Tips for å skrive din første CV

Posted on

Tips for å skrive din første CV

Hvis du er bekymret for å skrive din første CV eller sliter med oppgaven, er du ikke alene! Men det trenger ikke å være skremmende.

Mange studenter og nyutdannede bekymret for at de ikke har nok erfaring til å skape en overbevisende CV. Men ikke fortvil. Det er mange måter å fremheve dine ferdigheter og erfaringer, selv om dette er din første jobb.

Les nedenfor for å få råd om hvordan du skal skrive en sterk første CV som vil vekke interesse og intervjuer.

Hva du skal gjøre før du skriver din CV

Før du begynner å skrive din CV, er det noen grep du kan ta. Husk at målet med din CV er å vise arbeidsgiveren at du er en sterk kandidat for jobben, og at du vil tilføre verdi til selskapet.

For å gjøre dette vellykket, må du vite hva potensielle arbeidsgivere er på jakt etter. Start med å forske på jobbannonser som interesserer deg. Lag en liste over søkeord som du finner i stillingsannonser, som ofte nevnes krav eller ferdigheter. Du vil ønske å fokusere på disse i din CV for å imponere arbeidsgiver.

Spør erfarne fagfolk hva de anser som viktig når de gjør ansettelsesbeslutninger. Vurdere å holde noen informative intervjuer med folk i feltet for å få en følelse av hva som er viktigst for hva slags jobber du ser på.

Du kan også lese faglige publikasjoner og nettsteder relatert til målet industrien. Fordyp deg selv i din valgte feltet og lære så mye du kan. Når du vet hva som er viktig for arbeidsgivere, kan du målrette din CV til ta opp disse spørsmålene.

Tips for å skrive din første CV

 • Høydepunkt utdanning. Hvis du er en student eller nylig student, er utdanning en av dine største aktiva. Sette “Education” i CV-en din mot toppen av siden. Omfatter ikke bare skolen du gikk til og graden du har mottatt, men noen andre prestasjoner. Kanskje du hadde en høy GPA, eller gjort Deans List. Hvis du har studert i utlandet, kan du ta med denne også. Arbeidsgivere er imponert av nyutdannede faglige prestasjoner, så markere disse.
 • Understreke alt relatert erfaring. Du har kanskje begrenset arbeidserfaring, men du har nok av andre opplevelser du kan trekke på. Tenk på klubber du har deltatt i, praksisplasser du har hatt, og frivillige posisjoner du har jobbet. Alle disse kan være oppført under “Relaterte Experience” eller en lignende kategori.
 • La ut det som ikke er relevant. Nøkkelen er å understreke de tingene som viser din verdi for selskapet, og å utelate de tingene som ikke gjør det. For eksempel, hvis du ønsker å arbeide i Information Systems, vil programmer internship være viktig, men det faktum at du har vunnet priser for vannski vil ikke! Ikke ta med hobbyer eller erfaringer med mindre de forholder seg til jobben.
 • Nevn prestasjoner. Under hver erfaring, kan du vise noen av ansvar du holdt i den jobben eller posisjon. Men gå utover bare å si hva du gjorde. List alle prestasjoner som beviser du kan tilføre verdi til en organisasjon. For eksempel, kanskje du vant “Employee of the Month” på jobb. Eller kanskje du har opprettet et nytt registreringssystem som økt effektivitet på et kontor. Inkludere noen eksempler ganger du merverdi til en bedrift eller oppnådd noe.
 • Bruk nøkkelord. Se tilbake på listen over søkeord du generert av felles kompetanse og krav for de jobbene du søker etter. Prøv å bruke noen av disse søkeordene i hele din CV. Dette vil vise ansette manager, på et øyeblikk, at du er en god passform for jobben.
 • Se på eksempler. Spesielt når du skriver din første CV, er det en god idé å se på gjenoppta eksempler. De kan hjelpe deg å avgjøre hvordan du formaterer din CV, og hva slags informasjon som skal inkluderes. Sørg for å endre noen prøve gjenoppta å inkludere informasjon som er spesifikk for deg, og til den jobben du søker på. Sjekk ut disse student gjenoppta eksempler, og disse andre gjenoppta eksempler.
 • Hold det kort. Spesielt hvis dette er din første CV, kan du ikke har mye informasjon som skal inkluderes. Din CV bør ikke være lengre enn én side. Tar sikte på å fylle hele siden, og vil fortsatt ha en god mengde hvite området i margen.
 • Rediger, redigere, redigere. Fordi arbeidsgivere får så mange jobbsøknader, kan noe lite som en skrivefeil koste deg en jobb. Sørg for å grundig korrekturlese din CV før du sender den til en arbeidsgiver. Les det for noen rettskrivning og grammatikk feil, samt eventuelle uoverensstemmelser i format (for eksempel ved hjelp av ulike stiler av kulepunkter). Spør en venn eller et familiemedlem, eller en karriere tjenester rådgiver, til også å se på det for deg.

Gjenoppta Design tips

Mange er overrasket over å høre at CV design er like viktig som innholdet, men det er helt sant. Forskning tyder på at din CV har mindre enn 20 sekunder å gjøre et godt inntrykk, så det må være iøynefallende og lett å lese.

Det er mange forskjellige måter å designe og formatere din CV. Sjekk ut disse CV-maler for å hjelpe deg formatere din egen CV. Ved hjelp av en mal vil gjøre det enklere å lage din CV. Ikke bare vil det spare deg for tid, men det kan også redusere formateringsfeil. Du kan se på disse andre CV-maler er tilgjengelige gjennom Microsoft Word og Google Docs.

Først Resume Sample

Barry Allen
1234 High Street • Athens, GA 30603 • (123) 456-7890 • barry.allen@email.com

KVALIFIKASJONER SAMMENDRAG
Top rangerte tennisspiller utnytte college og pro tour spillopplevelse å utmerke seg som en tennis coach.

Tennis Coaching : Kunne trekke på 10 års konkurranse tennis erfaring til å designe og lede dynamiske junior og voksen klinikker og gi kvalitet instruksjon til spillere i alle aldre.

Sports Management : Opplært i tennis turnering event koordinering og markedsføring.

Sertifiseringer : United States Professional Tennis Association (USPTA) og Professional Tennis Registry (PTR) sertifisert, HLR, førstehjelp

Nøkkel Styrker : Karismatisk og svært motiverende coaching stil, utnytte på individuelle styrker og gi støtte for å overvinne personlige utfordringer.

UTDANNING

BSed i Sport Management (juni 2018)
University of Georgia, Athens, GA
menn Tennis team; Tennis Scholarship; Sports Business Club

ERFARING HØYDEPUNKTER

University of Georgia, Athens, GA

Student, Sports Management (09 / 2014-06 / 2018)
Gjennomført omfattende fireårig studium i sports management. Key kurs inkludert pensum i sport event management, PR, markedsføring og økonomi.

 • Opptjente 4 MVP utmerkelser for NCAA D1 tennis program, oppnå topp 100 USTA ranking, All-stat, og Top stat turneringen er ferdig.
 • Foruttennistimer til barn i alderen 5 til 14 på universitets-sponset sommer tennis klinikker.
 • Vant to Kategori I USTA National Championships.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *