Hvordan å gå tilbake til arbeid etter en karriere ødelagt

Posted on

Hvordan å gå tilbake til arbeid etter en karriere ødelagt

Om din karriere pause var planlagt eller ikke planlagt, tilbake til arbeidslivet etter en lengre periode borte kan være utfordrende. Noen rekrutterere og ansette ledere vil være forståelse om år borte fra ni-til-fem grind, men andre kan føle engstelse om å ansette deg. Og med tid borte fra arbeidslivet, dine ferdigheter-sammen med CV og intervju ferdigheter -Kan trenger en oppdatering. Det kan være vanskelig å føle seg trygg og kvalifisert, også.

Overveldet? Nervøs? Ikke vær: Her er hvordan du har en vellykket jobbsøking og overgang tilbake til arbeid etter en permisjon.

Tips for å komme tilbake i arbeidslivet etter en karriere ødelagt

Vurdere din jobb ønsker og behov

Ikke bare dykke inn å søke på jobb poste nettsteder . I stedet, ta deg tid til å vurdere hva du vil: Hva slags jobb vil være tilfredsstillende og gledelig? Og vil du gå tilbake til en rolle som den du hadde før du dro de ansatte, eller ønsker du å prøve noe litt annerledes? Tenk på hva du ønsker å få ut av en jobb, og hvorfor (bortsett fra økonomiske grunner) du er interessert i å jobbe igjen. Hold dine behov i tankene, også: enten det er lønn krav, fleksibel arbeidstid, eller noe annet. Lag en liste over “must-haves” for din neste jobb.

Plus, reflektere over din karriere pause eller sabbatsår . Visste du lære en ny ferdighet, frivillig, starte en side kjas , eller ta klasser? Selv om du ikke var aktivt, kan du ha bemerkelsesverdige prestasjoner til omtale under intervjuer eller legge til din CV.

Re-Lær din bransje og nettverk

Hvis det har gått en stund siden du jobbet, vil du sannsynligvis trenger å refamiliarize deg selv med din bransje og jobbmuligheter i det. Noen mulige skritt for å ta:

  • Forskning din bransje: Bruk litt tid på Glassdoor.com , forske bedrifter og din bransje. Du kan være spesielt interessert i å finne ut lønn utvalg for roller som er av interesse for deg. Her er mer informasjon om hvordan du undersøkelser selskaper pre-intervju .
  • Nettverk : Reach ut til tidligere kolleger for å la dem vite at du er tilbake til arbeidslivet. Ikke bare kan du få potensielle jobbmuligheter, men disse kontaktene kan også være i stand til å oppdatere deg på de nyeste industrien outlook-de store aktørene, det nye sjargong etc. Spør tilkoblinger for råd og tips om å komme tilbake i arbeidslivet.
  • Delta på konferanser og informative intervjuer: Sette opp noen tilfeldige informative intervjuer kan også hjelpe deg til å føle up-to-date på din bransje. Dette vil bidra til å holde referanser frisk under jobbintervjuer. Konferanser kan også hjelpe deg å få opp til hastighet , samt å være en mulighet til å utvide ditt nettverk. Selv deltar i en Linkedin-gruppe relatert til din bransje kan hjelpe deg å komme tilbake i sporet.

Stelle dine ferdigheter

Under industri forskning, kan du oppdage at det er en helt ny verden av sjargong. Nye programmer mai essensielle. Eller, kanskje verktøyene er de samme, men det er bare gått en stund siden du har brukt dem. Friske opp dine ferdigheter før du går ut på intervjuer eller sende ut følgebrev-dette vil hjelpe deg å føle deg mer trygg som en kandidat. Her er noen ideer:

  • Frivillig arbeid: Selv om det er relatert til ditt felt, frivillig på en jevnlig basis kan få deg gjen vant til et strukturert miljø, som arbeidsgivere liker å se. Bonus hvis frivillig bygger eller vedlikeholder ferdigheter at potensielle arbeidsgivere ønsker å se i kandidater.
  • Klasser: Hvis det er nye produkter eller programmer tilgjengelig som ikke er kjent til, kan det være fornuftig å ta en klasse. Dette kan være et personlig kurs eller en elektronisk opplæringen. Når du mestrer den nye ferdigheten, kan du ta den med i ferdigheter delen på CVen .
  • Nyhetsbrev, podcaster, etc .: Til en viss grad, du trenger kanskje nye ferdigheter. Noen felt ikke endres raskt. Det kan bare være at du trenger å minne deg selv på hvordan bransjen fungerer, om det betyr pekte gjennom gamle lærebøker, delta på konferanser, eller begynner å lese daglig industrien nyheter, lytte til podcaster, abonnere på nyhetsbrev, etc.

Praksis jobbsøking ferdigheter

Hvor lenge er det siden du sist søkt på en jobb? Hvis det er vanskelig å huske, har du sannsynligvis trenger å oppdatere din CV . (Og kanskje din Linkedin-profil , også!) Som du oppdatere din CV, bør du vurdere å velge for en fungerende versjon , snarere enn en kronologisk en -Dette kan bidra til de-understreke gapet i sysselsetting historie.

Du vil også være lurt å øve intervjue altfor det betyr å gjennomgå dine svar på vanlige intervjuspørsmål og montering et intervju antrekk . Plus, se disse tipsene for å svare på intervju spørsmål om å være ute av arbeid sammen med hvordan å forklare en sysselsetting gap på CVen .

Forklar din karriere Break-Men holde det kort

Hvis du har hatt en lang pause, vil du sannsynligvis nødt til å diskutere det i følgebrevet, så vel som under intervjuer . Uansett hva din grunn for den utvidede permisjon fra arbeidslivet, holde forklaringen kort. En enkel setning vil gjøre. Prøv: “Jeg har brukt tid på omsorg for en syk slektning,” eller “Det var viktig for meg å være hjemme med barnet mitt til barnehage,” “Jeg har vært frivillig på et hjemløshet veldedighet mens du tar bokføring klasser”, eller “jeg har brukt de siste årene på reise over hele verden, som arbeider på mine språkkunnskaper.”

Uansett årsak til å være borte, prøv å destillere det ned til noe kort-og avkastningen samtalen til det arbeidet du gjorde før din tid borte. Din arbeidserfaring er fortsatt relevant, selv om noen tid har gått siden du fikk den opplevelsen.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *