Hvordan å trekke seg fra en jobb for personlige grunner

Posted on

Når du trenger å trekke seg fra en jobb for personlige grunner, kan det være vanskelig å vite hvordan du skal fortelle din arbeidsgiver, og hvor mye informasjon å dele.

Overraskende, trenger du ikke nødvendigvis trenger å gi opplysninger til arbeidsgiveren din. For eksempel kan du bare si at du forlater personlige grunner eller familiære årsaker.

I andre tilfeller kan det være lurt å gi en grunn. For eksempel, hvis du drar på grunn av en sykdom i familien, eller du kommer til å bli et opphold-at-home forelder, kan du dele dette. Hvis du ønsker å gi din arbeidsgiver med en grunn for oppsigelsen, er det noen gode grunner til at du kan dele å forlate på en positiv tone.

For å hjelpe deg å navigere prosessen, her er noen råd om hvordan du skal gå av, hvordan å fortelle sjefen din, og hvordan du kan holde deg på god fot med selskapet etter at du forlater.

Hvor mye informasjon å dele

Det kan være vanskelig å vite hvor mye du skal dele med din arbeidsgiver om hvorfor du forlater.

Tips : Hvis du er i det hele tatt urolig om å dele dine grunner, bare si at du forlater personlige årsaker.
Dette vil demonstrere for sjefen din at du ikke forlater fordi du er misfornøyd med selskapet.

Hvis du tror du kan søke om en jobb i selskapet når dine personlige problemer er løst, kan du gi litt mer detalj. For eksempel, hvis du trekker seg fordi du kommer til å bli et opphold-at-home foreldre for et par år, kan du forklare dette til sjefen din.

Hvis du faktisk trekker seg fordi du er misfornøyd med jobben din, ikke gå i detalj om dette. Du ønsker å opprettholde et godt forhold til selskapet (og veileder) slik at du kan bruke dem som referanse. I dette tilfellet kan du bruke vag språket du drar av personlige årsaker.

Dele en grunn til å forlate – eller ikke

Når trekker seg av personlige grunner, du alltid ønsker å snakke med sjefen din første-in-person hvis det er mulig. Du kan bestemme om du ønsker å gi ham eller henne med personlige detaljer om hvorfor du forlater under samtalen.

Etter å ha snakket med sjefen din, følger opp med en resignasjon brev til sjefen din, så vel som en menneskelig ressurser representant. Du kan velge hvor mye du vil dele med menneskelige ressurser om hvorfor du drar, men forklar at du forlater personlige grunner, og inkluderer informasjon om når du skal forlate. Hvis mulig, tilby å hjelpe under overgangen. Bare husk på både bokstaver ikke å få altfor ordrike; du ønsker å holde brevet kort.

Hvis du er usikker på hvordan du skal skrive brevet ditt, er det greit å bruke et eksempel fratredelse brev som utgangspunkt for din egen brev eller e-post.

Resignasjon Letter for personlige grunner

Her er et eksempel på en resignasjon e-post for personlige grunner. Også se flere eksempler på bokstaver, og med og uten grunn, for å forlate jobben.

Subject Line: Avgangen – Linda Evangelista

Kjære Mark,

Jeg vil råde deg at jeg skal trekke seg av personlige grunner, effektive 27 september 2019.

Jeg setter stor pris på den støtten og veiledningen du har gitt meg i løpet av min tid med ABC selskapet. Min tid på å jobbe med selskapet har vært en verdifull del av min karriere, og jeg er takknemlig for de mulighetene til meg under min tid her.

Hvis det er noe i det hele tatt kan jeg gjøre for å hjelpe til med overgangen, kan du gi meg beskjed. Jeg vil også være tilgjengelig på telefon og e-post hvis jeg kan være til hjelp.

Vennlig hilsen,

Linda
E-post
Telefon

Andre måter å trekke seg fra en jobb

Mens den beste måten å gå av er å fortelle din arbeidsgiver i person, og deretter følge opp med en offisiell fratredelse brev, noen ganger personlige spørsmål kommer opp raskt, og du er tvunget til å trekke seg i all hast.

Når det er formildende omstendigheter, må du kanskje å trekke på telefonen eller sende en e-postmelding. Men disse er ikke profesjonelle måter å håndtere en resignasjon. Bruk kun disse metodene i krisesituasjoner.

Ideelt sett bør du gi din arbeidsgiver minst to ukers varsel når du melder deg ut. Dette er den aksepterte profesjonelle og høflige oppførsel på arbeidsplassen. Men i noen tilfeller, må du gi mindre varsel, men bare gjøre det hvis det er en nødsituasjon. Du ønsker alltid å gi folk så mye tid som mulig til å tilpasse seg din forlater.

Stay Positive mens du er Moving On

Det viktigste du være positiv når man diskuterer selskapet, og din jobb. Det er ingenting å vinne på å være negativ, og alt å tape.

Nedover veien, kan din arbeidsgiver har til å tjene som en referanse for deg, eller ønsker du kanskje et anbefalingsbrev fra ham eller henne. Dessuten trenger du ikke vil at det du sier om din arbeidsgiver å sette fremtidige jobbmuligheter hvis ordet kommer ut at du er negativ.

Selv om du hater jobben din, hate selskapet, eller lønnen er forferdelig, bør du ikke nevne noe av det i brevet eller samtale med sjefen din.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *