Cum un interviu informativ vă poate stimula cariera

Posted on

Cum un interviu informativ vă poate stimula cariera

Folosit cu pricepere, un interviu informațional este una dintre cele mai valoroase surse de informații profesionale. În timp ce conversația poate acoperi unele dintre aceleași informații de bază de pe site-ul web al companiei, ea prezintă oportunități pentru o vedere interioară flexibilă a unui domeniu de muncă fără egal de alte surse.

Ce este un interviu informativ?

Acest tip de interviu este realizat pentru a colecta informații despre un loc de muncă, domeniu de carieră, industrie sau companie. Nu este un interviu de angajare. În schimb, este o oportunitate de a vorbi cu o persoană care lucrează într-un domeniu despre care ai dori să afli mai multe.

Sfat: printr-un interviu informativ, puteți afla despre un anumit tip de job, calea de carieră a unei persoane sau detalii despre o industrie sau companie.

Prin intermediul conversației, poți (sperăm) să descoperi cum este meseria unei persoane, ce face, ce responsabilități are și cum este să lucrezi în jobul său la compania sa.

Cum să găsești oameni cu care să vorbești

Rețeaua dumneavoastră vă poate ajuta. Poți lua legătura cu prietenii, familia și cunoștințele pentru a vedea dacă cunosc pe cineva din industria pe care ești interesat să o explorezi și pot stabili o legătură. Dacă există o anumită companie la care ați dori să lucrați, luați în considerare contractarea la rece pe cineva prin LinkedIn pentru a solicita un interviu informativ. De asemenea, puteți urmări persoane pe care le-ați întâlnit în timpul evenimentelor de rețea sau a târgurilor de locuri de muncă.

Beneficiile interviurilor informaționale

Interviul informațional comunică experiențele și impresiile din prima mână ale cuiva din ocupație și este direcționat de întrebările dvs.

Interviu fără stres

Un interviu informativ este mai puțin stresant atât pentru tine, cât și pentru angajator decât un interviu de angajare tipic .  Tu ești cel care deține controlul. Puteți discuta despre ceea ce se face în fiecare zi și să le raportați la propriile interese și sentimente. Dincolo de avantajele obținerii de informații valoroase despre carieră, interviul informațional oferă oportunitatea de a construi încrederea în sine și de a vă îmbunătăți capacitatea de a gestiona un interviu de angajare .

Informații privilegiate 

Deoarece această conversație nu se concentrează în jurul unui loc de muncă, poate fi puțin mai sinceră. Întrebarea despre subiecte care sunt de obicei tabu într-un prim interviu formal (cum ar fi salariul, beneficiile și orele) este acceptabilă. S-ar putea să descoperi că persoana cu care vorbești va împărtăși aspecte dificile ale industriei, precum și aspecte pozitive. De asemenea, puteți primi sfaturi și sfaturi care vă vor ajuta să vă consolidați aplicația. De exemplu, dacă persoana cu care vorbești continuă să folosească un anumit cuvânt la modă, ai putea dori să-l includă în scrisoarea de intenție.

Construirea Relațiilor

O mare parte a unei căutări de succes a unui loc de muncă este cine cunoști. Conexiunile tale pot cunoaște locuri de muncă care nu au fost încă postate sau pot face prezentări valoroase. Prin acest interviu informativ, vă extindeți rețeaua.

Cum să desfășurăm un interviu informativ

Ar trebui să considerați fiecare interviu ca pe o întâlnire de afaceri și să vă comportați într-un mod profesionist.

Dacă ați clarificat, în prealabil, scopul explicit al interviului dvs., veți găsi, după toate probabilitățile, contactul dvs. o persoană interesată și de ajutor.

Amintiți-vă de ora întâlnirii și veniți prompt la interviu. Nu ar trebui să fii nici prea lejer, nici prea îmbrăcat. Ținuta obișnuită de afaceri este potrivită. Asigurați-vă că știți numele persoanei pe care o întâlniți, pronunția corectă a numelui acesteia și titlul funcției sale. Faceți câteva cercetări asupra persoanei și companiei sale.

Vino cu întrebări și fii pregătit să conduci conversația. Asigurați-vă că aveți grijă de timpul persoanei respective. Încercați să păstrați conversația scurtă (aproximativ 15 până la 30 de minute), cu excepția cazului în care ați convenit asupra unui interval de timp diferit în prealabil. Și, rețineți: contactul dvs. s-ar putea să vă pună și întrebări. Fiți gata cu un pitch cu lift .

Întrebări informaționale la interviu de pus

Deoarece există atât de multe întrebări pe care le puteți adresa în interviul informațional, indivizii iau uneori notițe în timpul întâlnirii. O cantitate limitată de luare de note este justificată cu condiția ca contactul dumneavoastră să fie agreabil și să nu întrerupă comunicarea dintre voi doi.

În timpul interviului, încercați să puneți întrebări care depășesc ceea ce ați putea afla printr-o căutare rapidă online. Puteți întreba persoana despre călătoria pe care a ajuns la această poziție, pentru o descriere a responsabilităților sale de zi cu zi și pentru sfaturi pe care vi le-ar oferi ca persoană interesată să lucreze în domeniu.

După interviu, schițați o scurtă schiță a subiectelor abordate și a informațiilor pe care le-ați descoperit. Acest lucru va necesita doar câteva minute și vă va asigura că vă amintiți punctele importante discutate. Mai târziu, lucrând din schița dvs., puteți construi un raport mai detaliat al interviului.

Întrebări ocupaționale de pus

  1. Care este titlul persoanei pe care o intervievezi?
  2. Care sunt alte titluri frecvent utilizate pentru poziție?
  3. Care sunt sarcinile îndeplinite în timpul unei zile, săptămâni, luni, an obișnuite? Are ea sau el o rutină stabilită? Câtă varietate există în fiecare zi? Pe măsură ce persoana descrie îndatoririle, întrebați ce aptitudini sunt necesare.
  4. Ce program educațional este recomandat ca pregătire? Întrebați-vă despre distincția dintre cursurile care sunt de dorit și cele care sunt indispensabile.
  5. Ce fel de cursuri sunt cele mai valoroase pentru a dobândi abilitățile necesare succesului în această ocupație? Întrebați-vă despre distincția dintre cursurile care sunt de dorit și cele care sunt indispensabile.
  6. Ce diplomă sau certificat caută angajatorii?
  7. Ce fel de experiență de muncă/stagiu ar căuta angajatorii la un solicitant de locuri de muncă și cum obține o persoană această experiență?
  8. Sunt recomandate activități cocurriculare?
  9. Ce pași (pe lângă îndeplinirea cerințelor educaționale și experiențiale ) sunt necesari pentru a intra în această ocupație (de exemplu, examen, interviu, apartenență la sindicat)?
  10. Care sunt cuvintele cheie sau cuvintele la modă importante pe care trebuie să le includeți într-un CV  sau într-o   scrisoare de intenție  atunci când căutați locuri de muncă în domeniu?
  11. Care sunt oportunitățile de avansare și în ce poziție? Este nevoie de o diplomă avansată și, dacă da, în ce disciplină?
  12. Ce abilități sunt cele mai importante de dobândit (adică ce  abilități caută angajatorii)?
  13. Care sunt principalele sau cele mai importante caracteristici personale pentru succesul în domeniu?
  14. Care sunt diferitele medii în care pot lucra persoanele cu această ocupație (adică, instituții de învățământ, întreprinderi, organizații non-profit)?
  15. Ce alte tipuri de muncitori interacționează frecvent cu această poziție?
  16. Există dovezi de tratament diferențiat între lucrătorii bărbați și femei în ceea ce privește îndatoririle, salariul și oportunitățile de avansare?
  17. Care sunt perspectivele de angajare în zona geografică a consilierului? Unde sunt cele mai bune perspective de angajare? Care sunt perspectivele de angajare la firma consilierului? Este mobilitatea un factor necesar pentru succes?
  18. Care sunt unele ocupații conexe?
  19. Care sunt diferitele intervale de salariu?
  20. Muncitorul obișnuit are un program stabilit sau orele sunt flexibile?
  21. Care sunt cerințele și frustrările care însoțesc de obicei acest tip de muncă?
  22. Există un lanț de comandă tipic în acest domeniu?
  23. Cum puteți determina că aveți capacitatea sau potențialul de a avea succes în această ocupație specifică?
  24. Este acesta un domeniu în creștere rapidă? Este posibil să se prezică nevoile viitoare ale lucrătorilor din acest domeniu?
  25. Ce tipuri de tehnologie sunt utilizate și cum sunt acestea?
  26. Unde se găsesc listele de locuri de muncă?
  27. Ce posturi de nivel de intrare există în acest domeniu pe care un absolvent de arte liberale le-ar putea lua în considerare?
  28. Ce știe consilierul acum, care ar fi fost util să știe când ea sau el a fost în locul tău?

Întrebări funcționale de pus

  1. Câte ore lucrează consilierul?
  2. Ce fel de educație are consilierul?
  3. Care a fost cariera consilierului de la facultate până în prezent?
  4. Care sunt aspectele satisfăcătoare ale muncii consilierului?
  5. Care sunt cele mai mari presiuni, tensiuni sau anxietăți în muncă?
  6. Care sunt principalele responsabilități ale postului?
  7. Care sunt cele mai dificile probleme și decizii cu care consilierul trebuie să le facă față?
  8. Ce este cel mai nemulțumitor la muncă? Este acest lucru tipic domeniului?
  9. Cum ar descrie consilierul atmosfera/cultura locului de muncă?
  10. Consilierul crede că ați omis întrebări importante care ar fi utile pentru a afla mai multe despre job sau ocupație?
  11. Poate consilierul să sugereze alții care ar putea fi surse valoroase pentru tine?

Urmăriți cu o notă de mulțumire

Scrieți o  scrisoare de mulțumire  persoanelor pe care le-ați intervievat. Raportați-le dacă ați urmat orice sugestie. De asemenea, vă puteți conecta cu ei pe LinkedIn dacă nu ați făcut-o deja.

Prin construirea unui raport puternic cu persoanele de contact în carieră, creșteți probabilitatea ca aceștia să vă ofere asistență în căutarea unui loc de muncă atunci când sunteți pregătit pentru următorul pas în procesul de căutare a unui loc de muncă.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *