Trinn-for-steg guide for en vellykket jobbsøk

Posted on

Trinn-for-steg guide for en vellykket jobbsøk

For de fleste av oss, jobbsøking er aldri lett, uansett om det er første eller femte gang på jakt etter en ny jobb. Hvis du føler deg overveldet eller ikke vet hvor du skal begynne – ikke fortvil. Jobbsøking er både en kunst og en vitenskap, en som krever tid, planlegging, forberedelser, og mye hjernekraft.

Sannheten er, jobbsøking kan være en slitsom og skremmende opplevelse. Men hvis du nærmer deg det systematisk, vil prosessen være betydelig mer overkommelig, og du vil ha mye mer suksess i å få tilbudet du fortjener.

Følg disse trinnene for et lynkurs i hvordan å finne en jobb.

Strategier overgangen

Når det gjelder å finne en jobb, begynner alle et sted, enten du har nettopp ferdig med skolen, du planlegger å trekke seg for en bedre mulighet eller karriere endring, du har blitt sparket, eller du har vært permittert. Uansett din situasjon, planlegge din tilnærming og ta vare å løse eventuelle hindringer foran.

Når du er Resigning

Med mindre du har økonomiske midler til å gjøre det, ikke gå av før du har sikret seg en ny stilling (og forberedt en passende forklaring på din avgang, så vil du sannsynligvis bli spurt under intervjuer). I tillegg vil du ønsker å sørge for å koordinere tidspunktet for fratredelse og startdatoen for en ny jobb.

Når du har blitt oppsagt eller permitterte

Hvis du har blitt oppsagt eller permittert, unngå å koble selskapet som la deg gå med noen potensielle arbeidsgivere, med mindre du er sikker på at din leder vil gi en glødende referanse. Dette vil trolig bare dersom du har vært permitterte på grunn av budsjettkutt eller firma restrukturering.

Selv i denne tidlige fasen, starter laging svaret på en av de mest utfordrende intervju spørsmål: Hvorfor ble du sparket?

Vær forberedt på å dele din historie

Uansett hvorfor du flytter på, få din historie rett nå og lære den utenat. Berette din bakgrunn på en måte som er overbevisende og overbevisende, slik at du er klar til å forklare dine grunner for å finne en ny jobb, hvordan den forholder seg til dine faglige mål, og hvorfor du er den beste plass for en gitt posisjon.

Bestem hva jobben du ønsker og er kvalifisert for

Før du begynner å lete etter en jobb, må du finne ut hvilken posisjon du ønsker. Har en bestemt jobb tittel i tankene, og deretter gjøre noen undersøkelser for å fastslå søkeord du vil bruke når du begynner å lete etter jobb.

Når du starter jobbsøking, stillingsbeskrivelse, ansvar og krav vil fortelle deg mer enn tittelen alene, som titler og roller tendens til å variere mellom bedrifter. Det kan også være en nyttig øvelse å skrive en prøve stillingsbeskrivelse som beskriver den ideelle posisjon.

Selv om det er akseptabelt å gjelde flere “nå” posisjoner, ikke kast bort tid på å lete etter eller søke på jobber som du er tydelig ukvalifisert for. Finne ut på forhånd hvor du skal avgjøre hvilke jobber som skal gjelde for, og deretter aktivt holde disse parametrene i tankene når du er jobbsøking.

Definer din personlige og profesjonelle satsinger

Definer dine prioriteringer før du begynner din jobbsøking. Først må en liste over “must-haves”, for eksempel plasseringen av selskapet og pendle tid, et ønsket lønnsnivå og ytelser utvalg, og andre faktorer som er “ikke-omsettelig” til deg.

Deretter lage en liste over de “nice-to-haves.” For eksempel, er du ute etter en bestemt type bedriftskultur? Foretrekker du å jobbe på et etablert selskap, eller i en oppstart eller liten bedrift?

Ønsker du å jobbe på et lite eller stort team?

Spør deg selv disse typer spørsmål (og skrive ned svarene dine) før du begynner å lete etter en jobb vil hjelpe deg å gjøre en klar og trygg beslutning når du har et jobbtilbud.

Rydde opp din online tilstedeværelse

Det er viktigere enn noensinne å friske opp dine sosiale medier gjøre og ikke gjøre når det kommer til jobbsøking. Potensielle arbeidsgivere kan Googling navnet ditt og ser deg opp på Facebook, Instagram, Twitter og snapchat.

Det er generelt lurt å holde alle sosiale medier profiler så privat som mulig mens du er jobbsøking. Det eneste unntaket er imidlertid Linkedin. Linkedin-profil bør inneholde en faglig leder skutt og være up-to-date med den nyeste erfaring og kvalifikasjoner. Ta deg tid til å skrive en engasjerende sammendrag som vil fange oppmerksomheten til å ansette ledere.

Forbered din CV og søknadsbrev

Du bør ha en “master” versjon av CV avsluttet, formatert, og korrekturlest før du begynner jobbsøking.

Du vil være i stand til å finpusse det som du jobbsøking å fremheve og understreke ulike erfaringer eller kvalifikasjoner basert på informasjon om de ulike stillingene du søker på.

Hint: Se disse topp gjenoppta eksempler som et utgangspunkt for å skrive eller oppdatere din CV.

Selv om et følgebrev er vanskeligere å tilberede, slik det skal være personlig for hver jobb du søke, vurdere hva som skal inkluderes i et følgebrev og finne ut hva du kan skrive på forhånd, og hva du trenger for å tilpasse når du begynn å legge til jobber.

Reach Out Referansene nå

De fleste jobbene du søker på vil kreve at du gir tre til fire faglige referanser som kan vitne om dine kvalifikasjoner. Du ønsker ikke å måtte rykke ut for å nå disse menneskene, eller enda verre, har en intervjuer fange dem med overraskelse. I stedet, ta kontakt med dem på forhånd og la dem vite at du ønsker å bruke dem som referanse.

Utforske (og utvide) nettverket

Nettverk kan være en virkelig effektiv måte å lande en jobb hvis det gjøres riktig.

Din “nettverk” kan inkludere tidligere kolleger, ledere, kunder, studenter fra alma mater, venner eller venners venner, familiemedlemmer, naboer, eller noen fra en “community” du tilhører.

Selv om virkelige tilkoblinger er nøkkelen, bla dine Facebook-venner og Linkedin kontakter for å se om du finner noen som arbeider i industrien eller i et selskap du ville være interessert i å jobbe for.

Hvis du føler at du har brukt opp nettverket ditt, ta litt tid å utvide den. Fordi du er mer sannsynlig å være ansatt hvis du har en sammenheng i bedriften du søker til, dedikere en time eller to for å utvide det kan være mye mer verdifullt enn å bruke den tiden til å gjelde for tilfeldige jobber.

Du kan utvide ditt nettverk både på nettet ved å legge til venner og forbindelser, og offline ved å delta på bransje arrangementer som konferanser eller messer, eller gå til karriere nettverk hendelser.

Begynne å søke og å søke jobber

Så du har skissert den posisjonen du ønsker, og de viktigste søkeordene du vil bruke for å finne den. Du skrubbet din online tilstedeværelse. Referansene er stilt opp og ventet på å høre fra arbeidsgivere. Din CV er klar, og du har skrevet en del materiale å integrere i følgebrevet vil du tilpasse når du finner noen potensielle jobbmuligheter. Nå er det på tide å finne og søke på de jobbene.

Det er mange steder å søke på jobber. Nettsteder som Monster.com, Indeed.com, Dice.com, og CareerBuilder.com er blant de beste og mest benyttet jobbsider. Linkedin kan også være et flott sted å søke etter jobber, og kan vise deg hvis du har noen forbindelser til bedrifter som ansetter.

Craigslist er et solid alternativ også, spesielt hvis du befinner deg i en urban beliggenhet, men søke under “Jobs” og ikke “Gigs” med mindre du leter etter kortsiktig eller midlertidig arbeid. Hvis du bor i en mindre eller mer landlige byen, er det sannsynlig at den lokale avisen vil også liste jobbmuligheter i det omliggende samfunnet.

I tillegg nisje nettsteder som liste bestemte typer jobber er en stor ressurs. Det finnes mange typer av bransjespesifikke jobb nettsteder der ute; bare Google “[din bransje] stillingsannonser” for å komme i gang.

Til slutt, hvis du vet at du ønsker å jobbe for et bestemt selskap, se etter ledige stillinger direkte på deres nettsted. Du må kanskje gjøre noen graving, men de fleste bedrifter liste jobber på en “Ledige stillinger” eller “muligheter” side som du kan finne på bunnteksten på nettsiden.

Husk at de aller fleste av jobbsøknader i disse dager er elektroniske søknader, så du må sende en digital versjon av din søknad og CV. Pass på å bruke en arbeidsdag (og profesjonelle) e-postadresse for all korrespondanse knyttet til jobbsøking.

Sett mål og få organisert

Jobbsøking er en slitsom prosess, og det er lett å brenne ut. Sett rimelig, oppnåelige mål for deg selv. For eksempel kan du sikte på å gjelde ti jobber per uke. Deretter må du huske å sette av tid til å fullføre disse målene. Du må kanskje gjøre noen ofre, for eksempel å få opp en ekstra time for tidlig, eller bruker lunsjpausen til å se etter jobber.

Organisere din jobbsøking fremgang og merke hvilke jobber du har søkt på, og når, slik at du kan følge opp tilsvarende.

Gjør deg klar til intervju

Det neste trinnet i landing en jobb acing intervjuet. Du kan ha flere runder med intervjuer, vanligvis starter med en telefon intervju, deretter fulgt av i-person intervjuer. Du bør aldri risikere et intervju med Ta intervju forberedelse på alvor, og sørg for å “bare winging det.”:

  • Les nøye gjennom stillingsbeskrivelsen, med fokus på ansvar og krav. Vær forberedt på å forklare, med konkrete eksempler, hvordan du passer kravene og hvordan du kan oppfylle ansvaret.
  • Forskning selskapet, inkludert deres formålsparagraf og eventuelle senere eller bemerkelsesverdige prestasjoner, eller endringer i strategi eller posisjonering.
  • Øv svare på intervju spørsmål spesifikt til ønsket posisjon og industri.

Forbered deg på en telefon intervju

For en telefon intervju, sette av minst 45 minutter med rolig, sammenhengende tid. Har din CV og søknad skrives ut eller åpne på datamaskinen din for referanse. Sørg for å ta samtalen sted med utmerket celle tjeneste. Hvis du har en, er en fasttelefon foretrekke for optimal lydkvalitet.

Forbered deg på et personlig intervju

For et personlig intervju, kommer 10 minutter for tidlig med en trykt søknad og CV. Sørg for å kle å imponere, og uttrykker høflig og profesjonelt entusiasme om stillingen og selskapet.

Ta deg tid til å si takk

Husk å ta deg tid til å følge opp etter intervjuet med en takk notat eller e-postmelding gjentok din interesse for jobben og selskapet.

Vurderer jobbtilbud

Med jobbtilbud i hånden, er det nå på tide å vurdere alternativene. Se tilbake til den opprinnelige “må-ha” og “kjekt å ha” listen og se hvor tilbudene passer. Sørg for å vurdere praktiske forhold, som for eksempel lønn, fordeler, ferietid, bedriftskultur, pendle, og holdningen og personligheter av de personene du vil skal jobbe med.

Hvis du sitter fast, lage en liste over fordeler og ulemper – og sørg for å lytte til magefølelsen for å velge den beste jobben for deg.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *