Tehnologia informației (IT) CV Sfaturi și exemple

Posted on

Tehnologia informației (IT) CV Sfaturi și exemple

Pentru căutarea de locuri de muncă pe cineva, scrie un CV poate fi o sarcină extrem de provocator, dar pentru tehnologia informației (IT) profesioniști, poate fi deosebit de dificil. Industria extrem de tehnică este în continuă evoluție, iar CV-urile trebuie să fie actualizate în permanență.

Înțelege Atenție Span

În toate domeniile, listări de locuri de muncă de multe ori sute sau chiar mii de depuneri. Din cauza volumului, angajarea de manageri de multe ori cu CareerBuilder.ro doar degresate. În cazul în care CV-ul tau este doar un bloc de text, cererea dumneavoastră va fi probabil eliminate fără managerul citit vreodată.

Pentru a evita acest lucru, trebuie sa te desparti CV-ul în categorii, cum ar fi educația, istoria de muncă și competențe. De asemenea, ar trebui să creați liste cu marcatori pentru a rezuma cu acuratețe informații cheie. Liste și categorii fac CV-uri mai atrăgătoare vizual și ușor de citit.

Limita lungimea CV-ului

Managerii au o cantitate limitată de timp pentru a se dedica lectură CV-uri, asa ca incearca sa limiteze CV-ul la o pagină sau două la maximum absolută. Ceva mai mult decât că două pagini vor fi, probabil, ignorate.

Utilizați CV-ul pentru a evidenția cele mai mari realizări, dar asigurați-vă că pentru a elimina orice experiență de muncă de la colegiu sau liceu. De asemenea, eliminați toate experiențele care nu sunt direct legate de locul de muncă pe care îl aplici. Dacă aveți o varietate de experiență, poate doriți să creați diferite versiuni ale CV-ul care scot în evidență aceste experiențe diferite. Aceste CV-uri experiență specifice pot fi utilizate atunci când se aplică pentru poziții diferite.

Highlight Nu, Realizari Sarcini

Cele mai multe CV-uri citit ca o listă de sarcini, cum ar fi „software-ul actualizat de companie, abilități pentru a depana de rezolvare a problemelor, baze de date create folosite“. În timp ce aceasta spune o companie ce ai făcut în fiecare zi, nu te diferentiaza de concurenta prin punerea in evidenta ceea ce aduce în mod unic la locul de muncă.

In schimb, se concentreze pe realizarile tale și să le menționeze cât mai precis posibil. De exemplu, dacă ați creat un program care procese simplificate și timp angajații salvat, care este important de menționat. Orice exemplu, în cazul în care ați dat rezultate înainte de termen, în conformitate cu bugetul, sau a depășit așteptările merită evidențiate.

Ori de câte ori este posibil, utilizați numere pentru a cuantifica succesele. De exemplu, dacă ați dezvoltat o aplicație pe care a salvat banii companiei, de stat cât de mult bani salvat. Dacă Streamline ajutat un proces, utilizați un procent pentru a arăta cât de mult mai eficient procesul a devenit. IT recruiterii, mai ales, apreciază acest tip de date.

Utilizați cuvinte cheie

Ar trebui să adapteze fiecare CV pentru a se potrivi de locuri de muncă pentru care aplici. O modalitate de a face acest lucru este de a include cuvinte cheie de la locul de muncă listarea pe CV-ul tau. De exemplu, în cazul în care lista de locuri de muncă include o serie de competențe necesare, includ acele cuvinte de calificare in CV-ul (deși numai dacă aveți aceste competențe). Acest lucru va ajuta la un manager de recrutare a se vedea cu ușurință că sunteți calificat pentru locul de muncă.

Mai mult decât atât, multe companii folosesc un sistem de urmărire a solicitantului (ATS) solicitanților de ecran. În cazul în care un solicitant nu are suficiente cuvinte cheie de la locul de muncă listarea în cererea lor, candidatul ar putea fi eliminate.

Eliminați personale Interese

Cu excepția cazului în interesele tale sunt legate direct de munca, angajatorii într-adevăr nu-mi pasă dacă ești pasionat de fotbal, muzica, sau fotografie. Asigurați-vă că pentru a lua secțiunea de interese a CV-ului.

Excepția numai în cazul în care acest lucru este în afara corespunde dumneavoastră de muncă de voluntariat cu munca ta. De exemplu, dacă ați creat un program pentru un non-profit locale pentru a gestiona informațiile donator, care este ceva care este relevant pentru a include pe CV-ul.

Accentuează-

Cu toate că doriți să eliminați interese care nu au legătură, aveți nevoie să includă abilități de tehnologie pe CV-ul. Într-o secțiune denumită „abilități“ (sau ceva similar, cum ar fi „Competențe tehnice“) include orice programe software, limbaje de programare, precum și alte abilități care sunt importante pentru locul de muncă.

Nu este nevoie să includă competențele tech de bază pe care cei mai mulți solicitanți de locuri de muncă au, cum ar fi cunoașterea Microsoft Office.

Evita confuzia în rândul limbajul tehnic

În timp ce va trebui să utilizeze un limbaj tehnic în CV-ul (de exemplu, în lista de competențe tehnice), evita folosirea prea mult jargon, în special a acronimelor și termeni pe care unii oameni nu sunt familiarizați cu.

Evitați limbaj tehnic care a fost specific firmei dvs. vechi. În schimb, stick la termeni din industrie că toată lumea în IT-ul este familiarizat. Rețineți că recrutorii pot să nu fie familiarizați cu tech jargonul, deci utilizați numai la fel de mult limbaj tehnic ca ai nevoie pentru a arăta ceea ce ești capabil.

Exemple de revizuire CV

Având un exemplu de un CV poate face procesul de creare sau actualizarea CV-ul mai ușor. Perusing CV-uri eșantion pentru poziții, cum ar fi Front End Web Developer, Help Desk Tehnician, Software Engineer, Tech Contractor, și Web Developer se va dovedi de ajutor.

Corectează și Editare CV-ul tău

Doar pentru că ești în domeniul IT nu înseamnă că poate avea greșeli de ortografie sau gramatica pe CV-ul tau. Asigurați-vă bine CV-ul corecta înainte de a trimite-l. Adresați-vă unui prieten sau chiar un antrenor de carieră pentru a citi CV-ul, de asemenea, în căutarea pentru erori precum și neconcordanțe în formatarea.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *