Den beste tiden å søke om praksisplass

Posted on

Den beste tiden å søke om praksisplass

Når er den beste tiden å søke om praksisplass? Det kommer an på. Hvis du er interessert i en studiepoenggivende praksisplass, må du sjekke søknadsfristen med skolen din.

Konkurransedyktige praksisplasser med formell søknadsprosess vil ha frister som er tidligere på året enn en praksis hos en liten organisasjon eller en du selv arrangerer.

Kan førsteårsstudenter søke om praksisplasser?

De fleste studenter vil fullføre et internship i løpet av junior- eller senioråret for å øke sjansene for at praksisen fører til et jobbtilbud. Imidlertid er det mer og mer vanlig at studenter holder praksisplasser gjennom hele varigheten av høyskolekarrieren for å få erfaring. Hvis du er interessert i internering i løpet av det første året, fortsett og send inn søknaden din.

Mange praksisplasser, spesielt konkurransedyktige, betalte programmer med bedrifter med store navn, krever at du har tidligere internship eller utenomfaglig erfaring, så det er viktig å komme i gang tidlig hvis du kan.

Når du skal søke om praksisplass for kreditt

Studenter som vurderer praksisplasser bør sjekke høgskolens frist for å søke hvis de er interessert i å motta kreditt for et praksisopphold.

Merk: De fleste høyskoler vil ikke gi kreditt i etterkant hvis du ikke har registrert deg på forhånd for praksisopplevelsen.

Siden de fleste høgskoler ikke vil sikre en spesifikk praksisplass for studenter, må du også kontakte arbeidsgivere i god tid før semesteret når du planlegger å ta et internship for å få en stilling.

Når du skal søke om høst- og vårpraksisplasser

For høstpraksis bør du vurdere å kontakte arbeidsgivere før du forlater høgskoleområdet om våren hvis du ikke kan komme tilbake før høstsemesteret. Oktober er et godt tidspunkt å begynne å ta kontakt med arbeidsgivere for en vårpraksis.

Hvis en arbeidsgiver indikerer at de ennå ikke er klare til å vurdere søkere, så spør når vil være den tidligste datoen du kan bli vurdert gitt din høye interesse for muligheten. Lokale plasser for ubetalte praksisplasser fylles ofte etter førstemann til mølla-prinsippet, så flere muligheter vil være tilgjengelige hvis du søker tidlig.

Når du skal søke om betalt sommerpraksisplass

Konkurransedyktige betalte sommerpraksisplasser vil ha frister allerede på senhøsten. Den vanligste tidsperioden for arbeidsgivere til å screene søkere til lønnet praksis vil være i perioden januar til mars.

Mange høyskoler har ressurser tilgjengelig for å hjelpe til med å finansiere studenter som skal jobbe på et ubetalt sommerpraksis. Sjekk med høgskolens karrierekontor for disse fristene i løpet av høsten.

For sent søke om praksisplass

Som en generell regel er det en god idé å søke om praksisplasser tidlig, så mye som seks måneder før startdatoen.

Tips : Ikke bekymre deg hvis du er sent i prosessen siden mange praksisplasser, spesielt ulønnede, kan arrangeres så sent som en måned før sommeren eller semesteret du sikter deg inn på.

Ofte vil dette innebære at studenter kontakter arbeidsgivere som kanskje ikke en gang har lagt ut en mulighet (siden mange av de annonserte praksisplassene vil bli fylt på dette tidspunktet) og overbeviser dem om at du ville være verdt å engasjere deg som praktikant.

Nettverk  med alumni, lærere, trenere, familiekontakter, naboer og lokale fagfolk er også en fin måte å finne en praksisplass. Hvis du trenger å tjene litt inntekt, kan du kanskje avtale en deltidsplan for praksisplassen din og koble den sammen med en betalt deltidsjobb.

Når du har fått en praksisplass i kø, sørg for å lage en plan for hvordan du skal  få mest mulig ut av det . I tillegg til å  bygge opp CV-en din , vil praksisplassene dine gi verdifull arbeidserfaring.

Tips for en vellykket søknad 

Følg disse strategiene for en vellykket søknadsprosess:

  • Vær organisert.  Hold oversikt over tidsfrister fra både høgskolen din og bedrifter der du ønsker å bli praktikant. Det kan også være lurt å angi kalenderpåminnelser for å følge opp applikasjoner.
  • Søk på mange roller. Du kan ikke regne med å få drømmepraktikken din, så sørg for å søke på flere.
  • Vær oppmerksom på praktiske detaljer.  For eksempel, hvis du internerer om sommeren på et annet sted enn hjemmet ditt og/eller høyskolen, må du finne ut hvor du skal bo – og hvordan du betaler for boligen din. Tenk gjennom økonomi også, spesielt hvis du søker om ubetalte praksisplasser.
  • Lag en profesjonell CV og følgebrev.  Begge dokumentene bør være skreddersydd for den aktuelle rollen. Her er et eksempel på et  CV , sammen med skrivetips, og her er et  følgebrev for praksisplasser .
  • Følg bruksanvisningen. Du må kanskje  dele referanser , sende inn eksempler på arbeidet ditt eller svare på spørsmål. Les instruksjonene nøye. Å vise en dårlig mangel på oppmerksomhet til instruksjonene kan få ansettelsesledere til å se bort fra søknaden din.

Forbered deg på et intervju

Når du har fått et intervju, sørg for å øve deg på å svare på  vanlige intervjuspørsmål . Møt opp til intervjuet tidlig og  kledd profesjonelt . Etterpå, ikke glem å sende en  takkemelding .

Intervjuet ditt vil enten være personlig eller kan foregå via video. Hvis virtuell intervju er nytt for deg, finn ut hvordan du forbereder deg til et videointervju .

Vær også oppmerksom på at praksisplassen din også kan være ekstern. Finn ut hvordan du får mest mulig ut av et eksternt internship , og få en vellykket opplevelse.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *