Formatering tips for Curriculum Vitae (CV)

Posted on

Formatering tips for Curriculum Vitae (CV)

Trenger du å skrive en curriculum vitae? En curriculum vitae, vanligvis kjent som en CV, er et alternativ til å skrive en CV for å søke på en jobb. CV er mest brukt i akademia, forskning og medisin – og ikke minst for de fleste jobber utenfor i USA.

Mens en CV er vanligvis bare en side eller to i lengde, en CV mer detaljert og derfor lengre, ofte inneholder mer informasjon om faglige prestasjoner enn en CV. CV variere avhengig av feltet og erfaring, men det finnes en rekke generelle formatet og stil retningslinjer du kan følge når du oppretter en CV. Det er også visse deler folk flest inkludere i sin CV.

Hvis du planlegger å bruke en papirkopi av din CV, må du huske å skrive den ut på en høy kvalitet gjenoppta papir. Bruk av papir som er av bedre kvalitet bidrar til å skildre din profesjonalitet.

Lær hvordan å formatere curriculum vitae og hva de skal inneholde. Gjennomgang CV tips og bruke eksempel formatet som en mal for din egen CV.

CV-format Eksempel

Din Kontaktinformasjon
Navn
Adresse
Telefon
Cell Phone
Email

Valgfri Personlig informasjon
Denne informasjonen er ikke inkludert i amerikanske CVer. Det kan kreves i andre land.
Fødselsdato
Fødested
Statsborgerskap
Visa Status
Kjønn
Sivil status
ektefellens navn
Barn

Sysselsetting History
List i kronologisk rekkefølge, inkluderer posisjonsinformasjon og datoer.
Arbeid Historie
vitenskapelige stillinger
forskning og opplæring

Utdanning
Inkluder datoer, hovedfag, og detaljer grader, opplæring og sertifisering.
Postdoktor Training
Graduate School
Universitetet
High School (Avhengig av landet)

Faglige kvalifikasjoner
Sertifiseringer og akkrediteringer

Dataferdigheter

Awards

publikasjoner

bøker

Profesjonelle Medlemskap

Interesser

Curriculum Vitae Formatering Hurtigtips

CV Lengde: Mens gjenopptar er vanligvis en side lang, de fleste CV-er minst to sider lang, og ofte mye lengre.

Font Valg og Font Size: Det er ikke nødvendig å bruke utsmykkede skrifter som er vanskelig å lese; Times New Roman, Arial, Calibri, eller fonter som disse er best. Din skriftstørrelsen bør være mellom 10 og 12 poeng, selv om ditt navn og kapitteloverskriftene kan være litt større og / eller uthevet.

Format: Men du bestemmer deg for å organisere deler av din CV, sørg for å holde hver del uniform. For eksempel, hvis du setter navnet på en organisasjon i kursiv, må hver organisasjon navn være i kursiv. Hvis du inkluderer en setning eller to om dine prestasjoner i en bestemt posisjon, fellesskap, osv, lage en punktliste for hver gjennomføring. Dette vil holde din CV organisert og lett å lese.

Nøyaktighet: Sørg for å redigere din CV før du sender den. Sjekk staving, grammatikk, tenses, navn på selskaper og mennesker, etc.

Hva som skal inkluderes i din CV

Ikke alle CV’er se det samme. Du kan velge å inkludere kun noen av disse delene fordi andre ikke gjelder for din bakgrunn eller din bransje. Inkluder hva synes hensiktsmessig for ditt område av spesialitet.

Merk : Din CV bør variere i stil og innhold basert på posisjonen og organisasjonen du søker til.

Kontaktinformasjon: På toppen av din CV, inneholde navn og kontaktinformasjon (adresse, telefonnummer, e-postadresse, etc.). Utenfor USA, mange CV inkludere enda mer personlig informasjon, som kjønn, fødselsdato, sivilstatus, og til og med navnene på barna. Med mindre du søker på en jobb utenfor USA, er det ikke nødvendig å ta med denne informasjonen.

Utdanning: Dette kan omfatte høyskole og høyere studier. Inkluder skolen deltok, datoene for studien, og graden mottatt.

Æresbevisninger og priser: Føl deg fri til å liste din Deans liste plasseringer, avdelings priser, stipender, Laug, og medlemskap i noen utmerkelser foreninger.

Thesis / Dissertation: Ta med din avhandling eller avhandling tittel. Du kan også inkludere en kort setning eller to på papiret, og / eller navnet på din rådgiver.

Forskning Erfaring: List noen forskningserfaring du har, inkludert hvor du jobbet, når og med hvem. Ta med eventuelle publikasjoner resultat av Deres forskning.

Arbeidserfaring: List relevant arbeidserfaring, inkludert ikke-akademisk arbeid som du føler er relatert. List opp arbeidsgiver, stilling, og datoene for sysselsetting. Inkluder en kort liste over dine plikter og / eller prestasjoner.

Undervisning Erfaring: List noen lærerstillinger du har hatt. Inkluder skolen, kursnavn og semester. Du kan også inkludere noen annen relevant veiledning eller gruppe ledererfaring.

Ferdigheter: List alle relevante ferdigheter du ennå ikke har nevnt så langt, som språkferdigheter, datakunnskaper, administrative ferdigheter, etc.

Publikasjoner og presentasjoner: List alle publikasjoner som du har skrevet, co-skrevet, eller bidratt til. Ta med all nødvendig bibliografisk informasjon. Du bør også inkludere noen stykker du jobber med. Ta med papirene du presentert på konferanser og / eller foreninger: liste over navnet på papiret, konferanse navn og plassering, og datoen.

Profesjonelle Medlemskap: List eventuelle faglige foreninger du tilhører. Hvis du er styremedlem i foreningen, listen din tittel.

Andre aktiviteter: Inkluder noen frivillig eller tjenesten arbeidet du har gjort, samt noen klubber eller organisasjoner som du har tilhørt. Du kan også inkludere noen studier i utlandet opplever her hvis du ikke allerede har nevnt dem.

Tenker Gjennom din CV

Vær sikker på at en CV er det riktige valget for deg: Avhengig av jobben åpning og arbeidet historie, en CV kan eller ikke kan være den beste måten å fremheve dine ferdigheter og erfaring. For eksempel, hvis din erfaring passer på én side, kan en CV være et bedre valg.

Gjennomgå Sample Curriculum Vitae før du skriver: Hvis du begynner din CV fra grunnen av, gjennomgang Curriculum Vitae prøver først og bruke en mal for å strukturere skrivingen. Sørg for å tilpasse din CV for å gjenspeile din unike erfaring og kvalifikasjoner.

Skriv en Custom Curriculum Vitae for hver jobb Åpning : Ja, det tar mer tid enn bare å sende en generisk CV – men det er verdt det. Skriv en tilpasset CV fremhever kompetanse og arbeidserfaring som gjør deg en ideell plass for rollen, og du vil bedre sjansene dine for å få intervju.

CV Eksempel

EMILY WILLIAMS
42 Oak Drive, Center City, Indiana, 46278
Telefon: 555-555-5555
Cell: 555-666-6666
email@email.com

UTDANNING

Ph.D. , Historie, Universitetet i Center City, 2018
Dissertation: “Trave West: A History of the Railroad, 1850-1900”
Dissertation Advisors: William James (første leser), Tatiana Ayole (andre leser)

MA , Historie, Universitetet i Center City, 2015
Dissertation: “The Golden Spike: rolle jernbanen i den industrielle revolusjon”
Dissertation Advisor: John Murray

BA, American Studies, Rogers College, 2010
Uteksaminert Summa Cum Laude

ÆRE OG PRISER

Best Dissertation Award, Universitetet i Center City, 2018
mottatt prisen for beste avhandling i humaniora. Tre priser er gitt hvert år til Ph.D. akademikere i humaniora, naturvitenskap og sosiale og atferdsmessige vitenskaper.

James Doe Award, Universitetet i Center City, 2017
Gitt til graduate student som oppnådd høyeste GPA i skolen.

Phi Beta Kappa, Invitert Junior år på Rogers College, 2009

Deans List, Rogers College, 2007-2010

PUBLIKASJONER

“The Role of Railroad i utviklingen av Philadelphia, 1840-1860.” Journal of American History and Technology Vol 71, no 8 (Vår 2018)… 88-101.

“Bokanmeldelse:. Michael Weston Travels gjennom Philadelphia” Philadelphia History Journal. Vol. 71, nr 2 (Fall 2017): 121-123.

LÆRERERFARING

Instruktør, Universitetet i Center City, 2016-2018

  •  American History, 1865-Present
  •  History of Technology

Undervisningsassistent, Universitetet i Center City, 2014-2016

  • Verdenshistorien
  • Populær kultur i Amerika

konferansepresentasjoner

“The Rise of the Easton Railroad Company.” History of America-konferansen. Philadelphia, Pennsylvania, 2018.

“The Railroad i amerikansk litteratur.” American Railroad History Conference. Trenton, NJ, 2017.

PROFESJONELL TJENESTE

President, Universitetet i Center City Graduate Student Association, 20XX
Conference Organizer, Graduate Historie Conference, Universitetet i Center City, 20XX

COMMUNITY SERVICE

Medarrangør, Center City Cares, Universitetet i Center City Outreach Program, 20XX

PROFESJONELL overbevisn

Amerikanske historikere Organisasjon
Organisasjonen av amerikanske Technology

språk

Norsk: morsmål
spansk: Flytende, Advanced Lesing og skriving
Mandarin: Nybegynner Speaker

DATAFERDIGHETER

Microsoft Office, WordPress, Google Analytics, sosiale medier

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *