Cum să transforme Freelancing într-o carieră

Posted on

Cum să transforme Freelancing într-o carieră

Frumusetea freelancing este că puteți face să funcționeze în condițiile dumneavoastră. Dacă aveți nevoie doar de niște bani în plus sau doresc să dezvolte abilități într-o nouă zonă, puteți face acest lucru part-time, în plus față de regulat, de locuri de muncă cu normă întreagă – sau puteți face dvs. de locuri de muncă cu normă întreagă, cu o pic de planificare atentă și o mulțime de muncă grea, și nu trebuie să se întoarcă la ferma cabina din nou. Iată cum să începeți.

Cum să transforme Freelancing într-o carieră

1. Ia picioarele ude
Cei mai mulți oameni vă va spune să facă un plan înainte de a începe. Dacă aveți un loc de muncă, în prezent, aș sugera exact opusul: înainte de a începe să gândești la ceea ce vrei cariera ta liber profesionist pentru a arata ca, pentru a primi picioarele ude de a lua câteva concerte în timp ce încă angajat.

Există două avantaje pentru a face acest lucru. În primul rând, vă permite să pună deoparte un pic de numerar înainte de a face saltul la full-time freelancing. Ai nevoie de trei până la șase luni de cheltuielile de trai, plus costurile de start-up, pentru a începe cariera independent dintr-o poziție sigură.

În al doilea rând, vă permite să încercați diferite tipuri de clienți și locuri de muncă, și de a lucra kinks înainte de a comite cea mai mare parte a orelor de lucru la ceva s-ar putea să nu se bucure de o lună de acum.

2. face un plan
Odată ce ați experimentat cu câteva tipuri diferite de show – uri și clienți și au o idee de ceea ce doriți să lucrați mai departe, este timpul pentru a face un plan. Chiar dacă nu încerci să impresioneze investitorilor, scrierea unui plan de afaceri poate ajuta la clarificarea obiectivelor și harta un plan dur a ceea ce arata ca un succes pentru tine. Câteva întrebări pentru a păstra în minte:

  • Ce fel de muncă te iubesc și ură?
  • Ce inseamna succesul arata ca pentru tine?
  • Cât de mult bani ai nevoie pentru a rupe chiar, pentru a economisi bani, pentru a simti ca ai „făcut“?
  • Cine este concurența dumneavoastră, și ce oferă?
  • Ce vă oferă concurența dumneavoastră nu?
  • Ce vrei afacerea ta sa arate ca cateva luni de acum, anul viitor, iar în cinci ani?
  • Vrei angajații la un moment dat, sau vrei să lucreze pe cont propriu?
  • Ce vrei ziua de lucru sa arate ca?

Nu uita să-și planifice pentru impozitele trimestriale estimate; William Perez oferă ghiduri pentru estimarea acestora și plata acestora. În cele din urmă, va trebui, de asemenea, pentru a decide dacă doriți să includă, dar nu trebuie să ia această decizie înainte de a începe.

3. Setați ratele
Un alt motiv pentru a încerca freelancing în timp ce încă mai lucrează pentru un angajator este de a avea o șansă de a stabili ratele – și să le revizuiască. Daca esti ca majoritatea freelanceri înmugurite, vei undercharge , probabil , pentru serviciile dvs. de la început. Daca faci cateva concerte de testare înainte de a vă angaja să freelancing cu normă întreagă, veți avea posibilitatea de a face aceste greșeli în timp ce încă mai au un venit constant.

Cel mai bun mod de a stabili tarifele este să dau seama ce faci pentru munca similare la dvs. loc de muncă cu normă întreagă, și să elaboreze un tarif orar. Nu uitați să includă lucruri cum ar fi beneficii, timp de rău, și consumabile de birou, atunci când face calculele. Apoi, puteți debita la clienții dumneavoastră orar sau de proiect, după estimarea câte ore fiecare proiect va dura.

4. Focus pe dvs. Ideal client
destul de repede, veți începe pentru a obține o imagine a companiilor și a persoanelor cu care lucrați cu cei mai buni. Clientul ideal va fi cel mai bun amestec de tipul de muncă, stilul de lucru, program, și să plătească. S-ar putea, de exemplu, poate descoperi că vă place de lucru cu cele mai bune startup -uri , pentru că prețuiți de lucru pe proiecte de margine de tăiere și nu doresc o zi de lucru de la 9 la 5 – sau s-ar putea găsi că mai multe companii stabilite sunt mai fiabile financiar și schimba direcția spre cei care, atunci când umple lista dvs. de client.

Apoi, există piesa culturală. Orice persoană are valori și așteptările de co-lucrătorilor și clienți diferiți. Poate vrei să lucrezi cu oameni care sunt prietenos și cald, sau punctuale și precise, sau care să respecte limitele tale în termeni de timp, sau orice combinație a acestora. Să știți că, și să caute companii și puncte de contact, care sunt de acord.

5. Promovează – te
-au dus zilele cand aveai nevoie pentru a cumpăra spațiu într – un ziar pentru a promova noua afacere. Acum, s-ar putea fi capabil de a începe cariera independent fără a cheltui un ban singur solitar, doar prin touting serviciile dvs. pe Facebook, Linkedin, Tumblr, și Twitter.

Cel mai important lucru este să fie dispus să ajungă. Când faci face saltul, spune conexiunile pe care le faci acest lucru. Ai fi surprins cât de mult de afaceri puteți genera pur și simplu prin posta pe diverse rețele sociale și permițându-oameni știu că sunteți în căutarea pentru un anumit tip de muncă.

6. Rețeaua
Freelanceri au nevoie de conexiuni pentru a păstra achiziție noi de muncă, dar , de asemenea , au nevoie de ele pentru a crea sentimentul de comunitate , care lucrătorii de birou au și contractori , uneori lipsesc. Vestea bună este că nu trebuie să devină o persoană petrecere cocktail sau să învețe să iubească vorbi mici pentru a deveni un networker expert. Tot ce trebuie să faci este să fie de încredere, plăcută de a lucra cu, și deschis pentru a face noi cunoștințe.

Din nou, social media a luat o mulțime de munca grea de conexiuni de forjare. Este, de asemenea, o idee bună să se uite în aderarea la asociații profesionale în industria dumneavoastră, dacă nu aveți deja, pentru a se menține în partea de sus de știri și tendințe și să aibă acces la oportunități educaționale care vă pot ajuta să vă perfecționa abilitățile.

7. Fii cu ochii pe minge
În cele din urmă, cel mai important lucru de făcut pentru a face un succes de freelancing este de a reevalua obiectivele din timp în timp. Nu se va lovi întotdeauna din parc pe primul leagăn, dar nu trebuie să. Tot ce trebuie să faceți este să păstreze swinging.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *