Det beste (og verste) grunner for å forlate en jobb

Posted on

Det beste (og verste) grunner for å forlate en jobb

Er du ute etter en grunn til å forlate jobben din å gi sjefen din eller en potensiell arbeidsgiver? Bør du være forsiktig med hva du sier? Når du flytter til en ny stilling og søker etter en ny jobb, er et av spørsmålene du må svare på hvorfor du forlater eller har forlatt en jobb. Sjefen din kan være lurt å vite hvorfor du trekker seg og fremtidige arbeidsgivere vil ønske å vite hvorfor du flyttet på.

Merk : Du kan i visse tilfeller bli bedt om å liste opp grunner for å forlate på jobbsøknader, og du vil sannsynligvis bli bedt om hvorfor du sluttet eller forlate din nåværende jobb under jobbintervjuer.

Før du starter en jobb søk, er det en god idé å finne ut hva du skal si, så årsaken er i samsvar med dine jobbsøknader og i intervjuer.

Her er en liste over noen gode – og noen svært dårlig – grunner for å forlate jobben. Å være taktfull vil hjelpe deg å forlate jobben graciously og forbli på god fot med din snart-å-være tidligere arbeidsgiver.

De beste grunner for å forlate en jobb

Disse grunnene alle fungerer svært godt fordi de er alle legitime grunner en ansatt kan bestemme seg for å flytte til en ny posisjon. Du vil også være lurt å forklare dine grunner nøye i resignasjon brev.

karriere~~POS=TRUNC

 • Jeg drar fordi jeg ønsker å gjøre en karriere endring fra min nåværende industrien til en annen.
 • Jeg føler at jeg har utviklet så mye som jeg kan i min nåværende rolle og er nå søker nye muligheter for karriere vekst.
 • Jeg er klar til å utforske en ny bane på min karriere.
 • Selv om jeg er takknemlig for å ha hatt muligheten til å jobbe for deg, har jeg blitt tilbudt drømmejobben av et annet selskap.
 • Jeg bestemte meg for å gå tilbake til skolen for min mastergrad.

organisatorisk omstilling

 • Endringer i firmaet mitt har vist seg å være vanskelig å navigere, laget mitt overordnede moral og produktivitet har gått ned, og så tror jeg det er på tide å utforske nye alternativer.
 • Selskapets nedskjæringer har ført til at jeg jobber med et team en tredjedel av sin opprinnelige størrelse.
 • Mitt firma ned, noe som betydde, på grunn av min manglende ansiennitet, at jeg var en av de ansatte de avsluttet.
 • Jeg ble restrukturert og min avdeling ble eliminert.
 • Selskapet jeg jobbet for gikk konkurs.
 • Min siste jobb ble outsourcet til India.
 • Jeg og flere andre ansatte ble permittert etter en nedgangskonjunktur.

Familieforhold / helsemessige årsaker

 • Sykdom i familien krevde at jeg gir opp jobben min for å bli en primær omsorgsperson.
 • Jeg måtte forlate min arbeidsgiver på grunn av familiære årsaker.
 • Min forrige jobb ikke tillater fleksibel timeplan jeg trengte å ta vare på barna mine.
 • Jeg får gift og skal flytte ut av staten.
 • Jeg måtte forlate for midlertidige helsemessige årsaker som nå er løst.
 • Jeg forlot min tidligere jobb fordi jeg var gravid.
 • Jeg vil ikke være tilbake til jobb etter fødselspermisjon fordi jeg har bestemt meg for foreldre er en fulltidsjobb.
 • Jeg trenger å forlate på grunn av personlige forhold / problemer.

bedre mulighet

 • Jeg har blitt tilbudt en flott mulighet til å jobbe for et selskap som ligger nærmere min familie.
 • Mine timer ble redusert og jeg trenger en fulltidsjobb.
 • Min siste jobb var egentlig ikke en god passform.
 • Bedriften har et godt rykte og har slike fantastiske muligheter for at jeg ville forlate min nåværende arbeidsgiver i et hjerteslag.
 • Jeg landet en høyere betalende jobb.
 • Jeg forlater arbeidsstyrken / pensjon.
 • Det var begrenset vekstmuligheter på min tidligere selskap.
 • Pendle til arbeid var for lang.
 • Jeg leter etter en ny utfordring.
 • Jeg vil være fornøyd med en jobb som tilbød meg mer ansvar.
 • Jeg har blitt tilbudt en fast stilling.
 • Jeg flyttet til motsatt kysten.
 • Jeg er klar for førtidspensjonering.
 • Min forrige jobb var bare sesong / midlertidig og nå er jeg på jakt etter heltidsarbeid.
 • Jeg har planer om å reise i overskuelig fremtid.

De verste grunner for å forlate jobben

Selv om de er sanne, er det noen grunner til at du ikke bør bruke for å forklare hvorfor du er ute etter en annen jobb. Det er ikke en god idé å bad-munn dine tidligere jobber, sjefer, kolleger, og selskaper eller å dele for mye personlig informasjon. Dele disse grunnene for avreise ville ikke reflektere positivt på deg siden de heve automatiske spørsmål i en hiring manager sinn.

 • Jeg er i ferd med å få sparken.
 • Jeg ble arrestert.
 • Det var en dårlig selskap å jobbe for.
 • Jeg var lei på jobb.
 • Jeg fikk ikke sammen med kolleger.
 • Jeg likte ikke jobben.
 • Jeg likte ikke planen.
 • Jeg ønsket ikke å jobbe så mange timer.
 • Jeg hadde ikke lyst til å jobbe kvelder og helger.
 • Jeg hatet min sjef.
 • Jobben ble for vanskelig.
 • Jeg var slipp for trakassering / tardiness.
 • Lederen var dum.
 • Sjefen min var en dust.
 • Min mor fikk meg til å slutte.
 • Jeg har ikke god transport til arbeid.
 • Overtid var nødvendig.
 • Jeg var gått over for opprykk.
 • Jeg led gjennom en steinete ekteskap.

Kontroller at grunner Match

Du kan forlate din nåværende posisjon for profesjonelle grunner (bedre jobb, karriere vekst, fleksibel timeplan, for eksempel) eller personlige grunner (forlater arbeidsstyrken, familieforhold, som går tilbake til skolen, etc.).

Eller du kan rett og slett hater jobben din eller sjefen din, men ikke si det.

En ting å huske på er at det er viktig at grunnen til at du gir en potensiell arbeidsgiver matcher hva dine tidligere arbeidsgivere kommer til å si de bør kontaktes for mer informasjon om deg.

Viktig : Det er et rødt flagg for en hiring manager hvis grunnen til at du gir for å forlate samsvarer ikke svaret dine tidligere arbeidsgivere gir når de sjekker dine referanser.

Hva annet du trenger å vite

Beslutningen om å forlate en jobb bør ikke gjøres lett. Mens det er gode grunner til å slutte en jobb, det er også like gyldige grunner til ikke å slutte en jobb. Skulle du faktisk bestemme at grunner til å forlate er større enn noen incentiver du har å bo, så være forberedt på å presentere din beslutning som en positiv en er avgjørende.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *