Skrive et takkebrev for en jobb henvisning

Posted on

Skrive et takkebrev for en jobb henvisning

Enten du er en entry-level jobb kandidat eller en erfaren profesjonell fremme på karrierestigen, er det viktig å utvikle og opprettholde varige relasjoner med kolleger i din bransje. Selv i dagens arbeidsmarked, det som pleide å bli kalt “de gamle gutta nettverk” er levende og godt; ofte ha en profesjonell kontakt villig til å henvise deg til en attraktiv stilling kan gjøre forskjellen på om du scorer et intervju eller ikke.

En måte å sementere at forholdet er å videresende dine takket skriftlig til kontakter som henviser deg til en jobb, selv om du ikke får et jobbtilbud. I tillegg vil din e-post eller et notat la dem vite status på søknaden din og kan holde dem på utkikk etter andre stillinger for å henvise deg til.

Hva å inkludere i referal takkebrev

Når du sier takk, det er viktig å riktig og formelt takke de som har tatt tid og brukt sin innflytelse til å gi deg en positiv henvisning. Her er eksempler på et takkebrev som du kan sende (via e-post, e-post, eller Linkedin) til en person som har henvist deg til en jobb.

Når du skriver brev eller e-postmelding, må du huske å gi personen en statusoppdatering på din søknad eller jobbtilbud, samt takke dem hilsen for henvisningen.

Hvis du sender en takk melding via e-post, er det ikke nødvendig å ta med din returadresse eller kontaktens adresse. Bruk en klar emnefeltet (for eksempel “Takk fra [Ditt navn]” eller “Thank You – [Ditt navn]) og listen din kontaktinformasjon i signaturen din.

Du bør basere avgjørelsen på hvordan du håndterer mottakeren i henhold til hvor godt du kjenner dem. Hvis du har kjent og kommunisert med dem ofte, er det greit å ta dem av deres fornavn. Hvis derimot, de har vært veileder eller høyskole instruktør innenfor en formell, konservativ innstilling, bruk “Mr. / Ms / Professor”etterfulgt av deres etternavn.

Husk at disse prøvene er gitt bare som eksempler – i stedet for bare å kopiere og lime dem, bør du skreddersy dem til å reflektere dine egne omstendigheter og personlig tone i stemmen.

Også, se nedenfor for et eksempel på en e-post takkebrev for en henvisning.

Sample takkebrev for en henvisning

Ditt navn
adresse
din by, postnummer
ditt telefonnummer
Din e-post

Dato
Navn
Tittel
Organisasjon
Adresse
by, postnummer

Dear Mr. Jones,

Takk så mye for å verve meg for Junior Accountant [eller, sette inn andre jobbtitler] posisjon på ABCD. Jeg er takknemlig for den tiden du brukte å gjennomgå søknaden min og anbefale meg for jobben.

Jeg ønsket å dele med deg den spennende nyheten at jeg har blitt valgt for et personlig intervju med ABCD er ansette manager neste uke. Da hun ringte meg for å sette opp en tid til dette intervjuet, hun spesifikt nevnt hvor imponert hun var ved henvisning brev som du skrev på mine vegne.

Igjen, tusen takk for hjelpen. Jeg setter stor pris på hjelpen du har gitt meg; Jeg vil holde deg oppdatert på hvordan intervjuet går!

Vennlig hilsen,

Navnet ditt

Takkebrev for henvisning post

Emne: Takk fra Dave

Kjære Tim,

Takk både for å varsle meg til den siste jobben åpningen i bedriften og for frivillig tilby å gi din ansette komiteen med en henvisning på mine vegne. HFT Industries har en fantastisk rykte som en industrileder, og jeg virkelig setter pris på din tillit til meg.

Jeg tror mitt intervju med Stanley gikk bra, og jeg forventer å møte med Sheila senere denne uken til et nytt intervju. Stanley beskrivelse av selskapet og hva mine oppgaver vil omfatte, bør jeg være ansatt, styrket min dyp interesse i å bli med laget ditt. Jeg vil holde deg oppdatert så jeg går gjennom ansettelsesprosessen.

Igjen, takk for din støtte – Jeg holder fingrene krysset for at vi snart kan være kolleger på HFT Industries!

Dave Jones

Takkebrev for når du fikk jobben

Emne: Takk!

Kjære Nancy,

Jeg skriver i dag for å takke deg for å introdusere meg til Bob Anderson, butikksjef ved Eckles maskinvare. Ikke bare fikk jeg et intervju for en retail posisjon, men jeg var også ansatt og jeg skal starte min trening i to uker.

Gi meg beskjed hvis jeg noen gang kan gjøre noe for å gjengjelde tjenesten. Jeg virkelig setter pris på hva du har gjort for meg.

Med takknemlighet,

Annabelle

Mer om Thank You Letters

Gjennomgang råd om hvordan å skrive et takkebrev, inkludert hvem som skal takke, hva du skal skrive, og når man skal skrive en arbeidsrelatert takkebrev. Også gjennomgang annet sample takk brev, som inkluderer en takk notat til et jobbintervju, et internship takkebrev, takk for en informativ intervju, takk for hjelpen, og en rekke ekstra intervju takkebrev prøver.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *