Noțiuni de bază Fired vs Getting RESTRUCTURARI

Posted on

Noțiuni de bază Fired vs Getting RESTRUCTURARI

Ai pierdut recent locul de muncă. Mai ales în cazul în care rezilierea a fost o surpriză, s-ar putea avea o mulțime de întrebări cu privire la situația dumneavoastră. Dar chiar acum, nu există nici o întrebare mai importantă decât aceasta: ai fost concediat – sau ați fost concediat?

Fiind concediat și concediați sunt două moduri distincte de a pierde poziția, iar diferența poate avea un impact de eligibilitate pentru șomaj, precum și perspectivele de angajare pentru viitor. Prin urmare, este o idee bună să fie foarte clar cu privire la natura exactă a terminării dvs., ar trebui să vă pierdeți locul de muncă.

În cazul în care sună ca ar trebui să fie o distincție ușor de făcut, ai dreptate: în mod ideal, fostul angajator ar fi foarte clar cu privire la natura despartirii de companie. Dar, după cum știm, lumea reală este de multe ori departe de a fi perfectă.

Iată ce trebuie să știți despre diferențele între a fi concediat și de a fi concediat, și cum să știe unde stai când ai pierdut slujba.

Atunci când un angajat este concediat

Un angajat poate fi concediat pentru o varietate de motive. Poate cel mai comun motiv pentru a fi reziliat pentru cauza este o performanță nesatisfăcătoare la locul de muncă. Lucrătorii ar putea fi, de asemenea, concediat pentru abatere, care nu respectă standardele companiei, luând prea mult timp liber, deteriorarea bunurilor companiei, organizația jenant public, sau altfel nu respecta termenii contractului său de muncă.

Atunci când un angajat este concediat, nu există nici o speranță de a fi reangajat la o dată ulterioară. Acest tip de reziliere nu este temporară și este legată de performanța sau comportamentul angajatului, nu la situația financiară a societății.

Când un angajat este concediat

Atunci când un angajat este concediat, nu are nimic de a face în mod obișnuit cu performanța personală a angajatului. Disponibilizări apar atunci când restructurarea unei companii sau reduceri de personal sau sunt supuse, iese din afacere. În unele cazuri, o concediere poate fi temporară, iar angajatul este reangajat atunci când economia se îmbunătățește.

Notă: În unele cazuri, angajații concediați pot beneficia de plăți compensatorii sau alte beneficii ale angajaților oferite de angajatorul lor. În general, atunci când angajații sunt concediați, ei au dreptul la prestații de șomaj.

Determina natura de incetare

Primul lucru pe care trebuie să ne dăm seama, ca un angajat nou terminat, este modul în care fostul angajator va caracteriza separarea dvs. de companie.

Dacă sunteți un angajat-voință – și lucrătorilor în cele mai multe state din SUA sunt – angajatorul nu este obligat să vă furnizeze un motiv de reziliere dumneavoastră. Dar este încă potrivit pentru tine să-i întreb cum vor referi la terminare atunci când vorbește viitorii angajatori și biroul de șomaj de stat.

Eliberarea Revendicările

De obicei, angajatorii vor cere angajaților concediați să semneze un acord de separare de muncă, uneori (dar nu întotdeauna) în schimbul unui pachet de plecare.

Este întotdeauna o idee bună să ia timp să citească și să ia în considerare acordul înainte de a semna.

Important: Nu semna nimic în căldura de moment, imediat după ce a aflat de incetare. În plus, este de multe ori înțelept să consulte un avocat de muncă.

Colectarea de șomaj

Pentru șomaj colecta, aveți nevoie de obicei, și-a pierdut locul de muncă „fără să fie vina ta.“ Oamenii care sunt concediați sunt susceptibile de a primi șomaj, deoarece au plecat din cauza restructurării, mai degrabă decât de performanțe personale.

Oamenii care sunt concediați sunt mai puțin susceptibile de a primi șomaj, deoarece au plecat din cauza unor probleme cu performanțele lor personale. Cu toate acestea, în cazul în care un angajat concediat poate argumenta că concedierea lor era nefondată sau nu au legătură cu performanța, el poate fi eligibil pentru șomaj.

Sfat: Dacă nu sunteți sigur dacă este sau nu vă calificați pentru șomaj, verificați cu biroul de șomaj de stat.

Cunoaște-ți drepturile

Dacă vă pierdeți locul de muncă în mod neașteptat, este important să știi unde stai. Ați putea avea dreptul legal să plătească pentru timpul nefolosit off, de exemplu. fostul angajator ar trebui, de asemenea, să vă spun ce să se aștepte în ceea ce privește primirea ultimului salariu, fier de peste beneficii de pensionare, precum și accesarea de acoperire COBRA.

Este de asemenea important să se știe dacă separarea dvs. de la compania poate fi folosită drept rezilierii.

Important: Dacă ați fost concediat pentru anumite motive discriminatorii, a cerut să comită un act ilegal, sau pentru că ești un avertizor, ar putea fi protejate de stat în conformitate, legea federală sau contract. Consultați un avocat de muncă pentru mai multe informații despre situația dumneavoastră specifică.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *