Generelt Takk Letter Prøver og skriftlig tips

Posted on

Generelt Takk Letter Prøver og skriftlig tips

Takk bokstaver, graciously og oppriktig skrevet, er viktig i næringslivet. Hvorvidt en tidligere sjef har gitt deg en referanse, har en forretningskontakt anbefalt deg til sin arbeidsgiver, har en kollega hjulpet deg med et prosjekt, eller en potensiell ny sjef har nettopp intervjuet deg for en stilling, er det viktig å ta seg tid til å takke alle som hjelper til med din karriere eller jobbsøking.

Takk bokstaver er en fin måte å uttrykke takknemlighet for folks hjelp. Men de kan også hjelpe deg på en rekke måter. En takkebrev kan hjelpe deg å opprettholde kontakt med noen i nettverket ditt. Det kan hjelpe deg å minne en hiring manager hvorfor du er en god plass for en stilling. Det kan også vise din overordnede at du er profesjonell og høflig.

Kontroller at du vet både hva du skal si i ditt brev, og også om å sende notatet som en e-post, brev eller kort. Sier det rette ved å bruke riktig format vil imponere din mottaker, og gjøre ham eller henne føler seg verdsatt.

E-post vs. Papir vs notecard takk Yous

Hvordan du sende takkebrev avhenger av mange faktorer. E-post er ganske mye standarden for forretningskommunikasjon i disse dager. Hvis en rask oppfølging er viktig – for eksempel hvis du ønsker å uttrykke takknemlighet for muligheten til en jobb intervju før ansettelse komiteen treffer sin avgjørelse – e-post er veien å gå.

Skriv ut takk bokstaver kan ta form av en uformell, håndskrevet notat eller en formell, skrevet brev. Hvordan du skriver brevet skal vise din forståelse av selskapet og personen du takke. Hvis du vet at du har tid til å videresende din takk i posten, en skriftlig takk viser at du har tatt et ekstra steg for å vise takknemlighet.

Mer tradisjonelle selskapene ofte foretrekker heller et maskinskrevet brev eller et håndskrevet notat. Men hvis du ønsker å virkelig tilpasse budskap takk (for eksempel hvis du er takke en kollega som du har jobbet med i mange år), bør du vurdere en håndskrevet kort.

Hva som skal inkluderes i et takkebrev

Uansett hvilken form du bruker til å sende takk notat, er det visse komponenter du bør alltid inneholde.

Adresse personen på riktig måte. Ved starten av brevet, ta personen med en skikkelig hilsen, for eksempel “Dear Mr. Etternavn.” Eller “Kjære Fornavn”. Hvis du kjenner personen godt, bruke personens fornavn. Ellers ta ham eller henne som Mr., Ms, eller en annen passende tittel.

Si takk. Komme til poenget i notatet raskt. Si ordene “takk” i første setning eller to, slik at personen vet hvorfor du skriver. Hvis du sender en e-post, inkluderer setningen “Takk” i emnefeltet også.

Gi (noen) detaljer. Sørg for at du spesifiserer hva du sier takk for. Gå inn i en bit av detaljer, slik at personen forstår akkurat hva du setter pris på. For eksempel, hvis du sier takk til noen som ga deg jobb råd, forklare nøyaktig hva du har funnet å være mest nyttig. Hvis du sier takk etter et jobbintervju, minne personen av en bestemt øyeblikk fra intervjuet (eller minne ham eller henne hvorfor du er en god passform for jobben). En bit av detaljer viser personens hva du virkelig setter pris på, og hvorfor.

Si takk igjen. Før signering av, gjenta din takknemlighet.

Logg av. Bruk en passende lukking, slik som “Best” eller “Vennlig hilsen”. Da ender med din signatur (håndskrevne og trykte hvis det er et brev, håndskrevet hvis det er et kort, og skrevet om det er en e-post).

Tips for å skrive en takkebrev

Send den så snart som mulig. Skrive og sende notatet så snart som mulig. Ikke nøl med å sende din takk, spesielt etter et jobbintervju. Ikke sende et takkebrev etter et intervju kan skade sjansene dine for å bli ansatt.

Vær positiv, men oppriktig. Uttrykk din takknemlighet, men ikke overdriv. Folk kan fortelle når en takk notat er uekte. For eksempel, hvis du er takke en arbeidsgiver etter trekker seg fra en jobb, bør du uttrykke dine takket, og fokusere på hva du likte å jobbe der. Men, ikke lyve og si at du elsket alt om du egentlig ikke. Fokuser på det positive, men ikke løgn.

Tilpasse hver bokstav. Tilpass hvert takkebrev du sender. For eksempel, hvis du sender takkekort til alle du intervjuet med på en jobb, legger noe til hver note om din spesifikke samtale med hver person. Ikke bare kopiere og lime den samme meldingen for hver person – dette kommer over som uekte.

Holde det kort. Takkekort bør være kort. Hold notatet ikke lenger enn et par konsise avsnitt.

Rediger, redigere, redigere. En takk oppmerksom på arbeidsplassen må være profesjonell. Dette betyr at det bør være godt skrevet og feilfri. Korrekturlese brevet nøye før du sender den.

Prøve Generell takkebrev

Dette er et eksempel på en generell takkebrev.

Jason Jones
123 Main Street
Majorstua, CA 12345
555-555-5555
jason.jones@email.com

1 september 2018

Cedric Lee
Account Manager
Acme Utleie
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Dear Mr. Lee:

Jeg håper du har det bra. Jeg ville bare si takk så mye for å skrive et brev til meg av referanse for jobb på Acme Retail.

Jeg setter pris på at du tar deg tid til å skrive brevet. Jeg er glad for å kunne meddele at jeg har et nytt intervju med selskapet neste uke! Jeg vil fortelle deg hvordan det går.

Igjen, takk så mye. Jeg setter stor pris på din hjelp med min jobbsøking.

Med vennlig hilsen,

Jason Jones [håndskreven signatur]

Jason Jones

Epost takkebrev Sample

Når du sender en e-post brev, i motsetning til en tradisjonell usendte en, er det ikke nødvendig å ta med din returadresse eller adresse på begynnelsen av meldingen. Bare listen din kontaktinformasjon i signaturen din.

Emne: Takk!

Kjære Ms Lee,

Jeg vil gjerne takke deg for uvurderlig støtte du har gitt til meg under mitt siste karriere søk.

Da jeg begynte dette søket, hadde jeg svært lite anelse om hvordan du skal gå om det – eller spesielt, hvordan nettverk for å oppdage nye jobbmuligheter. Informasjon og råd du ga (og særlig listen over kontakter du har delt med meg) gjorde hele forskjellen i å hjelpe meg å fokusere min jobbsøking.

Jeg er glad for å rapportere at jeg nettopp har akseptert en ny stilling med ACME Auto! Igjen, takk så veldig mye. Jeg setter stor pris på din gavmildhet.

Vennlig hilsen,

Terry Lau
123 Main Street
Majorstua, CA 12345
555-555-5555
terry.lau@email.com

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *