Hvordan skrive en Curriculum Vitae (CV) for en jobb

Posted on

Hvordan skrive en Curriculum Vitae (CV) for en jobb

Hvis din karriere omfatter arbeid i akademisk, vitenskapelig forskning eller medisinske felt i USA, sjansene er gode for at du vil bli bedt om å gi en curriculum vitae snarere enn en typisk CV. I Latin uttrykket “curriculum vitae” betyr “løpet av livet.” Som er ganske passende hvis, som en entry-level kandidat, føler du at du har brukt hele livet i gradsstudier eller medisinsk skole!

I moderne engelsk, kan konseptet bak curriculum vitae bedre settes som “i løpet av ens faglig utdanning og karriere.” Kort sagt, institusjoner som ber om disse dokumentene er mest interessert i en er godt avrundet legitimasjon for jobben (som uttrykt gjennom trening og påfølgende karriere erfaring). Dette skiller seg fra standard CVer, som fokuserer mer på kompetanse .

Her er informasjon om hvorfor, når og hvordan du bruker en CV, når du skal bruke en CV kontra en curriculum vitae, CV-skriving og formatering retningslinjer, forskjellene mellom amerikanske og internasjonale CV, og eksempler.

Ved å bruke en Curriculum Vitae

Når bør jobbsøkere bruke en curriculum vitae, ofte referert til som en “CV”, snarere enn en CV? I USA, er en curriculum vitae som hovedsakelig brukes ved søknad om akademisk, utdanning, vitenskapelig, medisinsk, eller forskerstillinger. Det er også aktuelt ved søknad om stipend eller tilskudd. Her er mer informasjon om når du skal bruke en curriculum vitae i stedet for en CV.

Når søker en jobb i Europa, Midt-Østen, Afrika eller Asia, regner med å sende inn en CV i stedet for en CV.

Husk at utenlandske arbeidsgivere ofte forventer å lese den type personlig informasjon på en curriculum vitae som aldri ville være med på en amerikansk CV, som for eksempel fødselsdato, nasjonalitet, sivilstand, og fødested.

USA lov som regulerer hvilke opplysninger jobbsøkere kan bli bedt om å gi gjelder ikke utenfor landet.

Hva som skal inkluderes i en CV

Det er flere forskjeller mellom en CV og en CV. En curriculum vitae er lengre (to eller flere sider), mer detaljert sammendrag av din bakgrunn og ferdigheter. Som med en CV, må du kanskje forskjellige versjoner av en CV for ulike typer stillinger.

Som en CV, bør en curriculum vitae oppgi navn, kontaktinformasjon, utdanning, kompetanse og erfaring. I tillegg til disse grunnleggende, men en CV inkluderer også forsknings- og undervisningserfaring, publikasjoner, presentasjoner, tilskudd og stipend, yrkesorganisasjoner og lisenser, priser og utmerkelser, og annen informasjon som er relevant for stillingen du søker på. Du kan også inkludere en personlig melding for å gjøre din CV skiller seg ut.

Start med å lage en liste over alle bakgrunnsinformasjon, deretter organisere det inn i kategorier. Pass på at du inkluderer datoer på alle publikasjonene du listen.

Personlig informasjon som skal inkluderes i en internasjonal CV

 • Nasjonalitet
 • Sivilstatus
 • Alder
 • Antall barn (alder valgfritt)
 • Personlige interesser som hobbyer
 • All utdanning, inkludert videregående skole / videregående skole
 • Bilder er også anbefalt (en profesjonell headshot er best)

Fødselsdato på CV

Noen land utenfor USA forventer du å inkludere din fødselsdato på din CV. Hvis du søker til en utenlandsk jobb, forskning spesielt land protokoll for jobbsøknader.

Hvis du bruker en curriculum vitae (CV) eller CV å søke jobb i USA, på grunn av gjeldende lover om aldersdiskriminering, kan du ikke være nødvendig å inkludere din fødselsdato på curriculum vitae.

Tilpass Curriculum Vitae

Når du har laget en liste over den informasjonen du vil ha med, er det en god idé å lage en egendefinert curriculum vitae som spesifikt belyser erfaring du har som er relevant for den jobben du søker på. Det tar mer tid til å skrive en tilpasset CV, men det er verdt innsatsen – spesielt når du søker på jobber som er en god match for dine ferdigheter og erfaring.

 • Bruk prestasjon orientert kuler som starter med en handling verb og inkluderer et resultat.
 • Start med en faglig profil (også kalt en Summary) som fremhever det beste av hva du som kandidat tilbyr.
 • Rediger innhold for å inkludere de områder av ekspertise, ferdigheter og kunnskap som spesifikt matche jobbkrav; ikke alle detaljene i din utdanning og sysselsetting historie (arbeid, forskning, stipendiater, etc.) kan være relevant.
 • Nøye rang og organisere deler av din CV i henhold til hva institusjonen du søker på søker. For eksempel, hvis du søker til et universitet der forskning vektlegges, bør du begynne din liste over publikasjoner på side en, rett etter den første faglige profil. Dersom, på den annen side, vet du at undervisningen er verdsatt over publiseringen av instituttet, vil du ønsker å gi din profesjonelle karriere historie hedersplass på den første siden.

Curriculum Vitae Sample

Dette er et eksempel på en curriculum vitae. Se nedenfor for flere eksempler.

Dorothy Doctor, MD
3204 Wind Way
Houston, TX 77204
dorothydoctor@email.com
000.123.4567

Curriculum Vitae

Dedikert og pasientfokuserte MD posisjonert til å utmerke seg innen bosted gir en mulighet til å vokse i kunnskap og terapeutisk praksis i pediatrisk medisin.

UTDANNING

Doctor of Medicine (MD), mai 2018 – David Geffen School of Medicine, UCLA

BS i biologi,  summa cum laude , juni 2014 – Stanford University

Honours / AWARDS

David Geffen Medical stipend, 2014, 2015, 2016, 2017
Stanford Institutt for biologi Award 2013
Stanford Deans List, 2010-2014

EKSAMEN

USMLE trinn 1, mai 2016
USMLE Step 2 CK, mai 2018

ARBEIDSERFARING

UCLA, Avdeling for kreftbehandling
Research Assistant  (2015-2016)

 • På pasning Joe Johnson, MD og Sue Sanderson, Ph.D. i forskning og innlevering av “Novel Immunterapi tilnærming til Ductal carcinoma in situ (DCIS).”

Stanford University
Resident Assistant  (2013-2014)

 • Gitt lederskap, kameratskap, og emosjonell støtte til undervisning innbyggerne i et universitet sovesal.

FRIVILLIG OPPLEVELSE

American Medical Student Association, UCLA (fra september 2013 til juni 2018)

 • President, lokallag, fra mai 2014 til juni 2018
 • Koordinert godt besøkt Ness på Campus Fair, september 2017

Frivillig , Venezia Familie Clinic (fra september 2014 til juni 2017)

 • Bidratt til å støtte behovene til dekkede familier på gratis medisinsk klinikk.

Hospital Volunteer , Ronald Reagan UCLA Medical Center (fra september 2014 til juni 2015)

 • Frivillig hos barn, ER, og kirurgi rotasjonsstillinger

Frivillig , UCLA People-Animal Connection Program (fra september 2013 til juni 2014)

 • Forut kameratskap til kritisk syke barn i dyreassistert terapi program.

SPRÅK

English (native)
spansk (avansert muntlig og skriftlig flyt)

Medlemskap / tilknytninger

American Medical Student Association, 2014 – dd
American Medical Association, 2017 – dd

PERSONLIGE INTERESSER

CrossFit, surfing, fotografering, og obo ytelse.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *