Hogyan térjen vissza a munka a karrier megszakítása után

Posted on

Hogyan térjen vissza a munka a karrier megszakítása után

Akár a karrier megszakítása tervezett vagy nem tervezett, visszatér a munkaerő egy hosszabb időszak után el is kihívást jelent. Néhány toborzók és bérbeadása vezetők fogják felfogását arról évig távol a kilenc-öt grind, de mások úgy érzik, izgalom bérbeadása Önnek. És az időt távol a munkaerő, a készségek-együtt a folytatás és interjú készségek hoz- hatja szükség van egy frissítés. Lehet, hogy nehéz, hogy magabiztosan és képzett is.

Túlterheltek? Ideges? Ne legyen: Itt van, hogy egy sikeres álláskeresés és az átmenet vissza foglalkoztatás után szabadságra.

Tippek Ismerkedés visszatérjenek a munkaerőpiacra karrier megszakítása után

Mérje fel Job kívánságait és szükségletek

Ne csak belevetik kereső álláshirdetést weboldalakon . Ehelyett, hogy ideje, hogy mit akar: Milyen lesz a feladata teljesítése és örömteli? És, mit akar visszamenni szerepet, mint az volt, amire mielőtt elhagyta a munkaerő, vagy szeretné kipróbálni valami egy kicsit más? Gondold át, mit szeretne kapni egy munkát, és miért (eltekintve a pénzügyi okok miatt), ha érdekel a munka újra. Tartsa igényeit szem előtt tartva is: akár fizetés követelmények, a rugalmas munkaidő, vagy bármi más. Készíts egy listát a „must-nálad” a következő feladat.

Plusz, tükrözze a karrier megszakítása vagy alkotói . Tanultál egy új készség, önkéntes, elkezd egy oldalsó mozgás , vagy tegyen osztályok? Még ha nem aktívan dolgozik, akkor lehet, hogy figyelemre méltó teljesítmények is beszélve az interjúk során, vagy add a önéletrajzát.

Re-Learn Az ipar és a hálózati

Ha már elég idő eltelt, mióta működött, akkor valószínűleg szükség van, hogy refamiliarize magát az ipar és a munkalehetőségek benne. Néhány lehetséges lépésekről:

  • Kutatás az iparágat: Töltsön el egy kis időt Glassdoor.com , kutatása a vállalatok és az ipar. Lehet, hogy különösen érdekli, hogy megtudja, a fizetés tartományban szerepek, amelyek az Ön számára. Itt több információt , hogyan kell a kutatás a vállalatok előre interjú .
  • Hálózat : Reach ki volt munkatársait, hogy hadd tudja, hogy visszatér a munkaerő. Nem csak akkor kap a potenciális munka vezet, de ezek a kapcsolatok is tudja, hogy naprakész a legújabb iparági kilátások, a nagy játékosok, az új zsargon stb Kérje csatlakozások tanácsokat és tippeket kapok vissza a munkaerőpiacra.
  • Többjéé & tájékoztató interjúk beállítása néhány alkalmi tájékoztató interjúk is segít úgy érzi, up-to-date a számára. Ez segít megőrizni a referenciák friss közben állásinterjúk. Konferenciák is segít abban, hogy akár a sebességet , valamint az, hogy a lehetőséget, hogy bővítse a hálózat. Még részt vesz a LinkedIn csoport az ágazathoz kapcsolódó segítségével kap vissza a horonyba.

Frissüljön ismereteit

Alatt ipari kutatás, akkor rájössz, hogy van egy teljesen új világot a zsargon. Új programok elengedhetetlen. Vagy lehet, hogy a szerszámok azonosak, de ez csak egy darabig volt, mióta használják őket. Frissüljön fel a készségek, mielőtt kimegy interjúk, vagy küldje el kísérőlevél-ez segít sokkal magabiztosabb, mint egy jelöltet. Íme néhány ötlet:

  • Önkéntes munka: Még ha ez nem áll kapcsolatban a területen, az önkéntes rendszeresen kaphat újra hozzászokott a strukturált környezet, amely a munkáltatók szeretne látni. Bonus ha az önkéntes épít és tart fenn, készségek , hogy a potenciális munkáltatók szeretné látni jelöltek.
  • Osztályok: Ha vannak új termékek vagy programokat, amelyek nem ismerik a, akkor lehet értelme, hogy egy osztály. Ez lehet egy a személyes során vagy egy online bemutató. Miután elsajátította az új képesség, felveheti a készségek szakasz az önéletrajz .
  • Hírlevelek, podcastok, stb .: Bizonyos mértékig, akkor nem kell új ismeretek. Egyes területeken nem változik gyorsan. Lehet, hogy csak, hogy meg kell, hogy emlékeztesse magát arról, hogy az ipart is, függetlenül attól, hogy eszköz thumbing keresztül a régi tankönyvek, konferenciákon, vagy kezd olvasni a napi cikkek és hírek, hallgatni podcast, feliratkozhat hírlevelekre, stb

Gyakorlat Álláskeresés Tudás

Mióta ez volt, mióta utoljára állásra? Ha ez nehéz megjegyezni, akkor valószínűleg kell frissíteni az önéletrajzát . (És talán a LinkedIn profilja is!) Ahogy frissítse önéletrajzát, fontolják egy működőképes változata , hanem egy kronológiai egy -ez segíthet de hangsúlyozni a különbség a foglalkoztatási történelem.

Azt is szeretné gyakorolni interjú túl, hogy segítségével felülvizsgálja a választ a közös interjú kérdések és összeszerelésére interjú ruhát . Plusz, hogy ezeket a tippeket, hogy válaszolt az interjú kérdéseket arról, hogy ki a munka mellett hogyan magyarázza foglalkoztatási rés az önéletrajz .

Magyarázza a Karrier Break De legyen rövid

Ha már volt egy hosszú szünet, akkor valószínűleg meg kell beszélnünk belül a kísérőlevél, valamint az interjúk során . Nem számít, mi az oka, hogy a szabadság meghosszabbításának a munkaerő, tartsa magyarázat rövid. Egy egyszerű mondat fog tenni. Próbálja „Én már töltött időt ápolása relatív”, vagy „Fontos volt számomra, hogy otthon a gyerek, amíg óvoda”, „Már az önkéntesség a hajléktalanság jótékonysági szedése könyvelés osztályok”, vagy „töltöttem az elmúlt években utazik szerte a világban, dolgozik a nyelvtudásom.”

Bármi legyen távol lenni, próbálja eltávozni le, hogy valami rövid-és a visszatérés a beszélgetést a munkáért, amit tett előtt az időt. A szakmai tapasztalat releváns marad, még akkor is, ha hosszú idő telt el, mióta nyert, hogy a tapasztalatok.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *