Euro Curriculum Vitae skriftlig tips

Posted on

Euro Curriculum Vitae skriftlig tips

Som EU har vokst, flere og flere standarder blir gjennomført av Europaparlamentet for å øke livskvaliteten og for å bringe den til et visst nivå der innbyggerne kollektivt bor og arbeider i EU vil alle nyte like rettigheter.

Når du søker på en stilling i noen av medlemslandene i EU, enten du studerer eller bare prøver å få erfaring, er en av de viktigste spørsmålene for å kunne lage din kompetanse og evner tydelig forstått til din potensielle arbeidsgiver.

Hva er Europass?

Den 15. desember 2004 gjennom vedtak nr 2241/2004 / EC, Europaparlamentet og Rådet vedtok en enkelt gjennomsiktig rammeverk for kvalifikasjoner og kompetanse ved å etablere Euro.

Euro  består av fem dokumenter: den Euro Curriculum Vitae (CV), Europass språkpass, Europass fagbeskrivelse, Euro Diploma Supplement, og dokumentet Europass mobilitet. De to første formene du kan fylle ut selv, mens de andre tre er fylt i og utstedt av kompetente organisasjoner.

Opprette dokumenter

Hvis du ikke har en CV ennå, kan du opprette en online bruk av Euro CV byggmester . Du kan opprette et følgebrev med samme system. Hvis du allerede har en CV, kan du laste det opp og redigere det på nettet . Du må lagre den i skyen eller eksportere det når du er ferdig.

Du kan bruke Europass system for å lage en Skills Passport og språkpass , og å gjennomgå Certificate Supplement , Europass mobilitet , og Diploma Supplement du må søke på jobber innen EU.

Europass CV skriftlig tips

Opprette Europass CV er det første og viktigste steget i din jobbsøking prosessen. Før du  begynner å skrive  din Europass CV, er det noen punkter som du trenger å vite.

Din Europass CV er den første kontakt med en potensiell arbeidsgiver, og du må fange arbeidsgivers oppmerksomhet i de første 10-15 sekundene av å lese din Europass CV. Det er den eneste måten du vil sikre et  intervju for den aktuelle jobben . Men før du begynner å skrive det, bør du minne deg selv om et par viktige trinn:

Gjennomgang eksempler før du setter i gang. Du finner PDF-eksempler for hvert land i EU på nettet. Bruk dem som en guide for å lage din egen CV.

Dine ferdigheter og kompetanse må være tydelig og logisk presentert så at din erfaring vil skille seg ut.  Vær oppmerksom på detaljer, siden det er stoffet av presentasjonen. Dette inkluderer stavefeil og tegnsetting.

Generelt bør din Europass CV være kort.  Vanligvis, for en person med bare et par års erfaring, to sider er mer enn nok. For fagfolk med mer erfaring, kan du skrive en Europass CV med mer enn to sider. Hvis du søker på en ledende stilling, må du angi tidligere erfaringer i mer detalj, inkludert grunner på hvorfor din potensielle fremtidige arbeidsgiver bør vurdere å tilby deg en executive lønn. I dette tilfellet, skriver Europass CV med så mange sider som er nødvendig.

Alltid tilpasse din CV til jobben beskrivelse av stillingen du søker på. Prøv selv, for å markere potensielle kvalifikasjoner du besitter som blir forespurt av en arbeidsgiver. Ikke ligge i din CV, som at løgn kan bli oppdaget før eller under intervjuet.

Europass CV har en standard logisk rekkefølge som å presentere dine evner og kompetanse. Du må fylle ut:

  • Personlig informasjon
  • Arbeidserfaring beskrivelse
  • Opplæring og utdanning beskrivelse
  • Ferdigheter og kompetanse beskrivelse

Formatere Europass CV

Hold deg til samme skrifttype og layout av Europass CV, da dette er standardisert ved vedtak nr 2241/2004 / EF. Skriv ut curriculum vitae på hvitt papir for å sørge for at oppsettet er riktig.

Husk at innholdet og kjerne av din CV må være tydelig for den potensielle arbeidsgiveren innen 10-15 sekunder av å lese den. På grunn av dette, bør du alltid bruke korte setninger. Konsentrer deg om de relevante aspekter av din trening og arbeidserfaring, og forklare eventuelle avbrudd i studier eller karriere.

Når du er ferdig med å skrive din Europass CV, sørg for å ha noen andre  gjennomgang og sjekke  den for å være sikker på at innholdet er klart, lett å forstå, og inneholder ingen stavefeil.

Husk at i EU, er Europass CV nøkkelen til suksess i din jobbsøking prosessen. Det har blitt standard dokument som brukes til å søke hvilken som helst jobb i alle medlemsland i EU, og samtidig gjøre det lettere for arbeidssøkere og arbeidsgivere.

Ved å bruke en Curriculum Vitae I stedet for en CV

I USA, er en curriculum vitae brukes kun ved søknad om akademisk, utdanning, vitenskapelig, eller forskerstillinger.

En curriculum vitae kan også brukes til å søke om stipend eller tilskudd. I Europa, Midt-Østen, Afrika eller Asia, kan arbeidsgivere forventer å motta en curriculum vitae snarere enn en  CV .

Velg et passende Curriculum Vitae Format

Pass på at du velger en curriculum vitae format som passer for stillingen du søker på. Hvis du søker på et fellesskap, for  eksempel , vil du ikke trenger å ta med personlig informasjon som ellers ville bli inkludert i en internasjonal CV.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *