Tot ce trebuie să știți să demisioneze la locul de muncă

Posted on

Cum să renunțe la slujba ta - Tot ce trebuie să știți să demisioneze la locul de muncă
Renunțarea la fumat nu este întotdeauna ușor, chiar dacă urâți de locuri de muncă sau de seful tau sau nu poate aștepta pentru a începe o nouă poziție. Chiar dacă sunteți pe cale de a fi concediat, poate fi dificil să demisioneze tact. Daca te gandesti sa demisionezi, aici sunt câteva puncte importante să se gândească prin înainte de a vă transforma în demisia.

În primul rând, asigurați-vă că într-adevăr doriți să renunțe. Există câteva semne de avertizare că este timpul pentru a merge, inclusiv o productivitate redusă, reclamații fizice, și de a găsi o conversație la domiciliu dominat de problemele legate de muncă. (Rețineți că este posibil să doriți să păstrați aceste probleme pentru a vă la urmatorul interviu de locuri de muncă Managerul de angajare nu are nevoie să știe cât de mult vă urăsc munca vechi -.. Cât de entuziasmați ești despre noul loc de muncă în fața ta)

Chiar dacă aveți toate motivele din lume să demisioneze, nu ar putea fi o idee bună să renunțe la locul de muncă imediat. Asigurați-vă că plecarea din motive corecte, mai degrabă decât renunti pentru ca ai o saptamana proasta si se pare ca nu va primi mai bine în orice moment în curând.

După ce sunteți sigur că doriți să renunțe, se ocupe de demisia ta la fel de atent ca v-ar ocupa de orice alt efort de afaceri. Este întotdeauna înțelept să nu ardă poduri. Nu știi niciodată când veți avea nevoie de angajatori din trecut pentru o referință.

Examinați Pro și Contra de demisie

Înainte de a lua decizia de a iesi, fie absolut sigur că aceasta este decizia corectă. Nu știi cât timp va dura pentru un angajator pentru a trece mai departe și umple poziția dumneavoastră dacă vă răzgândiți.

Dacă sunteți în continuare pe gard cu privire la poziția următoare vă gândiți luarea, întrebați dacă puteți petrece o zi la birou „shadowing“ personalul. Se poate consolida decizia de a lua poziția sau a vă ajuta să decideți că nu doriți ca noul loc de muncă după toate.

Se cântăresc Opțiuni

Aveți o altă ofertă de locuri de muncă? În acest caz, se cântărește argumentele pro și contra noua poziție față de poziția curentă. Luați în considerare mediul de lucru, flexibilitatea, salariul și beneficiile, în plus față de responsabilitățile de locuri de muncă. Cum despre oportunitățile de a avansa? În cazul în care noul loc de muncă iese înainte pe toate capetele de acuzare și vă simțiți sigur că acest lucru este drept schimbarea de a face, nu ezitati.

Atenție : Dacă nu aveți o altă poziție aliniat, ia în considerare elementele de bază înainte de a ieși. Aceasta va dura aproximativ trei până la șase luni, uneori mai mult, pentru a găsi un nou loc de muncă. Dacă nu renunțe pentru o cauză bună, nu poate fi eligibil pentru ajutor de șomaj.

Ai suficiente economii sau alte venituri pentru a gestiona financiar? Chiar dacă situația dumneavoastră de muncă nu este cel mai bun, s-ar putea dori să ia în considerare agățat pe la locul de muncă aveți, precum și salariul dvs., și începe căutarea de locuri de muncă înainte de a demisiona. Acea veche spune că „este mai ușor de a găsi un loc de muncă atunci când ai un loc de muncă“ nu deține adevărat.

Notifica în mod adecvat

Dacă aveți un contract de muncă care prevede cât de mult notificare ar trebui să dea, să le respecte. În caz contrar, este necesar să se ofere două săptămâni preaviz.

Cu toate acestea, în unele cazuri, s-ar putea simți că nu puteți să stați pentru un alt câteva săptămâni. Când se întâmplă acest lucru, este important să vă comportați profesional în orice alt mod – să trimită o scrisoare oficială de demisie, oferta pentru a ajuta la cele mai bune de abilitățile tale, și să păstreze lucrurile pozitive până când mergi.

Ai avea nici o obligație să rămână mai mult

Dacă angajatorul vă cere să stea mai mult de două săptămâni (sau perioada de timp în contract) aveți nici o obligație de a rămâne. Noul angajator va aștepta să înceapă ca programate, și în timp util. Ce ai putea face este de a oferi pentru a ajuta angajatorul anterior, dacă este necesar, după ore, prin e-mail sau la telefon.

Cum să renunțe la eleganþã

Modul formal de a demisiona este de a scrie o scrisoare de demisie și să-i spuneți superiorul dumneavoastră în persoană pe care o părăsesc. Cu toate acestea, în funcție de circumstanțe, poate fi necesar să renunțe la telefon sau prin e-mail pentru a iesi.

Scrie o scrisoare de demisie

Indiferent de modul în care demisionează, a scrie o scrisoare de demisie. O scrisoare de demisie vă poate ajuta să mențină o relație pozitivă cu angajatorul dvs. vechi, în timp ce deschizând calea pentru tine de a merge mai departe. Nu știi niciodată când ai nevoie ca angajatorul vechi pentru a vă oferi o referință, deci are sens să ia timp pentru a scrie o scrisoare de demisie lustruit și profesionale.

Ce să spun șefului tău

Nu spune mult mai mult decât pleacă. Sublinierea pozitive și vorbesc despre modul în care compania pe care a beneficiat, dar, de asemenea menționăm că este timpul să se mute. Oferta pentru a ajuta în timpul tranziției și după aceea.

Nu fi negativ. Nu există nici un punct – vei pleca și doriți să plece în condiții bune. Indiferent de ce ai renuntat la slujba ta, asigurați-vă că pentru a spune lucrurile potrivite în scrisoarea dumneavoastră demisie: oferă o scurtă explicație a motivului pentru care te părăsesc, îi mulțumesc pentru oportunitatea, și să le știu când ultima zi va fi. De asemenea, face cel mai bun nu pentru a pune piciorul în gură. Fii pregătit, de asemenea, să se ocupe de un interviu de ieșire.

Cereți o referință

Înainte de a pleca, cere o scrisoare de recomandare din partea managerului. Pe măsură ce timpul trece și oamenii merg mai departe, este ușor să-și piardă urmări angajatorii anteriori. Cu o scrisoare în mână sau o recomandare LinkedIn on-line, veți avea documentația de acreditările de a împărtăși cu potențiali angajatori.

Nu uitați detaliile

Aflați despre beneficiile angajaților și salariul pe care au dreptul de a primi la plecare. Întreba despre colectarea de vacanță neutilizate și de boală, și păstrarea, încasarea sau rostogolirea dvs. 401 (k) sau alt plan de pensii.

Notă: Vi se poate cere să participe la un interviu de ieșire înainte de plecare. Revizuirea exemple de întrebări de interviu de ieșire pentru a obține o idee de ceea ce vi se va cere în timpul unui interviu de ieșire. Înainte de a transforma în demisia, consultați aceste demisie recomandate și nerecomandate și să demisioneze cât grațios posibil.

Revenire Compania proprietate

Întoarcere orice proprietate companie aveți – inclusiv chei, documente, calculatoare, telefoane și orice altceva care nu vă aparține. Compania nu vrea să-și alunge să-l înapoi, și nu doriți să fie tras la răspundere în cazul în care nu este returnat în timp util.

Linia de fund

Asigurați – vă că într – adevăr doresc să renunțe: Nu lăsați după o zi proastă sau săptămână, și asigurați – vă că linia de sus un alt loc de muncă sau economii sigure.

Notifică în mod corespunzător: Dacă nu aveți un contract de muncă , care spune altfel, o notificare de două săptămâni este standard.

Fii Professional: Scrie o scrisoare de demisie și se lasă pe cele mai bune condiții posibile.

Nu oferă prea multe informații: Nu aveți nevoie de a oferi o mare de detalii despre motivul pentru care demisionar.

Tie Up Loose Se termină: Cere o referință, pentru a afla despre beneficiile și timpul câștigat, și să se întoarcă orice proprietate companie.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *