Resignasjon Huskeregler

Posted on

 Resignasjon Huskeregler

Hvordan bør du trekke seg fra jobben når det er på tide å gå videre til noe annet? Det er visse ting du ikke bør gjøre når du slår i resignasjon. Det er bra – og ikke så bra – måter å gå av, men det er best å holde hodet kaldt og ikke brenne broer.

Avslutte en jobb kan være en flyktig tid. For eksempel kan en sint ansatt sluttet ved å forlate et notat på en leders pulten sier han eller hun sluttet og vil ikke komme tilbake. En annen ansatt kan bli sint, kjefte på sjefen, og gå ut døren. Verken alternativet, selvfølgelig, er den beste måten å gå av hvis du kan hjelpe den.

Merk : Leaving på en positiv, snarere enn en negativ notat vil gi deg en bedre sjanse til å få en god sysselsetting referanse hvis nødvendig senere.

Arbeidstaker som fratrer grasiøst, gir to ukers varsel, skriver en høflig fratredelse brev, og takker arbeidsgiver for de mulighetene de hadde i løpet av sin periode på selskapet vil bli verdsatt, selv om han eller hun beveger seg på.

Resignasjon Huskeregler

Du ønsker å slutte. Så, ta et dypt pust og planlegge fremover. Her er hva du bør (og hva du bør ikke) gjøre når trekker seg fra jobben.

Må rydde opp i datamaskinen.  Selv om du gir beskjed, kan arbeidsgiveren bestemme at du bør gjøres akkurat nå, og du kan bli vist døren. Før du slår i resignasjon, rydde opp datamaskinen. Slett personlige filer og e-postmeldinger, men sørg for at du har kontaktinformasjon for alle du trenger for å holde kontakten med etter at du er borte.

Ikke legg noe skriftlig.  Uansett hvor mye du hater jobben din, hate sjefen din, eller hater selskapet, ikke si det. Noensinne. Selv om slutte er det beste karrierevalg du har gjort opp til dette punktet, hold det for deg selv.

Det er best å være forsiktig med dine ord, så her er hva du skal si når du avslutter jobben din. Også gjennom hva som ikke skal si når du melder deg ut. Din fratredelse brevet vil bli plassert i din arbeidssituasjon fil, og det kan komme tilbake å hjemsøke deg – selv år etter at du har sluttet. Det ærlig er ikke verdt lufting. Hvis du har problemer på jobben, er det mer hensiktsmessig å behandle dem før du reiser.

Må gi beskjed når det er mulig.  Med mindre situasjonen er uholdbar, med to ukers varsel er standard praksis når trekker seg. Det er noen grunner når du kan slutte uten forvarsel, for eksempel hvis du har blitt truet eller seksuelt trakassert. Men hvis disse grunnene ikke passer din nåværende situasjon og du ønsker å forlate før, er det riktig å spørre om du kan la med en gang.

Få detaljer.  Når du forteller sjefen din eller Human Resources Department at du forlater være sikker på å få detaljene på de ansattes ytelser og lønnen du har rett til å ha når du forlater. Spørre om fortsatt helseforsikring dekning gjennom COBRA (Consolidated Omnibus Budget Avstemming Act) eller gjennom regjeringens Health Insurance Marketplace, samle ubrukt ferie og sykepenger, og holde, innløse eller rulle over 401 (k) eller en annen pensjonsordning.

Ikke være negativ. Når man snakker om fratreden med kolleger, prøv å understreke det positive og snakke om hvordan selskapet har dratt deg, selv om det er på tide å gå videre. Det er ingen vits i å være negativ – du drar, og du ønsker å forlate på gode vilkår.

Ikke skryte om din nye jobb.  Selv om du bare fikk den beste jobben i verden, ikke skryte om det. Er det egentlig noen vits i å lage din snart-å-være ex-kollegaer føler dårlig at du forlater? De kommer til å savne deg, og du har en stor jobb å gå til, så ikke skryte om det.

Må tilby å hjelpe.  Hvis det er mulig, tilby å hjelpe ved overgangen og etterpå. Tilbudet kan ikke aksepteres, men det vil bli verdsatt.

Spør etter en referanse.  Spør din sjef og kolleger om de ville være villige til å gi deg en referanse. Hvis de er enige, be dem om å skrive en Linkedin anbefaling samt å være tilgjengelig via e-post eller telefon. Du vil ha referansen som en del av din Linkedin-profil, som er flott for din fremtidige jobb søk bestrebelser.

Ikke glem å si farvel.  Før du forlater, ta deg tid til å sende en avskjedsmelding til medarbeidere og for å la dem vite at du går videre til en ny posisjon, og starter en jobb søk, pensjon, eller gjøre noe annet med livet ditt. Det er hensiktsmessig å sende en mail avskjedsmelding. Ta med din kontaktinformasjon, slik at du kan holde kontakten. Her er mer om hvordan du kan si farvel til kolleger.

Har Skriv en Resignasjon Letter.  Det er en god idé å skrive en formell oppsigelse brev for din arbeidssituasjon fil, selv om du melder deg ut via e-post eller på telefon. Du trenger ikke å si mye mer enn du forlater, og når den siste dagen av arbeidet vil være. Hvis du er usikker på hva jeg skal si, gjennom disse fratredelse brev prøvene for omtrent alle fratredelse scenario du kan tenke på – fra formelle, til dyptfølt, til flytting, tilbake til skolen, og andre personlige fratredelse situasjoner.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *