Hvordan slå en Internship inn i en jobb

Posted on

Hvordan slå en Internship inn i en jobb

Mange arbeidsgivere som tilbyr praksisplasser gjøre det som en måte å prøve ut og rekruttere nye heltidsansatte. Selv om praksisplasser er en måte for elevene å få erfaring og lære mer om en bestemt karriere felt av interesse, de er også en måte for organisasjoner å prøve ut enkeltpersoner og avgjøre hvor godt de passer inn i den generelle kulturen i organisasjonen. Mange arbeidsgivere bruker sine internship-programmer som en Proving Ground for ansettelsesprosessen og er i stand til å spare penger i deres rekrutteringsarbeid ved å prøve ut potensielle nye ansatte før utvide en faktisk jobbtilbud.

Hvis du er interessert i å snu en Internship i en fulltids jobb etter endt utdanning, kan du bruke noen spesifikke teknikker for å øke sjansene for å bli ansatt.

Gjøre et godt inntrykk

Som praktikant er det ditt ansvar å vise din veileder og andre i organisasjonen som du har det som trengs, både personlig og profesjonelt, for å passe inn med bedriftskulturen. Tar tid å lære om oppdrag av organisasjonen og hva det verdier i sine ansatte kan gi viktig informasjon om hvordan selskapet identifiserer og definerer suksess.

Utvikle profesjonelle mål

Identifisere dine faglige mål og finne en givende praksisplass som oppfyller dine forventninger vil være mer gunstig for kompetanseutvikling og fremtidig karriere ambisjoner enn å akseptere bare noen internship som er tilgjengelig. Internships er utformet for å forberede kandidater for fremtidige jobber og karrierer, og finne et internship som vil hjelpe deg å oppnå dine profesjonelle mål vil også hjelpe deg i å være en mer konkurransedyktig kandidat i din fremtidige jobb søk.

Utvikle et sterkt forhold til Supervisor

Sørg for å holde veileder oppdatert om ditt arbeid og prestasjoner ved å sjekke inn ofte og gjør at du oppfyller forventningene. Når du har identifisert dine jobb ansvar og du forstår din veileder forventninger, arbeide hardt demonstrere din personlig initiativ og evne til å arbeide både selvstendig og som del av et team. Utvikle profesjonelle forbindelser som praktikant vil gi deg et forsprang i å utvikle et faglig nettverk.

Utvikle en sterk arbeidsmoral

Etablering av en vilje til å få arbeidet gjort på alle kostnader og samtidig opprettholde en positiv holdning gir arbeidsgiver tillit til at du vil bli et verdifullt medlem av teamet hvis ansatt som en ansatt.

Komplett Tildelte prosjekter på tid

Hvis du forutse en utfordring med en frist på et prosjekt du jobber med, må du varsle veileder og be for alle innspill han / hun kan gi, eller be om en forlengelse for å få prosjektet gjennomført. Vær sikker på at du har en gyldig grunn for prosjektet forsinkelse slik som andre uforutsette problemer eller andre arbeids prioriteringer som måtte løses før å få det spesifikke prosjektet ferdig i tide.

Alltid Følg selskapet Regler og etablerte retningslinjer

Å bli en del av bedriftskulturen omfatter læring etablert kleskode av aksjeselskap. Det betyr også å lære avsatte tiden, og hva som er forventet for etablerte lunsj perioder og pauser. Ta deg tid til å lære de regler og retningslinjer som forventes av organisasjonen før du hopper inn og gjør noen alvorlige feil. Sjekk også ut selskapets policy på personlige e-poster, telefonsamtaler og Internett-bruk for å unngå eventuelle vanskelige og pinlige situasjoner.

Søke innspill fra veileder og kolleger på Jobben din

Kommunisere med arbeidsgiverne på din jobb ytelse vil gi en mulighet for deg til å forbedre og gjøre de nødvendige endringene i løpet av utplasseringen din. Denne inngangen kan være avgjørende i å hjelpe deg å forbedre din jobb ytelse gjennom avklaring av veileder forventninger. Problemer kan ofte unngås når forventningene er åpent kommunisert og alle er på samme side.

Takle Easy, repeterende oppgaver med entusiasme

Arbeidsgiveren vil stole på deg til å fullføre vanskeligere oppgaver når de gjenkjenner din evne til å håndtere de små ting. Ber om ytterligere og mer utfordrende arbeid vil bli akseptert mer positivt av en arbeidsgiver hvis du har tatt ansvar for de mer kjedelige oppgaver som kreves for å gjøre jobben på en daglig basis.

Identifisere problemer tiden ikke blir ivaretatt av organisasjonen

Du kan tilby din innsikt på problemer du identifisere og diskutere hvordan du kan løse dette problemet, eller fylle det behovet i selskapet. Arbeidsgivere søker personer som kan tenke ut av boksen og identifisere løsninger på aktuelle problemstillinger som ledelsen ikke kan ha ennå identifisert eller adressert. Vær forberedt på å tilby løsninger som du tror kan fungere for å løse et bestemt problem eller situasjon.

Utvikle rapport med kolleger

Arbeidsgivere søker personer som kan fungere godt i et team miljø og som har spesielle styrker som vil legge til den generelle prestasjoner av gruppen.

Vis Initiative

Illustrerer din interesse for å utvikle ny kunnskap og ferdigheter som er relevante for stillingen vil øke arbeidsgivers tillit i vilje og initiativ til å gjøre en god jobb. Viser entusiasme og tilbyr å delta på workshops eller seminarer vil øke din forståelse av virksomheten og vil gjøre et godt inntrykk på din overordnede.

Be om ekstra arbeid

Hvis du ikke har nok arbeid å gjøre, bør du sjekke med din veileder for å se om det er noe ekstra arbeid du kan gjøre. Hvis ikke, sjekk for å se om du kan hjelpe andre i å få sitt arbeid ferdig, som også kan lære deg nye ferdigheter i prosessen.

Bli en Professional Association

Deltakelse i faglige foreninger gir studentene en utmerket mulighet til å møte mennesker jobber i felten. Gjennom faglige foreninger, elevene også lære hva fagtidsskrifter folk i feltet leser samt om entry-level ledige stillinger som kan være tilgjengelig for øyeblikket i andre organisasjoner.

Uttrykke din interesse for å jobbe for selskapet

Ved å uttrykke en interesse i selskapet, er du la selskapet vet at du vurderer organisasjonen et sted som du ønsker å arbeide. Selv om det ikke kan være noen av de aktuelle ledige stillinger, ved å la veileder vet at du ville være interessert i å jobbe for selskapet, vil du være mer sannsynlig å bli kontaktet når en stilling åpner opp.

Nettverk handler om relasjonsbygging. Når du utvikler en sterk nettverksgruppe, vil du utvikle en bedre følelse av hva det tar å være vellykket og lære å lage et nettverk som kan hjelpe deg i å nå dine karrieremål. Å ha en mentor som du respekterer vil bidra til å gjøre internship erfaring mye mindre stressende.

Mentoren vil også gi deg noen til å lære av og et sted å få svar på spørsmålene dine. Oppsøke en profesjonell mentor du stoler på, og ikke vær redd for å spørre den personen spørsmål og forslag til måter kan du forbedre ytelsen og øke din nåværende kunnskaper og ferdigheter. Du kan spørre hva det tar å gå opp i feltet, både i organisasjonen og i bestemt bransje. Når du oppretter et sterkt nettverk og få erfaring på feltet ditt, du vil også få mulighet til å hjelpe nye fagfolk som er interessert i å bryte inn i feltet.

De profesjonelle relasjoner du utvikler under ditt internship erfaring vil også være en del av din profesjonelle nettverk av folk som kan bevitne din kunnskap og evne til å gjøre en god jobb. Fremtidige relasjoner med nettverket må næres og fortsatte lenge etter at internship er avsluttet for å holde det i live og vel.

Uttrykk din takknemlighet

Når du har fullført utplasseringen din, en kort takk er alltid verdsatt og vil gi et godt inntrykk med arbeidsgiver. Hvis du er tilbake til college, sørg for å holde kontakten med veileder og kolleger og ta deg tid til å spørre om mulige ledige jobber de forventer i fremtiden.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *