Intervju Spørsmål: “Hva er din undervisning filosofi?”

Posted on

Intervju Spørsmål:

Når du søker på en jobb som lærer, kan du bli bedt om pedagogisk filosofi. Dette er ikke den type spørsmål du bør rote eller improvisere på fly – du vil se uforberedt på jobben hvis du ikke har et klart svar.

På den annen side, hvis du har en konsis og klar filosofi, ansette manager vil bli imponert over din evne til å tenke om metoder og mål for undervisningen praksis.

Før jobbintervjuet, sørg for at du har en filosofi om at du pent kan artikulere.

Hva Intervjuer virkelig ønsker å vite

Intervjueren ønsker å vite at du har en pedagogisk filosofi, som du kan artikulere det og at din tro om undervisning og læring er en god løsning for skolen.

Hva er en pedagogisk filosofi? Det er en forklaring på dine verdier og overbevisninger som de forholder seg til undervisning. Din filosofi er ofte en kombinasjon av metoder du studert på college eller gradsstudier og erfaringer i løpet av noen profesjonelle erfaring siden da. Det kan også trekke på din egen opplevelse av barndommen utdanning enten som forelder eller som et barn selv.

Tips: Hvis du ikke vet hva din pedagogisk filosofi er, kan du prøve å skrive ned noen viktige påstander du mener er sant om utdanning, og deretter gå videre derfra.

Tenk om metoder du bruke i klasserommet, og dine mål for elevene. Vurder også hvordan du har satt dine ideer om utdanning til handling, og hvilke prinsipper er demonstrert av arbeidet i klasserommet. Hva gjør deg stolt av å være lærer? Hva gjør at du vet at du har gjort en god jobb? Hvilke standarder satt du for deg selv og hvorfor?

En personlig undervisning filosofi er annerledes enn en pedagogisk teori, selv om det selvsagt de to er beslektet. Waldorf eller Montessori utdanning, for eksempel innebære svært ulike tilnærminger til undervisning (pedagogikk) enn den ordinære amerikanske offentlige skolen systemet benytter, og likevel lærere fra hvert system kan artikulere svært like filosofier.

Undervisning stiler og metoder ofte endre seg over en persons karriere, så vurdere filosofi fra tid til annen, oppdatere den, og gjøre endringer når det er nødvendig.

Hvordan å svare på “Hva er din undervisning filosofi?”

Hvis du aldri har satt din pedagogisk filosofi i ord, kan denne tre-stegs prosess hjelpe deg artikulere din tro.

 • Begynn Bare
  begynne med en eller to setninger som pent innkapsler din tenkning.
 • Deretter Forseggjort
  Etter å gi din første uttalelse, kan du utdype hva filosofien betyr i praksis.
 • Så ta med et eksempel
  Du kan også gi et eksempel på hvordan du bruker din pedagogisk filosofi i klasserommet. Dette vil bidra til å gjøre din filosofi enda mer konkret.

Men bare dele et eksempel hvis du har nok tid. Hvis du allerede har snakket for et par minutter, eller hvis du føler at intervjueren ønsker å gå videre, kan du hoppe over denne delen.

Eksempler på de beste svarene

Nå, la oss bruke våre tre-trinns system og se på noen eksempler svar.

 • Jeg tror klasserommet er et levende samfunn og at alle, fra rektor til studentene til foreldrene, må bidra for å opprettholde en positiv atmosfære.

Hvorfor det fungerer:  Denne uttalelsen er enkel, grei og lett å absorbere. Det tar stilling – klasserommet er et levende samfunn og alle bidrar – og formidler det godt. Selv om du ikke trenger å passe alt du mener om undervisning i en enkelt setning, er det viktig å være i stand til å uttrykke den mest sentrale delen av dine ideer og prioriteringer som lærer. La resten være underforstått.

 • Alle studenter er individuelle og alle lærer i sin egen unike måte. Jeg bruker flere metoder for undervisning (språklig, visuell, auditiv, kinestetisk) for å nå studenter, slik at ingen blir etterlatt.

Hvorfor det fungerer:  Denne forklaringen gjør det klart at denne læreren mener at effektiv undervisning bringer alle sammen sammen. Du kan også lage kort omtale av pedagogiske teorier eller vitenskapelige studier som støtter din filosofi, eller du kan referere til andre lærere som eksemplifiserer din filosofi. Du prøver å gjøre det klart til intervjuere som du tenke nøye gjennom hvordan du lærer og er godt utdannet på pedagogiske praksis.

 • Alle i klasserommet bidrar som student, lærer og tenker. Jeg lærer av elevene så mye som de lærer av meg. En måte jeg understreke denne filosofien i mine klasser er å innlemme regelmessige tilbakemeldinger fra studenter. For eksempel, spør jeg studentene til å fylle ut en mid-kurs evaluering av klassen, der de reflekterer over kursmålene og gi tilbakemelding på hvorvidt kurset er å hjelpe dem å oppfylle disse målene så langt. Studentene har vært så innsiktsfull, å gi nyttig informasjon for meg om hva som fungerer i klassen, og hva jeg kan forbedre. Jeg tror vi aldri slutte å lære, og jeg vil at mine elever å vite at vi kan lære av hverandre.

Hvorfor det fungerer:  Dette svaret gir nærmere detaljer om hvordan læreren ser sin rolle. Det viser også at kandidaten er mottakelig for tilbakemeldinger og i stand til å innlemme det i sin tilnærming. Dette er et godt svar å gi om det er på tide å utdype. Hvis du føler at intervjueren ønsker å gå videre, ikke gi flere detaljer.

Tips for å gi det beste svaret

Finn din pedagogisk filosofi før intervjuet. Tenk om dine pedagogiske metoder og mål. Hvordan har du satt dine ideer til handling? Hvilke prinsipper er demonstrert av arbeidet ditt? Husk at en pedagogisk filosofi er annerledes enn en pedagogisk teori.

Kom til poenget. Sørg for at du er i stand til å artikulere din tro konsist. Ideelt sett vil du være i stand til å oppsummere din pedagogisk filosofi i en setning, hvis du måtte. (Selv om selvfølgelig bør du ha detaljer å tilby i tilfelle det er på tide å snakke i dybden.)

Hva du ikke bør si

Unngå wordiness.  En dårlig organisert eller mindre enn fyndig utsagn vil være vanskelig for andre å forstå og kunne skade deg. Intervjueren ønsker å se at du forstår din pedagogisk filosofi, og kan beskrive det godt.

Hopp klisjeene.  Også unngå generiske og selvinnlysende utsagn, som “alle fortjener en sjanse til å lære.” Jada, det er bred og anvendelig til mange klasserom situasjoner, men at svært universalitet og selvfølgelighet gjør uttrykket et problem. Enkelt sagt, hvis filosofi er en selvinnlysende sannhet eller en klisjé, er det åpenbart at du ikke legger mye tanke inn i den.

Hvis pedagogiske filosofi faktisk er at alle fortjener en sjanse (eller noe lignende), så sørg for å gjøre din uttalelse unike ved å forklare hvordan du ser likhetsprinsippet som er relevant for utdanningen. En avsetning for å huske på er at hvis du ikke kan tenke meg at noen uenig med din filosofi (det vil si å være uenig intelligent, for godt gjennomtenkte grunner), så du har sikkert landet på en åpenbar truism.

nøkkel~~POS=TRUNC Takeaways

Forbered ditt svar før intervjuet: Øv beskriver din tro, mål og metoder.

Vær konsis: Oppsummer din filosofi i en setning eller to. Kunne gi flere detaljer om nødvendig.

Unngå klisjeer: Kunne vise hvordan din uttalelse relatert til din unike synspunkt.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *