Cele mai bune tehnici comportamentale intervievare si Strategii

Posted on

Cele mai bune tehnici comportamentale intervievare si Strategii

Când sunteți căutarea de locuri de muncă , este important să fie pregătite să se ocupe de ceea ce este cunoscut sub numele de „intervievare comportamentală.“ Angajatorii folosesc acest tip de interviu pentru a obtine o perspectiva asupra modului in care tratam situatiile specifice la locul de muncă. Intervievatorul va dori exemple de ceea ce sa întâmplat într – o situație provocatoare deosebit, ceea ce ai făcut, și cum ați realizat un rezultat pozitiv.

Cele mai bune tehnici de manipulare a unui interviu comportamental includ pregătirea pentru întrebările de interviu vi se poate cere, descoperi la fel de mult ca tine poate despre companie și locuri de muncă, astfel încât să aveți o idee despre ce abilități angajatorul caută, și fiind gata să includă puncte specifice în răspunsurile pe care le dau la intervievatorului.

Strategii

Înainte de a merge la un interviu de angajare , să ia timp să se pregătească în avans. Puteți, sau nu poate, pune întrebări de interviu de comportament, dar cel mai bine este să fie gata în cazul în care sunteți.

  • Recapitulăm ce un interviu comportamental este și ceea ce companiile cauta in timpul unui  interviu comportamental .
  • Folosiți tehnica de interviu STAR pentru a pregăti exemple de actiune in timpul unui interviu.
  • Revizuirea exemple  de întrebări de interviu de comportament .

Cerceteaza locuri de muncă și Societatea

Luând timp pentru cercetare atat companiei si de postul pe care îl interviu pentru vă va ajuta să se pregătească pentru un interviu de angajare. În acest fel veți fi pregătit atât pentru a răspunde la întrebări de interviu și de a pune întrebările intervievatorului le. Veți fi , de asemenea , posibilitatea de a afla dacă societatea și cultura companiei sunt o potrivire bună pentru tine. Este întotdeauna cele mai bune pentru  cercetare a companiei , astfel încât sunteți bine informat înainte de timp.

Tehnici

Mai întâi de toate, da-ti cateva momente pentru a aduna gândurile. Este bine să ia un pic de timp pentru a încadra răspunsul dumneavoastră dacă nu sunteți sigur cu privire la modul în care să răspundă la întrebare. Dacă nu sunteți sigur cum să răspundă la întrebarea, cere pentru clarificare. Acest lucru vă va cumpăra ceva timp suplimentar să se gândească la modul în care să răspundă. Apoi, asigurați-vă că pentru a include aceste patru puncte în răspunsul dvs. – situație, sarcină, acțiune, rezultate.

  • (S)  O situație specifică
  • (T)  Sarcinile care trebuie făcute
  • (A)  Acțiunea a luat
  • (R)  Rezultatele, adică, ceea ce sa întâmplat

Este tehnica de răspuns interviu STAR , si este un excelent mod de a pregăti. Nu ține cont de faptul că  nu există răspunsuri corecte sau greșite  la întrebări de interviu de comportament. Scopul intervievatorului este de a înțelege modul în care te – ai comportat într – o situație dată. Cum răspundeți va determina dacă există o potrivire între abilitățile dumneavoastră și poziția companiei încearcă să umple.

Cea mai bună strategie de interviu comportamental include ascultare cu atenție, fiind clară și detaliată când răspundeți și, cel mai important, fiind cinstit. În cazul în care răspunsurile nu sunt ceea ce intervievatorul caută, această poziție nu poate fi cel mai bun loc de muncă pentru tine, oricum.

Follow Up După Interviu

A fost ceva ce ați dorit să fi spus în timpul interviului , dar nu a primit o șansă de a? Dvs. ulterioare notă de mulțumire vă oferă o șansă să – l menționez. Este , de asemenea , o oportunitate de a reitera interesul față de locul de muncă și compania.

Mai multe sfaturi și trucuri

În plus față de a ști ce să se aștepte într – un interviu comportamental, există 10 abilități de interviu , care sunt importante pentru a practica înainte de a intra în sala de ședință sau sesiune Skype cu un comitet de angajare: pregătire, punctualitate, gândire înainte de a vorbi, vorbind calm și coeziv, afișarea unui asigurat (dar nu arogant) încrederea în sine, ascultare activă, optimism, exprimând interesul manifestat față de angajator, fiind capabil de a vorbi dincolo inițial dvs. „ lift pas “ , și – poate cel mai important – care exprimă recunoștința pentru timpul comisiei de angajare a lui atât pe cale orală , la sfârșitul interviului și în scris , un follow-up imediat notă de mulțumire.

Totusi nervos, mai ales în cazul în care acest lucru este primul interviu? Nu vă faceți griji – profesioniști stabilit chiar simt câteva fluturi înainte de un interviu. Ați făcut primul pas în calmarea anxietății prin luarea de timp pentru a revizui pașii prezentați mai sus. Alte tehnici de mare pentru echilibru nervii includ evitarea auto-talk negativ, dressing cu atenție, ajunge mai devreme la interviu , astfel încât să puteți lua câteva calmante respira în prealabil, și evitarea băut prea multă cofeină în ziua întâlnirii.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *