Viktige myke ferdigheter for arbeidsplassen suksess

Posted on

Viktige myke ferdigheter for arbeidsplassen suksess


Når du søker på en jobb, mange mennesker har en tendens til å fremheve sine harde ferdigheter – spesifikk kunnskap og ferdigheter som kreves for en bestemt jobb. Dette er typisk ferdigheter som kan være klart definert og målt. Det er også nødvendig å fremheve de viktigste myke ferdighetene du besitter, for å vise hvorfor du er den beste kandidaten for jobben.

Når du søker jobb eller en forfremmelse, kan dine myke ferdigheter være like viktig som de harde ferdigheter som kreves for å oppnå suksess på jobben.

Tips : Soft ferdigheter er mye vanskeligere å definere og måle – de er de mellommenneskelige eller “folk” ferdigheter som hjelper deg å lykkes samhandle med andre på arbeidsplassen.

Uavhengig av jobben, må du kommunisere effektivt med ledere og folk over og under deg på arbeidet diagrammet, samt andre som kunder, leverandører, pasienter, elever, osv

Selskapene søker kandidater med begge typer ferdigheter når ansette for de fleste stillinger. Det er fordi hvis du har en negativ holdning, ikke kan komme overens med andre, ikke kommunisere godt, ikke fungerer godt som en del av et team, og er ikke i stand til å tenke kreativt og kritisk, kan det ingen rolle hvor godt utdannet og kompetent du er.

Du må ha noen sett av folk ferdigheter for å komme sammen i hvilken som helst jobb, ikke bare de som jobber direkte med publikum. Indeed.com, den ledende arbeidsplassen, har delt de mest verdifulle myke ferdigheter for arbeidssøkere og ansatte.

Top myke ferdigheter arbeidsgivere vil

Her er de sju viktigste myke ferdigheter for å ha for både intervju og på arbeidsplassen, fra faktisk direktør for rekruttering, Mike Steinerd:

 • Fungerende som en lagspiller – dette betyr ikke bare å være samarbeidsvillig, men også vise sterke lederegenskaper når det er nødvendig.
 • Fleksibilitet – dette er en svært verdifull ressurs for ansatte. De som kan tilpasse seg enhver situasjon er pålitelig uansett hva som kastet på dem.
 • Effektiv kommunikasjon – dette er viktig for nesten hvilken som helst jobb. Kommunikasjon innebærer bevegelig seg vel, være en god lytter og bruker riktig kroppsspråk.
 • Problemløsning og oppfinnsomhet – uansett hva ditt yrke, disse ferdighetene er avgjørende når uventede problemer uunngåelig oppstår.
 • Akseptere tilbakemeldinger – ikke bare akseptere tilbakemeldinger grasiøst, men også å bruke som feedback, fremmer faglig vekst.
 • Tillit er nøkkelen – det blir sagt, er det også viktig å alltid ha kunnskap og kompetanse for å støtte selvsikkerhet. Ved å være trygg og i stand, vil veiledere, ansatte og kunder tror på det du sier.
 • Kreativ tenkning – å kunne komme opp med unike løsninger eller alternativer er uvurderlig; den som driver innovasjon og øker effektiviteten.

Sysselsetting Ferdigheter variere fra Job

Når du søker en lederposisjon, enten som leder eller medlem av et team, vil du ønsker å fremheve ulike aktiva enn hvis du søker en teknisk stilling, for eksempel. De myke ferdighetene du trenger for å være en effektiv leder vil inkludere ting som å kunne delegere og gi konstruktiv kritikk.

Informasjonsteknologi stillinger krever myke ferdigheter som kreativitet og evne til å presentere ideer og løsninger på enkeltpersoner så vel som grupper. Sterke kommunikasjonsevner, både skriftlig og muntlig er en viktig ressurs i nesten alle felt, på alle nivåer.

Slik lar arbeidsgivere vet de ferdighetene du har

Når du skriver CVer og følgebrev, er det viktig å referere ferdighetene arbeidsgiver søker i jobbsøknaden materialer. Det samme gjelder når du intervjue. Gjennomgå stillingsannonsen, og være forberedt på å gi konkrete eksempler på de ferdighetene du har (både harde og myke) som er en kamp for jobbkrav.

Sørg for å presentere dine myke ferdigheter til å ansette manager under intervjuer og fokus på å holde dine ferdigheter top-notch på jobben:

 • Vis frem positive holdning og entusiasme gjennom hele intervjuet.
 • Ikke bare si at du har ferdigheter selskapet trenger – bevise det for dem
 • Forbered grundig for intervjuet, og har et par eksempler på tilfeller når du brukte dine myke ferdigheter effektivt.
 • Vet nok om stillingen og selskapet å snakke komfortabelt og knowledgeably med intervjueren. Handlinger kan virkelig taler høyere enn ord, spesielt i en konkurransedyktig arbeidsplass.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *