Ting du ikke bør si eller gjøre hvis du Fired

Posted on

Ting du ikke bør si eller gjøre hvis du Fired

Å få sparken kan være svært traumatisk, selv om du venter det, og selv om det kan være vanskelig, prøv å huske å ikke si eller gjøre visse ting hvis du sparken. Les videre for å få hjelp til å komme gjennom denne tøffe tiden i din karriere.

Å være la gå fra en jobb kan generere en rekke negative følelser inkludert sjokk, sinne, tristhet, bekymring, og frykter for fremtiden. Handlinger som du kan ta under stress for å bli sparket kan være utslett og ha negative konsekvenser hvis du ikke er veldig forsiktig med hva du sier og gjør. Det er spesielt hvis få sparken var ikke din feil.

Selv om du skulle la gå fordi du ikke var den perfekte arbeidstaker, likevel gjør det vondt. Du kan ikke engang bli gitt en grunn til hvorfor du ble sparket, og du kan ikke bli gitt noen forvarsel. Det kan være en sjanse for å bli i stand til å lagre jobben og klage på oppsigelse, men det kan være bedre å bare gå videre.

Selv om det er smertefullt å få sparken, er det noen ting som du ikke bør gjøre, eller du kan gjøre situasjonen verre. Følgende forslag vil hjelpe deg å gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon ved å unngå noen vanlige feil sparket ansatte gjør.

10 ting du ikke bør si eller gjøre hvis du Fired

  1. Ikke storme av lokalene uten å ta seg tid til å lagre alle dokumenter du trenger fra din jobb-PC. Du bør med jevne mellomrom lagre dokumenter av personlig eller faglig interesse fra din jobb-PC fordi du vet aldri når du kan uventet mister jobben. Noen arbeidsgivere vil ledsage avsluttet ansatte fra arbeidsstedet på det punktet av skyting, og du må sørge for at du ikke la noen viktig informasjon bak.
  2. Ikke begynne å diskutere sluttspørsmål før du tar litt tid å behandle avfyring, hvis mulig. Tid virkelig helbrede, og du vil bli roligere hvis du kan vente, så spør om du kan møte i en dag eller to til å ha den samtalen. I mellomtiden, forskning bedriftens retningslinjer og praksis slik at du er forberedt på å forhandle frem en rimelig sluttpakke hvis du kommer til å bli tilbudt en. I noen tilfeller kan selskapet tilby sluttpakke under oppsigelse prosessen.
  3. Ikke nekte å hjelpe til med overgangen dersom noen tid vil det gå før oppsigelsesdatoen. Ved å legge til rette for en smidig overgang, vil du bli husket som en bedre medarbeider og kan ha nytte av å få positive anbefalinger og henvisninger. Å være hyggelig, selv når du er i en vanskelig situasjon, vil hjelpe deg i det lange løp.
  4. Noen arbeidsgivere vil gi deg muligheten til å trekke seg i stedet for å bli avsluttet. Det er fordeler og ulemper til en resignasjon i stedet for å bli oppsagt, men du bør se nærmere på forskjellene mellom å bli sparket og permittert før du er enig. Sjekk med din lokale State Arbeidsledigheten kontor for å utforske virkningen på dagpenger før avslutte en beslutning.
  5. Ikke vær redd for å be om en anbefaling som en del av separasjon avtalen , eller i det minste avklare hvordan din arbeidsgiver vil feltet forespørsler om din ansiennitet. Hvis du har støttende kolleger, spør om de kan gi en positiv anbefaling mens du fortsatt er i nær kontakt.
  6. Ikke impulsivt nedvurdere din overordnede eller skylden kolleger eller underordnede for ytelsesproblemer. Dette er en vanskelig hvis du tror de hjalp koste deg jobben din, men fremtidige arbeidsgivere vil gjennomføre grundige bakgrunnssjekker og søke innspill fra tidligere kolleger på alle nivåer. Eventuelle fiender som du har gjort med din avgang kommentarer vil være mer sannsynlig å dele skade informasjon. Avskjed inntrykk kan bli varig og kan påvirke ansatte til å vise deg som en negativ person.
  7. Ikke gå glipp av muligheten til å be om grunnlaget for arbeidsgivers beslutning. Hvis rettssikkerhet i henhold til selskapets policy ikke er fulgt, kan du være i stand til å begjære menneskelige ressurser til å kjøpe litt ekstra tid til å forbedre eventuelle mangler du måtte ha. Du kan også ha en viss beskyttelse gjennom en personlig kontrakt, union avtale eller anti-diskriminering lov. Ta kontakt med en arbeidskraft advokat før sluttføre separasjon hvis du tror du kan ha en sak.
  8. Ikke sluttføre separasjonen uten å utforske andre jobber med din nåværende arbeidsgiver hvis du liker å jobbe der . Alternativer kan eksistere for andre stillinger hvis dine overordnede ser deg som en ansatt med en positiv holdning og en sterk arbeidsmoral. Din arbeidsgiver kan vurdere deg for andre jobber som er bedre egnet for dine ferdigheter hvis de lærer du er åpen for andre roller.
  9. Ikke kringkaste din avfyring til nettverk kontakter og venner umiddelbart. Før du fortelle verden at du har mistet jobben din, ta deg tid til å tenke gjennom meldingen din og hvordan du ønsker å bli oppfattet av kolleger og andre profesjonelle kontakter. Bruk din historie rundt et tema som jobben ikke er riktig passform for deg. Men ikke bli altfor kritisk til din arbeidsgiver eller selskapet generelt. Lagre lufting av følelser for en begrenset gruppe betrodde venner eller familiemedlemmer.
  10. Viktigst, ikke mister troen på deg selv. Tenner kan være demoraliserende, men husk at det er bare en arbeidsgivers beslutning, og det vil være andre, mer passende alternativer for deg. Ta deg tid til å omgruppere og finne en jobb som er en bedre passform for deg og dine interesser. Det kan være at dette ikke var den rette jobben for deg og et push for å finne en ny en er akkurat hva du trenger å flytte sammen din karriere.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *