Paras aika hakea harjoittelupaikkaa

Posted on

Paras aika hakea harjoittelupaikkaa

Milloin on paras aika hakea harjoittelupaikkaa? Se riippuu. Jos olet kiinnostunut opintosuorituksesta, sinun on tarkistettava hakemusten määräaika koulustasi.

Kilpailullisilla työharjoitteluilla, joissa on muodollinen hakuprosessi, on määräajat, jotka ovat aikaisemmin vuonna kuin harjoittelu pienessä organisaatiossa tai itse järjestämäsi harjoittelupaikka.

Voivatko ensimmäisen vuoden opiskelijat hakea harjoittelupaikkoja?

Suurin osa opiskelijoista suorittaa harjoittelun nuoremman tai vanhemman vuoden aikana lisätäkseen mahdollisuuksia työharjoittelun johtamiseen työtarjoukseen. On kuitenkin yhä yleisempää, että opiskelijat harjoittelevat koko yliopistouransa ajan kokemuksen hankkimiseksi. Jos olet kiinnostunut harjoittelusta ensimmäisen vuoden aikana, mene eteenpäin ja lähetä hakemuksesi.

Monet harjoittelupaikat, erityisesti kilpailukykyiset, maksulliset ohjelmat suurten yritysten kanssa, edellyttävät aikaisempaa työharjoittelu- tai ulkopuolista kokemusta, joten on tärkeää aloittaa ajoissa, jos mahdollista.

Milloin hakea harjoittelupaikkaa luottoa varten

Harjoittelupaikkaa harkitsevien opiskelijoiden tulee tarkistaa korkeakoulunsa hakuaika, jos he ovat kiinnostuneita opintopisteen saamisesta.

Huomautus: Useimmat korkeakoulut eivät myönnä hyvitystä jälkikäteen, jos et ole rekisteröitynyt etukäteen harjoittelukokemukseen.

Koska useimmat korkeakoulut eivät takaa erityistä harjoittelupaikkaa opiskelijoille, sinun on myös otettava yhteyttä työnantajiin hyvissä ajoin ennen lukukautta, kun aiot suorittaa harjoittelun saadaksesi työpaikan.

Milloin hakea syksyn ja kevään työharjoitteluun

Syysharjoittelussa kannattaa harkita yhteydenottoa työnantajiin ennen kuin lähdet korkeakoulualueeltasi keväällä, jos et pääse palaamaan ennen syyslukukautta. Lokakuu on hyvä aika alkaa hakea työnantajia kevään harjoittelupaikkaan.

Jos työnantaja ilmoittaa, että hän ei ole vielä valmis harkitsemaan hakijoita, kysy, milloin olisi aikaisin ajankohta, jolloin sinut saatetaan harkita, koska olet erittäin kiinnostunut mahdollisuudesta. Paikalliset palkattomien harjoittelupaikkojen paikat täytetään usein saapumisjärjestyksessä, joten enemmän mahdollisuuksia on tarjolla, jos haet aikaisin.

Milloin hakea palkalliseen kesäharjoitteluun

Kilpailukykyisillä palkallisilla kesäharjoitteluilla on takarajat jo myöhään syksyllä. Yleisin aika, jolloin työnantajat seulovat palkallisten harjoittelupaikkojen hakijoita, on tammi-maaliskuussa.

Monilla korkeakouluilla on resursseja rahoittaa opiskelijoita, jotka työskentelevät palkattomalla kesäharjoittelulla. Tarkista korkeakoulusi uratoimistosta nämä määräajat syksyn aikana.

Myöhään hakeminen harjoittelupaikkaan

Yleissääntönä on, että harjoittelupaikkoja kannattaa hakea aikaisin, jopa kuusi kuukautta ennen niiden alkamispäivää.

Vinkki : Älä huoli, jos olet myöhässä prosessissa, sillä monet työharjoittelupaikat, varsinkin palkattomat, voidaan sopia jopa kuukautta ennen kohdemaasi kesää tai lukukautta.

Usein tämä tarkoittaa, että opiskelijat ottavat yhteyttä työnantajiin, jotka eivät ehkä ole edes julkaisseet tilaisuutta (koska monet ilmoitetuista harjoittelupaikoista täytetään tässä vaiheessa) ja vakuuttavat heille, että sinun kannattaa ryhtyä harjoittelijaksi.

Verkostoituminen  alumnien, opettajien, valmentajien, perhekontaktien, naapureiden ja paikallisten ammattilaisten kanssa on myös loistava tapa löytää harjoittelupaikka. Jos tarvitset tuloja, voit ehkä sopia osa-aikaisen harjoittelujakson ja yhdistää sen palkalliseen osa-aikatyöhön.

Kun sinulla on harjoittelupaikka valmiina, muista tehdä suunnitelma, kuinka  saat siitä kaiken irti . Ansioluettelosi rakentamisen lisäksi  harjoittelupaikkasi tarjoaa arvokasta työkokemusta.

Vinkkejä onnistuneeseen hakemukseen 

Noudata näitä strategioita onnistuneen hakuprosessin saavuttamiseksi:

  • Ole järjestäytynyt.  Seuraa sekä korkeakoulusi että yritysten, joissa haluat harjoitella, määräaikoja. Voit myös asettaa kalenterimuistutuksia sovellusten seurantaa varten.
  • Hae moniin rooleihin. Et voi luottaa saavasi unelmiesi harjoittelupaikkaa, joten muista hakea useita.
  • Kiinnitä huomiota käytännön yksityiskohtiin.  Jos esimerkiksi harjoittelet kesän aikana eri paikassa kuin kotisi ja/tai yliopistosi, sinun on määritettävä, missä asut ja miten maksat asunnostasi. Harkitse myös taloutta, varsinkin jos haet palkatonta harjoittelua.
  • Laadi ammattimainen ansioluettelo ja saatekirje.  Molemmat asiakirjat tulee räätälöidä kulloisenkin roolin mukaan. Tässä on  esimerkki yliopiston ansioluettelosta , kirjoitusvinkkejä ja tässä  työharjoittelun saatekirje .
  • Noudata sovellusohjeita. Saatat joutua  jakamaan viitteitä , lähettämään esimerkkejä töistäsi tai vastaamaan kysymyksiin. Lue ohjeet huolellisesti. Huono huomion puute ohjeisiin voi saada palkkauspäälliköt jättämään hakemuksesi huomiotta.

Valmistaudu haastatteluun

Kun pääset haastatteluun, muista harjoitella vastaamista  haastattelun yleisiin kysymyksiin . Tule haastatteluun aikaisin ja  ammattimaisesti pukeutuneena . Älä unohda lähettää sen jälkeen  kiitosviestiä .

Haastattelusi on joko henkilökohtaisesti tai videolla. Jos virtuaalinen haastattelu on sinulle uutta, katso, kuinka valmistaudut videohaastatteluun .

Muista myös, että harjoittelusi voi olla myös etätyötä. Ota selvää, kuinka saat etäharjoittelusta kaiken irti ja hanki onnistunut kokemus.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *