Hvordan håndtere Job Avslag og gå videre

Posted on

 Hvordan håndtere Job Avslag og gå videre

Ingen liker å bli avvist etter en jobb. Enten du har hatt ditt hjerte satt på å bli ansatt, eller var ikke engang sikker på at du ville ha konserten, å det fortsatt svir finne ut at du har blitt slått ned.

Det kan være spesielt vanskelig å takle jobbsøking avvisning når det skjer om og om igjen – men det er ikke en uvanlig opplevelse for arbeidssøkere. Husk at i mange tilfeller er det kanskje hundrevis av søkere til en enkelt jobb åpning. Selv om du er svært kvalifisert, står det til grunn at du vil bli avvist oftere enn du får jobben.

Tips: Prosessen med å finne den perfekte jobben for deg er mye som dating: som det sies, må du kysse mange frosker før du finner din prins eller prinsesse.

For å lykkes i ditt langsiktige mål om å finne den drømmen muligheten og få ansatt, må du lære å takle å bli slått ned. Ellers er det lett å la en kortvarig tilbakeslag sving inn i en stor karriere veisperring.

Hvordan gå videre etter en jobb Avslag

Flytte på etter ikke får et jobbtilbud kan deles inn i tre deler:

  • Komme over avvisningen
  • Analysere din kandidatur
  • Går fremover med din jobbsøking

Komme Over Avslag

Det første trinnet i å få over avvisning av en potensiell arbeidsgiver innebærer deling av frustrasjon, skuffelse og sinne som følger tap. Snakk med en venn eller et familiemedlem og dele dine følelser i en fortrolig setting.

Tips: Venting kan være et svært nyttig verktøy for å gi slipp på det negative og flytte på.

Bare sørg for at du plukke dine støttespillere også. Den ideelle personen til å dele med er noen som ikke vil bli en fremtidig sjef eller kollega. Selv om følelsene dine er forståelig, trenger du ikke vil at de skal gjøre et dårlig inntrykk på noen som kanskje senere vurdere ditt kandidatur etter en annen jobb. Familiemedlemmer er et godt valg, så vel som gamle venner som har vært med deg gjennom gode og dårlige tider.

Og uansett hva du gjør, motstå trangen til å si noe negativt å ansette manager. Du vet aldri om du kanskje vil gjelde for organisasjonen igjen i fremtiden. Noen ganger er det vanskelig å vite nøyaktig hvorfor en kandidat ble avvist, og det kan være at du var overkvalifisert. Hvis det er tilfelle, kan arbeidsgiver komme tilbake på et senere tidspunkt med en bedre jobbtilbud.

Igjen er det viktig å erkjenne at de fleste søkene er ganske konkurransedyktig, og mange dyktige kandidater blir ofte avvist på grunn av et stramt arbeidsmarked. Det er ganske sannsynlig at arbeidsgiver er faktisk ikke avvise deg, men heller så en annen kandidat som en (kanskje enda litt) bedre passform. Fordi ansettelsesbeslutninger er vanligvis subjektiv, er det fullt mulig at en annen rekrutterer kanskje har valgt deg.

Også huske på at kanskje ansette manager var rett, og denne jobben var ikke best passer for deg, og du ville ikke ha fungert eller vært glad i rollen. I så fall, selskapet gjorde deg en tjeneste ved å ikke ansette deg.

Analysere ditt kandidatur

Ta deg tid til å reflektere over din tilnærming til ansettelsesprosessen for å se om det er noe du kan forbedre på i fremtiden. Gjennomgå din CV, følgebrev, hva som skjedde under intervjuet, og oppfølging etter intervjuet.

Gitt hva du har lært om jobbkravene og personer involvert, spør deg selv om du kunne ha gjort noe annerledes for å presentere deg selv i et bedre lys og en som fikk deg til å virke som en bedre passform for jobben.

Selv om ikke vanlig, noen ganger en arbeidsgiver vil gi tilbakemelding om ditt kandidatur. Hvis det ikke er tilfelle, og du utviklet en rapport med noen i organisasjonen din, kan du prøve nærmer dem med en forespørsel om konstruktiv kritikk.

Hold Jobbsøk Moving Forward

Kandidater ofte mister momentum med sine søk, mens du venter på å høre om de fikk jobb, spesielt hvis de tror de spikret jobbintervjuet. Ikke gå i den fellen. Det er aldri en god idé å slutte å se før du har blitt tilbudt og akseptert et jobbtilbud.

Inntil du har noe skriftlig, fortsette med søket. Finne andre alternativer, og få positive svar fra intervjuerne, vil bløtgjøre slag hvis du blir avvist. Du kan også finne et bedre tilbud, uavhengig av om du lander denne jobben.

Så, holde søker, nettverksbygging, og jobber med langsiktig karriereplan. Best-case scenario, vil du bli en enda mer attraktiv kandidat for jobben du vurderer. Worst-case scenario, vil du ikke trenger å starte fra scratch med et helt nytt søk.

Key Takeaways

Job Search Avvisning skjer med alle. Det er hva du skal gjøre neste som teller: Bruk denne muligheten til å perfeksjonere dine intervjutrening og analysere din tilnærming.

Føl deg fri til Vent – Men velge riktig Support System: Ikke si noe negativt å ansette manager eller noen som kan rapportere tilbake til arbeidsgiver.

Ikke miste momentum: Selv når ting ser lovende ut med en arbeidsgiver, ikke stoppe din jobbsøking til du har et tilbud i hånd.

Husk at den ansette manager kan gjøre deg en tjeneste: Jobben kan virkelig være en dårlig passform for deg … eller du kan få en samtale senere for en bedre stilling i samme selskap.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *