Komme Fired vs å få lagt ut

Posted on

Komme Fired vs å få lagt ut

Du har nylig mistet jobben din. Spesielt hvis oppsigelsen var en overraskelse, kan du ha en rekke spørsmål om din situasjon. Men akkurat nå er det ikke mer viktig spørsmål enn dette: du ble avfyrt – eller var du permittert?

Blir oppsagt og permittert er to forskjellige måter for å miste din posisjon, og forskjellen kan påvirke om du er kvalifisert for arbeidsledighet, samt din ansette fremtidsutsikter. Derfor er det en god idé å være veldig klar på det nøyaktige innholdet i din oppsigelse, bør du mister jobben.

Hvis dette høres ut som det bør være en enkel skille å gjøre, du har rett: ideell, din tidligere arbeidsgiver ville være veldig tydelig om innholdet av separasjon fra selskapet. Men som vi vet, er den virkelige verden ofte langt fra perfekt.

Her er hva du trenger å vite om forskjellene mellom å bli sparket og blir permittert, og hvordan å vite hvor du står når du mister jobben.

Når en arbeidstaker er Fired

En ansatt kan bli sparket for en rekke årsaker. Kanskje den vanligste årsaken til å bli avsluttet for årsaken er en utilfredsstillende ytelse på jobben. Arbeidstakere kan også bli sparket for tjenesteforsømmelse, ikke er i samsvar med selskapets standarder, tar for mye tid av, skade selskapets eiendom, pinlig organisasjonen offentlig, eller på annen måte unnlater å overholde betingelsene i sin ansettelsesavtale.

Når en ansatt er sparket, er det ingen forventning om å bli rehired på et senere tidspunkt. Denne type oppsigelse ikke er forbigående, og er knyttet til den ansattes ytelse eller atferd, ikke til selskapets finansielle situasjon.

Når en arbeidstaker er permittert

Når en arbeidstaker er permittert, har det vanligvis ingenting å gjøre med den ansattes personlige prestasjoner. Oppsigelser oppstår når et selskap gjennomgår omstillinger eller nedbemanning eller går ut av business. I noen tilfeller kan en layoff være midlertidig, og den ansatte blir rehired når økonomien blir bedre.

Merk: I noen tilfeller kan oppsagte ansatte ha krav på etterlønn eller andre ytelser til ansatte som tilbys av sin arbeidsgiver. Vanligvis, når ansatte blir permittert, er de berettiget til dagpenger.

Bestem Nature of Your Oppsigelse

Det første du må finne ut, som en nylig avsluttet ansatt, er hvordan din tidligere arbeidsgiver vil karakterisere din separasjon fra selskapet.

Hvis du er en på-vilje ansatt – og arbeidere i de fleste stater i USA er – din arbeidsgiver er ikke forpliktet til å gi deg en grunn for oppsigelse. Men det er fortsatt aktuelt for deg å spørre dem hvordan de vil referere til opphør når du snakker til fremtidige arbeidsgivere og staten arbeidsledighet kontor.

Offentliggjøring av krav

Vanligvis vil arbeidsgivere spør oppsagte ansatte til å signere en ansettelses separasjon avtalen, noen ganger (men ikke alltid) i bytte mot en sluttpakke.

Det er alltid en god idé å ta deg tid til å lese og vurdere avtalen før signering.

Viktig: Ikke skriv noe i varmen av øyeblikk, rett etter å ha lært av din oppsigelse. I tillegg er det ofte lurt å konsultere en sysselsetting advokat.

samle Arbeidsledigheten

Å samle arbeidsledighet, du vanligvis trenger å ha mistet jobben din “gjennom ingen feil på egen hånd.” Folk som er permittert er sannsynlig å få arbeidsledighet fordi de forlot på grunn av restrukturering i stedet for personlige prestasjoner.

Personer som er avfyrt er mindre sannsynlig å motta arbeidsledighets fordi de forlot på grunn av problemer med sin personlige prestasjoner. Men hvis en sparket ansatt kan hevde at deres skyting var ubegrunnet eller relatert til ytelse, kan han være kvalifisert for arbeidsledighet.

Tips: Hvis du er usikker på om du er kvalifisert for arbeidsledighet, sjekk med din tilstand arbeidsledighet kontor.

Kjenn dine rettigheter

Hvis du mister jobben uventet, er det viktig å vite hvor du står. Du kan bli lovlig rett til å betale for ubrukt tid av, for eksempel. Din tidligere arbeidsgiver bør også fortelle deg hva du kan forvente i forhold til å motta din siste lønnsslipp, rulle over pensjonsytelser, og tilgang COBRA dekning.

Det er også viktig å vite om separasjon fra selskapet teller som urettmessig oppsigelse.

Viktig: Hvis du ble sparket for visse diskriminerende årsaker bedt om å begå en ulovlig handling, eller fordi du er en varsler, kan du være beskyttet under statlig, føderal eller kontraktsrett. Kontakt med en sysselsetting advokat for mer informasjon om din situasjon.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *