Ny jobb Annonsering Brev til klienter

Posted on

 Ny jobb Annonsering Brev til klienter


Forlate jobben samtidig som kundene vil kreve en stor bokstav og enda bedre timing. Skrive kunngjøringen brev til den nye stillingen er utvilsomt en spennende oppgave. Hvis du håper å ta med klienter sammen, fokusere på innholdet i brevet, optimal timing, og oppfølging. Les videre for å finne ut hvordan å spikre alle tre.

Vurdere hvordan din arbeidsgiver er Annonsere Nyheter

Din nye arbeidsgiver kan ønske å kunngjøre spennende nyheter i den lokale avisen “Movers og Shakers” -delen, på deres hjemmeside, i et nyhetsbrev, eller på sosiale medier. Hvis du er i en bransje som er avhengig av klient henvisninger, vil du ønsker å ta med klienter med deg. Så, unngå blindsiding dem ved å annonsere nyheten før de kan høre det fra en annen kilde.

Spør din nye arbeidsgiver på forhånd hvis de har tenkt å publisere nyheter. Hvis ja, finne ut når og hvordan det skal skje. Hvis det kommer før den planlagte kunngjøringsdato, be dem om å holde ut til du har informert kundene dine. Si at du ikke ønsker å risikere disse forretningsforbindelser. Hvis bunnlinjen er på spill, vil det nye selskapet trolig sender til dette ønsket.

Dine kolleger kan være den største trusselen mot å holde ting hemmelig. For å unngå at noen uforvarende å finne ut, informere kundene innen 24 timer gi varsel. Brevet skal allerede være klar til å gå.

Ikke oppdater Linkedin før etter at du har startet. Faktisk forteller bare de mest pålitelige familiemedlemmer og venner for å unngå en PR-krise. Du ønsker ikke 500 Facebook-brukere å våkne opp til nyheten, alt fordi onkel Bill ikke kan dechiffrere mellom en statusoppdatering og en privat melding.

Lag en tidslinje for Announcement

For å sikre en smidig overgang og genial avreise, justere din kunngjøring strategi med at av både tidligere og nye arbeidsgivere. Exit-strategi bør vurdere tre ting. Brevet skal inneholde disse tre elementene på et minimum.

  1. Informer dine kunder innen 24 timer gi varsel
  2. Fortell dine kunder effektiv dato
  3. Tilby takknemlighet for partnerskapet

Bruk en formell print bokstav eller en pressemelding for forretnings varslinger. Bruk sosiale medier, Linkedin og uformell e-post for å varsle venner, familie og andre nødvendige parter ikke er direkte knyttet til din virksomhet.

Skriv en effektiv Brev til kundene dine

Vær profesjonell, positiv og glad for brevet ditt, takke din tidligere arbeidsgiver og nåværende kunder for den rollen de har spilt i din suksess. Deretter uttrykker optimisme for spennende fremtid i vente. Til slutt, la kundene få vite når du vil offisielt starte å sikre at de kan tilstrekkelig forberede endringen.

Dine kunder vil også vite hva du kan forvente. Hva, om noe, vil endre seg om å gjøre forretninger med deg? Eller, hvis de bor sammen med din tidligere arbeidsgiver, som vil ta over kontoen sin?

Eksempel på en ny jobb Announcement Letter

Nedenfor er et eksempel på en ny jobb kunngjøring brev som markedssjef kan sende til sine kunder.

Emne: Ny plassering Announcement

Kjære Kontakt Navn,

Jeg er glade for å kunngjøre at jeg har sluttet NEWMarketing og vil begynne på 7. august Jeg er så takknemlig for seks fantastiske år på OLDMarketing og for vesentlig rolle du har spilt i min suksess. Jeg inviterer deg til å bli med meg i dette spennende nytt kapittel for å fortsette vår gjensidig fordelaktig samarbeid. Du vil nyte den samme engasjement og dedikasjon fra meg, med ekstra støtte fra en topp byrå med hundrevis av vellykkede kampanjer som viste sine kunders merkevarer i velkjente navn.

Jeg er overbevist om at denne endringen vil gi meg mer autonomi og tid til å tjene deg i alle dine markedsføringstiltak og mål. Men hvis du velger å bo med NEWMarketing, ville Laura Marks være din nye agenten begynner 07.08.

Ikke nøl med å nå ut med spørsmål og vet at jeg vil gjøre alt jeg kan for å gjøre dette til en myk overgang.

Med vennlig hilsen,

John Stewart

john@newmarketing.com
123 Park Street
Majorstua, USA
(800) 123-4567

Arrangere et oppfølgingsmøte

Nå som du har annonsert nyheten til kundene dine, er det tid for oppfølgingsmøte – på telefon eller ansikt til ansikt -til aktivere en pre- og post avgang strategi for en myk overgang. Hvis de ennå ikke har bestemt seg for hvordan de vil fortsette om partnerskapet, utarbeide en salgstricks for møtet.

Skriv en detaljert liste over alle de måtene som du har bidratt til å gjøre selskapet til en suksess. Fra de vinnende kampanjene du i spissen og inntekter du har ført inn til høyt kaliber kundene du sikret, sørg for at alle bidrag er der. Du må overbevise kundene dine at du er kritiske til deres suksess. Så ta frem de ferdigheter og egenskaper som skiller deg fra resten av flokken.

Hvis de bestemmer seg for å bo hos din tidligere selskap, ikke ta det personlig, som praktisk kan være grunnen. Husk at ingenting er endelig. De kan ønske å hyre deg i fremtiden. Så, for å berike avgang som ender på en positiv tone.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *