe o conversație, dau seama ce informațiile pe care doriți să le furnizați. Apoi , decide cu privire la cel mai bun mod de a – l releu la destinatar. De exemplu, nu trebuie să-l facă față-în-față sau va face un apel telefonic?
 2. Alegeți cu grijă cuvintele tale: Folosiți vocabularul destinatarul poate înțelege cu ușurință: Dacă el sau ea nu înțelege cuvintele, mesajul va fi pierdut.
 3. Vorbiți clar:  Fiți conștienți de volumul și viteza de vorbire dumneavoastră. Vorbind prea încet va face dificil pentru oricine să auzi, dar strigând poate fi foarte descurajante. Vorbește încet suficient pentru a fi înțeles, dar nu atât de încet , încât ai purtat ascultător sau l -au pus sau ea să doarmă.
 4. Utilizați tonul propriu:  Vocea ta poate dezvălui adevăratele sentimente și atitudine. De exemplu, dacă sunteți supărat sau trist, va veni peste prin tonul. Încercați să rămână în controlul de acest lucru, pentru a evita dezvăluirea mai mult decât doriți și distrage atenția ascultătorul din intenția mesajul tău.
 5. Asigurați – ochi de contact: Persoana căreia îi vorbește va fi mai în măsură să se conecteze cu tine , dacă menține contactul vizual pe tot parcursul conversației.
 6. Verificați cu ascultătorul Periodic: Obțineți feedback – ul pentru a vă asigura că persoana cu care vorbiți vă înțelege. El sau ea trebuie să „ a lua“ ceea ce încearcă să spună. În timp ce vorbiți, observa expresiile sale faciale și limbajul corpului, sau pur și simplu cere confirmarea verbală pe care el sau ea te înțelege.
 7. Evita distragerile: Zgomotul de fond va distrage atenția ascultătorului și să – l greu pentru el sau ea să audă ceea ce spui, nu contează, să înțeleagă asta. Găsiți un loc liniștit pentru a vorbi. Dacă vorbești cu cineva prin telefon, du – te la o zonă liniștită și asigurați – vă că el sau ea este într – una, de asemenea. În cazul în care nu este posibilă în acest moment, aranja pentru a vorbi atunci când este.

Cariere care necesită abilități excelente de comunicare verbală

Indiferent de ceea ce este cariera ta, va trebui probabil să vorbească cu oamenii, cel puțin ocazional. Prin urmare, bune abilități de comunicare verbală sunt critice. Unele ocupații, cu toate acestea, depinde de a avea abilități de comunicare verbală superioare. Aici sunt mai multe care au nevoie de această abilitate moale:

 • Chief Executive:  Directorii executivi sunt responsabili de toate activitățile în organizațiile pe care le conduc. Acestea trebuie să fie în măsură să facă schimb de informații cu cele din interiorul și în afara entității, inclusiv a altor directori de nivel superior, angajați, clienți și acționari.
 • Director de școală:  Principals gestiona școli primare și secundare. Excelente abilități de comunicare verbală lasa sa interactioneze cu facultatea de școală, părinți și elevi.
 • Managerul : Managerii supraveghează activitatea angajaților unui departament sau întreaga organizație. Acestea trebuie să fie în măsură să ofere un feedback lucrătorilor lor într – un mod clar.
 • Operations Research Analyst: Folosind expertiza lor în matematică, analiștii de cercetare de operare ajuta la companii și alte entități rezolva probleme. Puternice abilități de comunicare verbală le permite să lucreze ca un membru al unei echipe.
 • Medical Scientist:  oamenii de stiinta de cercetare medicala cauzele bolilor si de a dezvolta metode de prevenire și tratament bazate pe concluziile lor. Acestea trebuie să fie în măsură să explice rezultatele lor colegilor.
 • Economist: Economiștii studiază distribuția resurselor. Ei colaborează cu clienții și să discute concluziile lor cu ei.
 • Clinice sau de consiliere Psiholog:  psihologi clinice si de consiliere a diagnostica si trata persoanele care au tulburări mentale, emoționale, comportamentale și. Ei petrec zilele vorbesc cu oamenii.
 • Arheologul:  Arheologii studiază istoria și preistorie , prin examinarea probelor lăsate în urmă de oameni. Ei trebuie să explice concluziile lor de cercetare colegilor.
 • Căsătorie și Familie Terapeut: Căsătoria si terapeuti de familie trata indivizi, familii, cupluri și pentru tulburări mintale și probleme interpersonale. Ei au nevoie să transmit informații clienților lor.
 • Profesor:  Profesorii instrui elevii într – o varietate de subiecte. Ei explica concepte studenților, să colaboreze cu alți profesori, și a discuta despre progresul elevilor cu părinții.
 • Bibliotecar:  Bibliotecarii selectați și să organizeze materiale în public, școală, academic, drept, și bibliotecile corporative. Ei învață cum să patronii bibliotecii folosească aceste resurse.
 • Dentist:  Stomatologi să examineze și să trateze dinții și gingiile pacienților. Ei colaborează cu igienisti dentare și asistenți, precum și a discuta procedurile cu pacientii lor.
 • Farmacist:  Farmaciștii distribuie medicamente prescrise pacienților. Acestea oferă informații și instrucțiuni pentru a le astfel încât acestea să poată utiliza aceste medicamente în mod eficient și în condiții de siguranță.
 • Marketing Manager:  managerii de marketing să conceapă și să pună în aplicare strategii de marketing ale companiilor. Ei colaborează cu membrii echipelor de marketing.
 • Software Developer:  Dezvoltatorii de software supraveghează crearea de software de calculator. Puternice abilități de comunicare verbală le permite să instruiască membrii echipelor lor.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *