Forskjellen mellom en CV og en CV

Posted on

Forskjellen mellom en CV og en CV


Hva er forskjellen mellom en CV og en CV? De primære forskjeller mellom en CV og en CV (CV) er lengde, hva som er inkludert, og hvilke hver benyttes til. Mens begge er brukt i jobbsøknader, en CV og en CV er ikke alltid utskiftbare.

De fleste fortsetter i USA er kompetansebasert : de er personlige markedsføringsdokumenter som skal vise frem kandidatens ferdigheter, bemerkelsesverdige prestasjoner, og arbeidserfaring i størst fordel.

USA CV, sendes for jobber i akademia, forskning og medisinsk felt, er legitimasjons-basert , noe som gir en omfattende (og ofte lang) liste over ens utdannelse, sertifiseringer, forskningserfaring, og faglig tilhørighet og medlemskap.

Hva er en CV?

En  curriculum vitae  (CV) gir en oppsummering av din erfaring og ferdigheter. Vanligvis CV for entry-level kandidater er lengre enn gjenopptar – minst to eller tre sider. CV for mid-nivå kandidater som har samlet en rekke publikasjoner tendens til å kjøre mye lenger.

Merk: CV inkluderer omfattende informasjon om din faglige bakgrunn, herunder undervisningserfaring, grader, forskning, priser, publikasjoner, presentasjoner og andre prestasjoner.

CV er dermed lengre enn gjenopptas, og inkludere mer informasjon, særlig detaljer knyttet til ens faglige og forskningsbakgrunn.

Hva er en CV sammendrag?

En  curriculum vitae sammendrag  er en en-til-to-side, forkortet versjon av en full curriculum vitae. En CV sammendrag er en måte å raskt og konsist formidle sine ferdigheter og kvalifikasjoner. Noen ganger store organisasjoner vil i første omgang be om en en-side CV oppsummering når de forventer en stor pool av søkere.

Hva å inkludere i Curriculum Vitae

Din CV bør inneholde navn, kontaktinformasjon, utdanning, kompetanse og erfaring.

I tillegg til det grunnleggende, inkluderer en CV forsknings- og undervisningserfaring, publikasjoner, tilskudd og stipend, yrkesorganisasjoner og lisenser, priser og annen informasjon som er relevant for stillingen du søker på.

Tips: Start med å lage en liste over alle bakgrunnsinformasjon, og deretter organisere det inn i kategorier.

Hva er en CV?

En  CV  gir en oppsummering av din utdanning, arbeid historie, legitimasjon, og andre prestasjoner og ferdigheter. Det er også valgfrie deler, inkludert en CV målsetting og karriere sammendrag uttalelse.

Merk : Gjenopptar er den vanligste dokument bedt av søkere i jobbsøknader.

En CV skal være så kortfattet som mulig. Vanligvis er en CV en side lang, men noen ganger kan det være så lenge som to sider.

Tips : Gjenoppta ofte inkluderer punktlister for å holde informasjon konsis.

Gjenopptar kommer i flere typer, inkludert kronologisk, funksjonelle og kombinasjons formater. Velg et format som passer best til den type jobb du søker på.

CV og CV skrive tips

Enten du skriver en CV eller en CV, er det noen nyttige regler du bør følge.

Match din CV eller CV til stillingen.  Dette er viktigst når du skriver en CV, men det gjelder for en CV også. Sørg for at du fremheve din utdannelse, arbeidserfaring, og ferdigheter som de forholder seg til den aktuelle bransjen eller jobb.

I en CV, for eksempel, hvis du søker på en jobb i utdanning, kan det være lurt å sette undervisningserfaring på toppen av din CV. I en CV, kan du inkludere bare arbeidserfaring som er relatert direkte til jobben du søker på. Du kan også inkludere søkeord fra stillingsbeskrivelsen i din CV eller CV. Dette vil vise arbeidsgiveren at du er en ideell plass for stillingen.

Bruk en mal.  Det kan være lurt å bruke en mal for å strukturere din CV eller CV. Dette vil gi dokumentet en tydelig organisasjon, som vil hjelpe arbeidsgiveren raskt se dine kvalifikasjoner og erfaring.

Korrekturlese og redigere.  Uansett om du bruker en CV eller CV, må du grundig redigere dokumentet. Pass på at det ikke er noen stavefeil eller grammatiske feil.

Sørg for at formatet er uniform – for eksempel hvis du bruker punkter i en stillingsbeskrivelse, bruke bullet poeng i alle stillingsbeskrivelser.

Hvordan skrive en vellykket Resume

  • Velg riktig format for dine behov. Din bransje, erfaring og ønsket rolle vil informere valg av CV format – f.eks kronologisk, funksjonelle, eller kombinasjon.
  • Skriv for både roboter og mennesker. Din CV må komme forbi søkeren sporingssystem og fange oppmerksomheten til mennesket på den andre enden.

Hvordan skrive en vellykket CV

  • Vet hva som skal inkluderes og hvordan du formaterer informasjonen.
  • Velg en passende format. Pass på at du velger en curriculum vitae format som er egnet for stillingen du søker på. Hvis du søker på et fellesskap, for eksempel, vil du ikke trenger å ta med personlig informasjon som kan inngå i en internasjonal CV.

International CV

Mens CV i USA brukes først og fremst ved søknad om akademisk, utdanning, vitenskapelig, medisinsk, eller forskerstillinger eller når du søker om stipend eller tilskudd, vil kandidater til internasjonale jobber snart lære at de er pålagt å sende inn “CV” for nesten alle typer jobb de søker om.

I Europa, Midt-Østen, Afrika eller Asia, kan arbeidsgivere forventer å motta en “curriculum vitae” (ofte med et vedlagt bilde) snarere enn en CV. Men internasjonale “CV” er faktisk strukturert og formatert mye mer som en CV enn de er en akademisk amerikanske curriculum vitae.

Den primære forskjellen mellom en amerikansk CV og en internasjonal CV er at arbeidsgivere i andre land, ubundet av amerikanske sysselsetting diskriminering lover, krever mye mer personlig informasjon enn man skulle gi på en CV i USA eller Canada. Disse detaljene varierer fra land til land, men kan inkludere en fødselsdato, nasjonalitet, sivilstand og antall barn.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *