Intervju spørsmål om din emosjonelle intelligens

Posted on

Intervju spørsmål om din emosjonelle intelligens

I økende grad har intervjuere begynt å vurdere kandidatenes emosjonell intelligens (EI) under jobbintervju prosessen. Noen ganger intervjuere vurdere emosjonell intelligens gjennom skriftlige, psykiske baserte tester. Andre ganger, intervjuere bare be spesielle spørsmål å vurdere EI.

Hva er emosjonell intelligens?

Emosjonell intelligens (EI) er muligheten for en person til å forstå sine egne følelser og andres følelser.

Testing jobbsøkere for sin emosjonelle intelligens (i form av psykologiske baserte tester) er en voksende trend i sysselsettingen i dag, hvor mange arbeidssituasjoner krever effektivt teamarbeid for å møte prosjektets krav eller tjeneste mål.

Merk : Hvis en arbeidstaker har høy emosjonell intelligens, er han eller hun mer sannsynlig å være i stand til å gi uttrykk for sine følelser sunt og forstå følelser av dem han eller hun arbeider med, og dermed forsterke arbeid relasjoner og ytelse.

Hva Intervjuer virkelig ønsker å vite

Intervjuspørsmål som vurderer emosjonell intelligens tendens til å fokusere på hvordan intervjuobjektet klarer seg og forvalter relasjoner med andre.

Spørsmålene er ofte  atferds spørsmål , noe som betyr at de ber intervjuobjektet til å forklare hvordan han eller hun handlet i et tidligere arbeidsforhold situasjon. Nedenfor er noen eksempler på typiske EI intervjuspørsmål.

Intervju spørsmål om Emotional Intelligence

 • Hva er en av dine svakheter? Hvordan overvinner du det svakhet?
 • Hva motiverer deg til å gjøre jobben din?
 • Beskriv en stressende arbeidssituasjon du har hatt. Hvordan fikk du løse denne situasjonen?
 • Hva er en eller to ting som gjør deg sint eller frustrert på jobben? Hva gjør du når du blir sint eller frustrert på jobben?
 • Fortell meg om en gang da du fikk tilbakemelding om prestasjonene dine, og du uenig med tilbakemeldinger. Hvordan fikk du håndtere situasjonen?
 • Fortell meg om et tilbakeslag du hadde på jobben. Hvordan fikk du håndtere det?
 • Beskriv en tid når du har gjort en stor feil på jobben. Hvordan fikk du håndtere situasjonen?
 • Fortell meg om en gang da du måtte håndtere flere arbeidsoppgaver samtidig. Hvordan følte du deg? Hvordan fikk du håndtere situasjonen?
 • Fortell meg om en tid da du tok på en oppgave på jobben som var nytt for deg. Hvordan følte du deg å gjøre det?
 • Hvordan vil du håndtere en kollega som konsekvent ikke trekker sin vekt på gruppeoppgaver?
 • Hvordan kan dine kolleger nytte av å arbeide sammen med deg?
 • Fortell meg om en tid da du gjorde eller sa noe som hadde en positiv innvirkning på en ansatt, kollega eller kunde.
 • Har du noen gang lagt merke til at noen på jobben hadde en dårlig dag? Hvordan visste du det? Hva gjorde du?
 • Fortell meg om en tid da du hadde en tvist med en kollega. Hva gjorde du for å håndtere situasjonen?
 • Beskriv en tid da en kollega kom til deg med et problem. Hvordan reagerte du?
 • Fortell meg om en tid da forståelse andres perspektiv hjalp deg utføre en oppgave eller løse et problem.
 • Fortell meg om en gang når du motivert noen til å utføre en oppgave. Hvordan fikk du motivere ham eller henne?
 • Hvorfor er det viktig å utvikle en rapport med dine kolleger?
 • Hvordan bygge en rapport med kolleger?

Tips for å gi det beste svaret

Forutse Tricky Spørsmål:  Den beste måten å ess et jobbintervju er planen om å svare på  vanskelige intervjuspørsmål  som kan oppstå før du selv går inn i rommet. Mens spørsmål om din emosjonelle intelligens kan være utfordrende, kan andre spørsmål være like vanskelig, avhengig av dine individuelle styrker og arbeidserfaring (eller mangelen på dem).

Gjør en praksis intervju:  “Hvor ønsker du å være i din karriere i fem år” Du kan bli stilt spørsmål som du ikke har tenkt på, som for eksempel eller “Fortell oss om din største svikt på jobb og hvordan du håndtert dette.”Dermed er det lurt å øve svarene dine til potensielle intervjuspørsmål, samt å innse at det er visse intervju spørsmål som arbeidsgivere  ikke bør stille . En av de beste teknikkene er å be en venn til å spille rollen som intervjueren, slik at du kan øve disse felles intervju  spørsmål og svar .

Hva du ikke bør si

Ikke si noe negativt om noen:  Selvfølgelig, du ville ikke kaste dine tidligere sjefer, kunder eller kolleger mens du svarer på et spørsmål om emosjonell intelligens. Men tar seg ikke å si noe negativt i andre deler av intervjuet som vil ringe inn spørsmålet ditt EI. Ikke klag om tidligere arbeidsgivere eller kolleger – Intervjuer vil lure på om du vil si det samme om denne organisasjonen, bør du få leid.

Ikke strekke sannheten for å gjøre en god historie:  Sjansene er, har du overvinne tilbakeslag, hjalp kolleger med sine prosjekter, og hadde en positiv innvirkning på laget ditt på et tidspunkt i løpet av din karriere. Kom forberedt med en ekte historie å forholde seg, heller enn å prøve å sette en positiv spinn på en sånn interaksjon. De fleste er ganske flinke til å fortelle når personen de snakker med er å være uekte.

Mulige oppfølgingsspørsmål

 • Fortell meg om din arbeidserfaring.
 • Hva slags arbeidsmiljø foretrekker du?
 • Er du lett å snakke med?
 • Hva er dine karrieremål?
 • Har du fungere godt sammen med andre mennesker?

Key Takeaways

Forutse vanskelige spørsmål: Vær forberedt på å svare på spørsmål om dine svakheter, tilbakeslag, motivasjon og samhandling med kolleger.

PRAKSIS intervjue: Spør en betrodd venn til å spille rollen som intervjuer og praksis svare på disse spørsmålene.

Være oppriktig: Kom til intervjuet med ekte eksempler på hvordan du vist empati, forståelse, selvinnsikt og evnen til å lære.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *