Diferența dintre un consiliu de locuri de muncă și motor de căutare

Posted on

 Diferența dintre un consiliu de locuri de muncă și motor de căutare


Acesta poate fi confuz pentru a spune diferența dintre un consiliu de locuri de muncă și un motor de căutare de locuri de muncă, dar este înțelept să știe unde listele de locuri de muncă le găsiți online provin de la. De obicei, într-o scrisoare de intentie, va menționa modul în care ați găsit postarea de locuri de muncă. Pune simplu; un consiliu de locuri de muncă este un site care posturi de locuri de muncă oferite de angajatori, în timp ce motoarele de căutare de locuri de muncă cutreiera web și locuri de muncă agregat înregistrările din placi de locuri de muncă și site-uri angajator.

placi de locuri de muncă

Cu placi de locuri de muncă, companiile au enumerate în mod special pozițiile deschise și de multe ori să accepte cererile de locuri de muncă direct prin placa de locuri de muncă. Angajatorii platesc de obicei, o taxă de către consiliul de locuri de muncă pentru a lista lor de locuri de muncă pe site-ul – în esență, site-ul depozite CV-uri și vinde angajatori acces la ele.

Monster, cel mai mare și cel mai cunoscut bord de locuri de muncă, este un consiliu general , cu postări într – o gamă largă de industrii. Într – adevăr ,  oferă o gamă mai largă de locuri de muncă , inclusiv posturi de contract, munca-at-home oportunități, locuri de muncă de vară, și munca de voluntariat. CareerBuilder  este axat mai mult pe oameni cu o diplomă de licență.

Alte placi mai specializate se concentreze pe o anumită industrie. Dice , de exemplu, este un site de conducere pentru locuri de muncă tech. Cariera Bank  si  Cariere eFinancial se  concentreze pe domeniul financiar-bancar. Variety Cariere  locuri de muncă posturi media în televiziune, radio și de producție. TalentZoo se  referă la publicitate și de marketing.

Orientate spre nișă se concentreze pe cariera de locuri de muncă foarte specifice: un inginer amator ar căuta să lucreze la  Rigzone.com ; dacă sunteți un expert în procesarea limbajului natural,  NLPPeople.com  este site – ul de locuri de muncă pentru tine.

Alte placi de nișă pentru a satisface un segment al pieței de locuri de muncă cum ar fi locuri de muncă entry-level, locuri de muncă de vară, sau stagii.

Motoare de căutare

Într – adevăr , și  SimplyHired  sunt două dintre cele mai populare motoare de căutare de locuri de muncă, iar ei colectează milioane de listări pe platformele lor. (Într – adevăr , este în același timp un motor de căutare de locuri de muncă și un consiliu de locuri de muncă.)  LinkUp  caută prin site – urile mici, mijlocii și mari angajatori fără a include intrare de placi de locuri de muncă.

Nișă motoare de căutare de locuri de muncă, cum ar fi  Green Bank Job  sau  JobsOnTheMenu , colecta de locuri de muncă din diferite industrii sau site-uri de carieră specifice.

Table vs. Motoare de căutare

Veți găsi o mai mare varietate de locuri de muncă postări pe motoarele de căutare de locuri de muncă, deoarece acestea conțin înregistrări din mai multe surse. Cu toate acestea, s-ar putea, de asemenea, să se uite prin listări duplicat și asigurați-vă că postul vacant este încă disponibil.

De asemenea, direcționarea în funcție de o căutare largă de locuri de muncă poate fi dificil. Daca cautati o companie mare, s-ar putea obține sute sau chiar mii de rezultate. Adăugarea parametrilor, cum ar fi locația poate ajuta restrânge rezultatele.

Dacă găsiți o oportunitate printr-un consiliu de locuri de muncă, va trebui să se înregistreze pe site-ul respectiv, iar unele necesită chiar și o taxă să se alăture. De asemenea, s-ar putea face cu o mulțime de spam și reclame.

O strategie cuprinzătoare

De asemenea, ține cont de faptul că foarte puține angajari se întâmplă prin placi de locuri de muncă. Într – un articol pe PBS , angajatorii au raportat că doar 1,3 la suta din angajari lor a venit de la Monster si 1,2 la suta prin CareerBuilder.

Pentru a maximiza căutarea de locuri de muncă, utilizați ambele placi de locuri de muncă și motoarele de căutare de locuri de muncă, împreună cu o varietate de site-uri, deoarece nici un singur site-ul caută toate înregistrările de locuri de muncă.

Dincolo de faptul că, nu restricționează căutarea de locuri de muncă la surse online. Marea majoritate a angajari vin prin crearea de rețele. Cel puțin 60 la sută din totalul locurilor de muncă se găsesc în acest fel, iar unele surse citeaza statistici chiar mai mari.

Pentru a maximiza șansele de a găsi un loc de muncă, vei iubi și de a fi angajat pentru poziția, de a crea o strategie multi-dinte, inclusiv de nișă și motoarele de căutare generale de locuri de muncă și locuri de muncă și crearea de rețele placi.

Mai presus de toate, nu păstrați căutarea de locuri de muncă sub pălăria ta (chiar dacă situația de angajare actuală înseamnă că trebuie să fii discret pe social media și de la locul de muncă). Spune tuturor știți că sunteți în căutarea. datele de cafea Program cu contactele pe care nu ați văzut într-un timp, și transporta cărți de vizită în cazul în care aveți o conexiune social care ar putea avea un avantaj.

Configurarea interviuri informative cu persoanele care au locuri de muncă pe care doriți, și întrebați cum au ajuns unde sunt astăzi.

Nu uitați: obiectivul nu este doar pentru a obtine angajat. Este de a găsi un loc de muncă, care este satisfacatoare, la un angajator care este o potrivire bună culturale, și care plătește corespunzător pentru rolul și pentru abilitățile și experiența. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a profita de fiecare resursă la dispoziția dumneavoastră – nu doar placi de locuri de muncă și motoarele de căutare.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *