Sfaturi pentru crearea unui CV video

Posted on

Sfaturi pentru crearea unui CV video


Ce este un CV video și cum poate ajuta la căutarea de locuri de muncă? Un CV-video este un scurt video creat de un candidat pentru ocuparea forței de muncă și încărcat la Internet (sau prin e-mail la un manager de angajare) pentru potențialii angajatori pentru a revizui.

Un CV film descrie abilitățile și experiența individului și este de obicei folosit pentru a completa un CV de hârtie. Ca și în cazul unui  CV de imprimare , este posibil ca CV – ul video pentru a fi generală sau orientate spre o anumită poziție sau companie. Un CV video poate fi creat de către un profesionist pentru tine, sau puteți crea propriul. Unele site – uri de căutare de locuri de muncă și crearea de rețele oferi un mijloc pentru ca utilizatorii să includă în film profilurile lor se reia.

Este important să se țină cont de faptul că un CV video nu te va obține un loc de muncă. Cu toate acestea, vă poate ajuta în tine de marketing pentru a potențialilor angajatori – în cazul în care se face corect.

Ar trebui să vă creați un CV video?

Crearea unui CV video este o sarcină opțională pentru solicitanții de locuri de muncă (foarte rar va solicita companiilor sau de a solicita un CV video de la candidați). Pentru unii solicitanți de locuri de muncă, în special cele din domeniile vizuale sau creative, un CV video poate evidenția abilități importante.

De exemplu, un CV video este util pentru a arăta orice tip de muncă bazate pe performanță, fie că este vorba acționează pe scenă, o clasă de predare, sau prezentarea numerelor trimestriale.

De asemenea, un CV video poate fi o modalitate buna de a scoate în evidență personalitatea ta; pentru persoanele în locuri de muncă cu care se confruntă client, a căror activitate implică potențialii cumpărători fermecătoare, un CV video poate fi benefică.

Cu toate acestea, este ușor să miscalculate într-un CV video – există un risc ridicat de script-ul, stilul de filmare, sau locația fiind necorespunzătoare.

Atenție: Dacă face – te și au puțină experiență de filmare, video ar putea veni peste ca neprofesionist.
De asemenea , rețineți că, cu ceva de pe Internet, odată ce fișierul video este acolo, nu puteți controla modul în care este distribuit.

Efectuat slab, poate, cel mai bun caz, împiedică șansele de a obține un interviu. Cel mai rău caz, te poate bate din susținute și te faci de râs. Asta sa întâmplat cu un student care a trimis un CV video care arată el însuși greutăți de ridicare, care servesc mingi de tenis și sala de dans. Acesta a făcut runde de pe internet și nu a impresionat nici potențiali angajatori, pentru a spune cel mai puțin.

Unii angajatori nu va mai vedea CV-uri video deoarece acestea se tem Reclamațiile de discriminare în procesul de angajare. Deci, în timp ce un CV video poate fi o modalitate foarte bună de a obține observat, ia în considerare cu atenție înainte de a crea unul pentru a vă asigura un CV video este potriveste pentru tine, și o bună utilizare a timpului.

Sfaturi pentru crearea unui CV video

Dacă vă gândiți să creați un CV video ca parte a căutării de locuri de muncă, să păstreze aceste sfaturi în minte:

  • Fii profesionist:  Rochie așa cum ați face pentru un interviu, și să mențină un comportament profesional. Evitați argou și, desigur, blestema. Să acorde o atenție, de asemenea, la fondul de fotografii, și asigurați – vă că arată ordonată. De asemenea , asigurați – vă că nu există zgomote care distrag atenția în fundal.
  • Se prepară un script:  A nu se improviza videoclipul complet. Vrei să pară natural și off-the-manșetă, dar ar trebui să aibă un sentiment de ceea ce vrei să spui, și modul în care doriți să – l fraza. Nu citi direct de pe un script, sau din CV – ul tau, din moment ce duce la un film plictisitor. Principalele puncte pentru a exprima în video sunt ceea ce va oferi companiei și obiectivele dvs. majore, abilitățile și realizările. Gândiți -vă la video ca fiind un pas pentru motivul pentru care compania trebuie sa angajeze.
  • Cunoaște publicul: Pe  măsură ce planificați scriptul și filmare locație, ia în considerare cine va viziona video, și calibrarea în consecință. Un videoclip pregătit pentru o poziție de la o banca ar putea diferi de la un videoclip pregătit pentru un start-up.
  • Arată, nu spune:  Utilizați efecte vizuale pentru a ilustra ceea ce spui în script – ul video și prezenta talentele și abilitățile. De exemplu, dacă aplici pentru un loc de muncă în cazul în care prezentările sunt o parte importantă a rolului, puteți filma te asamblarea unui PowerPoint. Sau, dacă oricare dintre prezentările au fost înregistrate, utilizați filmarea în CV – ul video.
  • Păstrați – l scurt:  Video trebuie să fie între 30 și 90 de secunde. Ceva mai mult decât atât este puțin probabil să fie vizionat.
  • Împărtășiți cu prietenii și familia:  Obținerea de feedback de la alții este un pas important. Puneți câțiva oameni pentru a viziona videoclipul dvs., și să facă modificări și modificări pe baza comentariilor lor.

Păstrați-vă întotdeauna în vedere faptul că odată ce videoclipul este pe Internet, nu mai ai control asupra celor care-l vede, sau cum este partajat. Ia feedback de la prieteni și familie serios. Dacă ei cred că este un rateu, nu împărtășesc video.

Interdicții video CV

  •  Nu amestecați viața personală cu unul profesională. Dacă aveți informații pe pagina ta de Facebook sau Twitter pe care ați prefera angajatorii nu văd, nu leagă CV – ul video de la oricare dintre aceste pagini.
  • Nu vă așteptați CV – ul video pentru a înlocui CV – ul tradițional. Nu toți angajatorii sunt interesați de un CV video, iar altele sunt îngrijorați cu privire la problemele de discriminare, cum ar fi angajarea de candidați , din cauza modului in care arata si sunet , mai degrabă decât calificările lor. Cu toate acestea, un film bine făcut poate susține candidatura pentru ocuparea forței de muncă.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *