Curriculum Vitae (CV) Prøver og skriftlig tips

Posted on

Curriculum Vitae (CV) Prøver og skriftlig tips

Ved søknad om visse posisjoner i USA, samt jobber internasjonalt, kan du bli pålagt å sende inn en CV i stedet for en CV. En curriculum vitae eller CV, inneholder mer informasjon enn din typiske CV , inkludert detaljer om din utdanning og akademiske prestasjoner, forskning, publikasjoner, priser, overbevisninger, og mye mer.

Her kan du se Curriculum Vitae prøver, lære om  forskjellen mellom en CV og en CV , og fange opp tips og råd om hvordan du skriver en CV.

Hva som skal inkluderes i en Curriculum Vitae

En curriculum vitae, ofte referert til som en “CV”, er en lengre (to eller flere sider), mer detaljert synopsis enn en CV. Din CV bør være klar, konsis, fullstendig og up-to-date med dagens sysselsetting og pedagogisk informasjon.

Følgende er eksempler på informasjon som kan inkluderes i din CV. Elementene som du inkluderer vil avhenge av hva du søker på, så sørg for å innlemme den mest relevante informasjonen for å støtte ditt kandidatur i din CV.

 • Personlige opplysninger og kontaktinformasjon.  De fleste CV begynne med kontaktinformasjon og personlige data, men ta vare for å unngå overflødige detaljer, for eksempel religiøs tilknytning, barnas navn, og så videre.
 • Utdanning og kvalifikasjoner . Sørg for å inkludere navn på institusjoner og datoer deltok i omvendt  rekkefølge: Ph.D., Masters, lavere.
 • Arbeidserfaring / sysselsetting historie . Den mest aksepterte stil av sysselsetting posten er  kronologisk curriculum vitae . Din  karriere historie  blir presentert i omvendt dato rekkefølge med den siste avtalen. Mer vekt / informasjon bør plasseres på de siste jobbene.
 • Ferdigheter . Ta med datakunnskaper, språkkunnskaper, og eventuelle andre nylige trening som er relevant for rollen søkt om.
 • Trening / Graduate Feltarbeid / Studere i utlandet
 • Avhandlinger / Avhandlinger
 • forskningserfaring
 • Lærererfaring
 • publikasjoner
 • Presentasjoner, foredrag og utstillinger
 • Tilskudd, stipender, Laug, og assistant
 • Priser og utmerkelser
 • Tekniske, datamaskin, og språkferdigheter
 • Profesjonelle lisenser, sertifiseringer og medlemskap

Det skal ikke inneholde

Det er ikke nødvendig å ta bildet ditt, din  lønn historie , grunnen til at du forlot din forrige stilling, eller referanser i en CV sendes for arbeidsplasser i USA. Referanser skal være oppført separat og gitt til arbeidsgivere på forespørsel.

Merk : Kravene for internasjonale CV variere, og er avhengig av hvilket land du søker.

I andre land, kan privat informasjon som fødselsdato, nasjonalitet, sivilstand, hvor mange barn du har, og et fotografi være nødvendig.

Hvor lenge bør en CV være?

En god, entry-level curriculum vitae bør ideelt sett dekke to til tre sider (CV for mid-nivå fagfolk, spesielt i akademia og medisinsk forskning roller, kan kjøre lenger). Tar sikte på å sikre at innholdet er klart, strukturert, konsis og relevant. Ved hjelp av punkter i stedet for hele setninger kan bidra til å redusere ordbruken.

Curriculum Vitae Sample

Følgende er en curriculum vitae eksempel for en entry-level kandidat for et fakultet posisjon i USA. Dette CV inkluderer sysselsetting historie, utdanning, kompetanse, priser, ferdigheter og personlige interesser.

Gloria Gonzalez
3204 Wind Way
Houston, TX 77204
ggonzalez@email.com
000.123.4567 (Cell)

Forskningsinteresser

Hispanic litteratur, latinamerikansk litteratur, Peninsular litteratur

UTDANNING

Ph.D. på spansk (US spanske litteratur) , 2016 – Universitetet i Houston.
Dissertation: Quixote Reborn: The Wanderer i amerikanske Hispanic litteratur . Sancho Rodriguez, Chair

MA i spansk, juni 2013 – Universitetet i Houston

BA i spansk, juni 2011 – Universitetet i Houston

AVTALER

Medhjelper Foreleser: University of Houston, Institutt for Hispanic studier, september 2016 til stede.

PUBLIKASJONER

Bok

Gonzalez, Gloria. Quixote Reborn: The Wanderer i amerikanske Hispanic litteratur. New Haven: Yale University Press (kommende)

Fagfellevurderte tidsskrifter

Gonzalez, Gloria. “Meksikanske Innvandrer Historier fra Central Valley,” Lady Liberty Journal, 6 (1): 24-41.

Gonzalez, Gloria. “Sammenligning av spanske og europeiske innvandrer Erfaring gjennom Story,” spanske Litteratur dag 12 (3): 25-35.

Gonzalez, Gloria. “Lengsel å være fri: tre spanske Kvinners Diaries”, spanske Litteratur dag: 11 (2): 18-31.

konferansepresentasjoner

 1. Gonzalez, Gloria. “Historiefortelling Metoder i Central Valley.” Spanske Storytelling Association Annual Conference, San Francisco, CA
 2. Gonzalez, Gloria. “Når kulturer Merge. Temaer av ekskludering i meksikansk-amerikansk litteratur” US spanske Litteratur Annual Conference, Tucson, AZ.

LÆRERERFARING

Medhjelper Lecturer, University of Houston

 • Meksikansk-amerikansk litteratur, spansk 3331
 • Kvinner i spanske litteratur, spansk 3350
 • Spansk-amerikanske Short Story, spansk 4339

Graduate Undervisningsassistent, Northwestern University

 • Elementary spansk 1501, 1502, 1505
 • Mellom spansk 2301, 2302, 2610

Honours / AWARDS

Mexico Study Abroad Summer Grant, 2016
UH Undervisning Awards 2015, 2016, 2018
Dissertation Fellowship, 2015

SPRÅK

English (native)
spansk (tospråklig muntlig og skriftlig flyt)
klassisk latin (skriftlig)

Medlemskap / tilknytninger

National Association of Latino Arts og kulturer
Asociación Internacional de Literatura y Cultura Femenina Hispánica
Modern Languages Association

Curriculum Vitae skriftlig tips

Har flere versjoner av CV-en din
ikke bare skrive en CV og bruke den for hver stilling du søker på.

Viktig : De har målrettet og fokusert versjoner av CV og bruke dem deretter.

Keep It Short 
Hvis mulig, prøv å holde din CV kort og konsist. Ta med sammendrag av ditt arbeid og utdanning, i stedet for mange detaljer. Bruk formelle (ingen slang eller forkortelser) språk, skrive enkelt og klart.

Fortell sannheten 
Det kan være fristende å over-polsk en CV og gjøre våre pedagogiske kvalifikasjoner eller arbeidserfaring lyden litt bedre enn de er. Hvis du er fristet til å strekke sannheten om arbeidet historie – ikke. Det vil komme tilbake å hjemsøke deg.

De fleste arbeidsgivere gjennomføre referanse og bakgrunnen sjekker, og hvis din CV ikke samsvarer med det faktiske arbeidet historie eller utdanning, vil du mest sannsynlig bli fanget på et tidspunkt – enten du vil være kutt som kandidat, eller du vil få sparken hvis du har allerede vært ansatt.

Sjekk Format
Se på det formatet du curriculum vitae. Er det nok av tomrom? Er det rotete? Er din formatering konsekvent (fet, kursiv, avstand, osv) og er det generelle bildet at din CV gir et profesjonelt og polert en?

Proof din Curriculum Vitae
Dobbeltsjekk curriculum vitae for skrivefeil og grammatiske feil. Deretter spør noen andre til å vurdere det for deg – det er ofte vanskelig å fange våre feil.

Ved å bruke en Curriculum Vitae I stedet for en CV

I USA, er en curriculum vitae benyttes ved søknad om akademisk, utdanning, vitenskapelig eller forskerstillinger. En curriculum vitae kan også brukes til å søke om stipend eller tilskudd. I Europa, Midt-Østen, Afrika eller Asia, kan arbeidsgivere forventer å motta en curriculum vitae snarere enn en CV.

Velg et passende Curriculum Vitae Format

Pass på at du velger en curriculum vitae format som er egnet for stillingen du søker på. Hvis du søker på et fellesskap, for eksempel, vil du ikke trenger å ta med personlig informasjon som kan inngå i en internasjonal CV.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *