Lucrurile să nu spun sau fac dacă ești concediat

Posted on

Lucrurile să nu spun sau fac dacă ești concediat

Noțiuni de bază concediat poate fi foarte traumatizant, chiar dacă îl așteptați și chiar dacă poate fi dificil, încercați să vă amintiți să nu spun sau de a face anumite lucruri, dacă ești concediat. Citiți în continuare ajutor pentru a trece prin această perioadă dificilă în cariera ta.

Fiind da drumul de la un loc de muncă poate genera o serie de emoții negative, inclusiv șoc, furie, tristețe, griji, și să se teamă de viitor. Acțiunile pe care le-ar putea lua în timpul stresului de a fi concediat poate fi erupții cutanate și au consecințe negative, dacă nu sunt foarte atent la ceea ce spui și faci. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care va fi concediat nu a fost vina ta.

Chiar dacă ai fost lăsați să plece pentru că nu a fost angajatul perfect, încă doare. Nu poate fi dat chiar un motiv pentru ca de ce ai fost concediat, și nu poate fi dat nici o notificare. Ar putea fi o șansă de a fi capabil de a salva locul de muncă și de apel de terminare, dar acesta poate fi mai bine pentru a muta pur și simplu mai departe.

Chiar dacă este dureros să fii concediat, există unele lucruri pe care nu ar trebui să facă, sau ai putea face situația mai rău. Următoarele sugestii vă vor ajuta să facă cele mai bune de o situație proastă prin evitarea unor greșeli comune concediat angajații fac.

10 lucruri pe care să nu spun sau fac dacă ești concediat

  1. Nu furtună în afara incintei , fără a lua timp pentru a salva orice documente necesare de la calculatorul de lucru. Ar trebui periodic salvarea documentelor de interes personal sau profesional , de la computer locul de muncă pentru că nu știi niciodată când ai putea pierde locul de muncă în mod neașteptat. Unii angajatori vor escorta personalului de la locul de muncă încheiat la punctul de ardere, și trebuie să vă asigurați- vă că nu lăsați nici o informație importantă în spatele.
  2. Nu începe să discute problemele compensatorii înainte de a lua ceva timp pentru a procesului de ardere, dacă este posibil. Timpul într – adevăr se vindeca, si vei fi mai calm dacă vă puteți aștepta, așa că întrebați dacă ați putea întâlni într – o zi sau două pentru a avea acea conversație. Între timp, politicile companiei de cercetare și practici , astfel încât sunteți pregătit să negocieze un pachet de plecare rezonabil , dacă ai de gând să fie oferit unul. În unele cazuri, compania poate oferi pachetul de plecare în timpul procesului de terminare.
  3. Nu refuza ajutor în legătură cu trecerea în cazul în care un timp se va scurge înainte de data de terminare. Prin facilitarea o tranziție lină, vei fi amintit ca un angajat mai bun și pot beneficia prin primirea de recomandări pozitive și recomandări. Fiind frumos, chiar și atunci când sunteți într – o situație proastă, vă va ajuta pe termen lung.
  4. Unii angajatori vă va da posibilitatea de a demisionar în loc să fie terminată. Există avantaje și dezavantaje pentru o demisie în loc de a fi concediat, dar ar trebui să revizuiască diferența dintre concediat și concediat înainte de a fi de acord. Verificați cu Oficiul de șomaj de stat local pentru a explora impactul asupra ajutoarelor de șomaj înainte de a finaliza o decizie.
  5. Nu vă fie teamă de a cere o recomandare , ca parte a acordului încheiat de separare , sau cel puțin să clarifice modul în care angajatorul va câmpul întrebări despre mandatul dumneavoastră. Dacă aveți colegi de susținere, întrebați dacă s – ar putea furniza o recomandare pozitivă în timp ce sunteți încă în contact apropiat.
  6. Nu discredita supraveghetor sau impulsiv vina colegii de serviciu sau subordonații pentru problemele de performanță. Acesta este unul greu , dacă crezi că te -a ajutat costa locul de muncă, dar viitorii angajatori vor efectua controale amănunțite de fond și să caute de intrare de la foști colegi de la toate nivelurile. Orice dușmani pe care le – ați făcut cu comentariile tale cu plecare vor fi mult mai probabil pentru a partaja informații dăunătoare. Afișări PARTING poate fi de durată și ar putea influența personalul pentru a vă vedea ca o persoană negativă.
  7. Nu rata ocazia de a solicita baza deciziei angajatorului dumneavoastră. În cazul în care un proces echitabil , conform politicii companiei nu a fost urmat, ați putea fi capabil de a adresa petiții Resurse Umane pentru a cumpăra ceva timp suplimentar pentru a îmbunătăți orice deficiențe care pot apărea. S-ar putea , de asemenea , o anumită protecție printr – un contract de lege cu caracter personal, cu acordul sindicatului sau anti-discriminare. Consultați un avocat de muncă înainte de finalizarea separării dumneavoastră dacă credeți că ați putea avea un caz.
  8. Nu finaliza separarea fără a explora alte locuri de muncă cu angajatorul actual , dacă vă place să lucrez acolo . Opțiunile ar putea exista pentru alte poziții dacă superiorii tăi vezi ca un angajat cu o atitudine pozitivă și o puternică etică a muncii. Angajatorul dumneavoastră s-ar putea lua în considerare pentru alte locuri de muncă , care sunt o potrivire mai bună pentru abilitățile dumneavoastră în cazul în care te invata esti deschis la alte roluri.
  9. Nu difuzat de ardere la rețea de contacte și prieteni imediat. Înainte de a spune lumii că ai pierdut locul de muncă, să ia timp să se gândească prin mesajul dvs. și cum doriți să fie perceput de colegi și alte contacte profesionale. Frame povestea ta în jurul unei teme , cum ar fi locul de muncă nu se potrivesc fiind potrivit pentru tine. Dar nu fi prea critic al angajatorului sau al societății în general. Salvați aerisirea dvs. de emotii pentru un grup restrâns de prieteni de încredere sau membri ai familiei.
  10. Cel mai important, nu credința nu pierde în tine. O ardere poate fi demoralizant dar nu uitați că este doar decizia de un angajator, și vor exista și alte opțiuni, mai potrivite pentru tine. Ia timp pentru a regrupa și de a găsi un loc de muncă , care este o potrivire mai bună pentru tine și interesele tale. Este posibil ca acest lucru nu a fost loc de muncă potrivit pentru tine si un impuls pentru a găsi unul nou este doar ceea ce ai nevoie pentru a trece de-a lungul carierei dumneavoastră.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *