Alt du trenger å vite for å trekke seg fra jobben

Posted on

Hvordan avslutte jobben - alt du trenger å vite for å trekke seg fra jobben


Avslutte er ikke alltid lett, selv om du hater jobben din eller sjefen eller kan ikke vente med å starte en ny posisjon. Selv om du er i ferd med å bli sparket, kan det være vanskelig å trekke seg taktfullt. Hvis du tenker på å forlate jobben, her er noen viktige punkter å tenke gjennom før du slår i resignasjon.

Først av alt, sørg for at du virkelig ønsker å slutte. Det er noen varselsignaler om at det er på tide å gå, blant annet redusert produktivitet, fysiske plager, og finne din samtale hjemme dominert av arbeidsrelaterte problemer. (. Merk at det kan være lurt å holde disse problemene for deg selv i ditt neste jobbintervju ansette manager trenger ikke å vite hvor mye du hater den gamle jobben -. Hvor begeistret du er om den nye jobben foran deg)

Selv om du har all grunn i verden til å gå av, kan det ikke være en god idé å avslutte jobben din med en gang. Pass på at du forlater de rette grunnene, i stedet for å slutte fordi du har en dårlig uke, og det virker som det ikke vil bli bedre med det første.

Når du er sikker på at du ønsker å slutte, håndtere din avgang så nøye som du ville håndtere enhver annen virksomhet forsøke. Det er alltid lurt å ikke brenne broer. Du vet aldri når du trenger dine tidligere arbeidsgivere for en referanse.

Gjennomgang Resignasjon Fordeler og ulemper

Før du gjør beslutningen om å slutte, være helt sikker på at dette er den riktige avgjørelsen. Du vet ikke hvor lang tid det vil ta for en arbeidsgiver å gå videre og fylle din posisjon hvis du ombestemmer deg.

Hvis du fortsatt på gjerdet om neste posisjon du vurderer å ta, spør om du kan tilbringe en dag på kontoret “skygge” ansatte. Det kan forsterke din beslutning om å ta stilling eller hjelp du bestemmer deg for at du ikke ønsker den nye jobben likevel.

Veie alternativer

Har du en annen jobbtilbud? Hvis ja, veie fordeler og ulemper med den nye posisjonen i forhold til din nåværende posisjon. Tenk på arbeidsmiljøet, fleksibilitet, lønn og ytelser i tillegg til jobben ansvar. Hva med muligheter til å gå videre? Hvis den nye jobben kommer ut fremover på alle punkter, og du føler deg sikker på at dette er den riktige endre for å gjøre, ikke nøl.

Advarsel : Hvis du ikke har en annen stilling stilt opp, vurdere det grunnleggende før du avslutter. Det vil ta tre til seks måneder, noen ganger lenger, for å finne en ny jobb. Med mindre du sluttet for en god sak, kan du ikke være kvalifisert for arbeidsledighetstrygd.

Har du nok sparepenger eller annen inntekt å håndtere økonomisk? Selv om din arbeidssituasjon er ikke den beste, vil du kanskje vurdere å henge seg på den jobben du har, samt din lønnsslipp, og starter jobbsøkingen før du melder deg ut. Det gamle ordtaket om at “det er lettere å finne en jobb når du har en jobb” holder ikke sant.

Gi tilstrekkelig varsel

Hvis du har en arbeidsavtale som angir hvor mye varsel bør du gi, rette seg etter det. Ellers er det hensiktsmessig å tilby to ukers varsel.

Men i noen tilfeller kan du føler at du ikke klarer å bo for et par uker. Når det skjer, er det viktig å utføre selv profesjonelt i alle andre måter – send en formell oppsigelse brev, tilbud om å bidra til det beste av dine evner, og holde ting positivt før du går.

Du har ingen plikt til å bli lenger

Hvis din arbeidsgiver ber deg om å bli lenger enn to uker (eller tidsperioden i kontrakten din) du har ingen plikt til opphold. Din nye arbeidsgiver vil vente deg å starte som planlagt, og på en riktig måte. Det du kan gjøre er å tilby å hjelpe din tidligere arbeidsgiver, om nødvendig, etter timer, via e-post eller på telefon.

Hvordan Quit grasiøst

Den formelle måten å gå av, er å skrive en resignasjon brev og fortelle veileder i personen som du drar. Men, avhengig av omstendighetene, må du kanskje å slutte over telefon eller å slutte via e-post.

Skriv en Resignasjon Letter

Uansett hvordan du melder deg ut, skrive en resignasjon brev. En fratredelse brev kan hjelpe deg å opprettholde et positivt forhold til din gamle arbeidsgiver, mens banet vei for deg å gå videre. Du vet aldri når du trenger den gamle arbeidsgiver å gi deg en referanse, så det er fornuftig å ta deg tid til å skrive en polert og profesjonell resignasjon brev.

Hva du skal si til sjefen din

Ikke si mye mer enn du drar. Understreke det positive og snakke om hvordan selskapet har dratt deg, men også nevne at det er på tide å gå videre. Tilby å hjelp under overgangen og etterpå.

Ikke vær negativ. Det er ingen vits – du forlater og du ønsker å forlate på gode vilkår. Uansett hvorfor du sluttet jobben din, må du huske å si de riktige tingene i din fratredelse brev: gi en kort forklaring på hvorfor du drar, takke dem for muligheten, og la dem vite når din siste dag vil bli. Også, gjør ditt beste for å ikke sette foten i munnen. Vær forberedt, også, for å håndtere en exit intervju.

Be om en Reference

Før du drar, be om et anbefalingsbrev fra sjefen din. Ettersom tiden går og folk gå videre, er det lett å miste oversikten over tidligere arbeidsgivere. Med et brev i hånden eller en Linkedin-anbefaling på nettet, vil du ha dokumentasjon av din legitimasjon for å dele med potensielle arbeidsgivere.

Ikke glem detaljene

Finn ut om de ansattes ytelser og lønnen du har rett til å motta ved å forlate. Spør om å samle ubrukt ferie og sykepenger, og holde, innløse eller rulle over 401 (k) eller annen pensjonsordning.

Merk: Du kan bli bedt om å delta i en exit intervju før avreise. Gjennomgå prøve exit intervju spørsmål for å få en idé om hva du vil bli bedt om i løpet av en exit intervju. Før du slår i resignasjon, gjennom disse fratredelse gjøre og ikke gjøre, og trekke seg som grasiøst som mulig.

Return Selskapet Eiendom

Returnere ethvert selskap eiendommen du har – blant annet nøkler, dokumenter, datamaskiner, telefoner og alt annet som ikke tilhører deg. Selskapet ønsker ikke å jage deg å få det tilbake, og du vil ikke bli holdt ansvarlig hvis det ikke er returnert innen rimelig tid.

Bunnlinjen

Pass på at du virkelig ønsker å slutte: Do not forlate etter en dårlig dag eller uke, og sørg for at du stille opp en annen jobb eller sikre besparelser.

Gi merknad: Hvis du ikke har en ansettelseskontrakt som sier noe annet, er standard to ukers varsel.

Vær Professional: Skriv en resignasjon brev og la på til beste betingelser.

Ikke for mye informasjon: Du trenger ikke gi mye detalj om hvorfor du trekker seg.

Bind opp Loose Ends: Be om en referanse, finne ut om fordeler og opptjent tid, og returnere alle selskap eiendom.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *