Hogyan készüljünk fel különböző típusú Interjúk

Posted on

Hogyan készüljünk fel különböző típusú Interjúk
Interjúk gyakran ugyanolyan megterhelő a kérdező, mert a munkakereső. Ha tisztában van a különböző interjúk, beleértve, hogy miért, és ha ők sikeresek, akkor lehet, hogy az interjú kényelmesebb mindkét fél számára.

Ha egy interjút, biztos, hogy nem találkoznak, mint felkészületlen, rövid idő alatt, sietett, figyelmetlen, vagy képzetlen meg interjú. Ez a te feladatod, hogy kérje a megfelelő kérdéseket annak meghatározására, hogy a jelölt képes sikeresen teljesítsenek a helyzetben.

szűrés Interjúk

Interjúk két kategóriába sorolhatók: a szűrési interjú és a felvételi vagy kiválasztás interjú. Szűrés interjúk jogosult a jelölt, mielőtt találkozik egy bérleti vezetője a lehetséges kiválasztási és arra szolgálnak, hogy kigyomlálja jelöltek. Ők általában gyors, hatékony és alacsony költségű stratégiákat, ami egy rövid listát a szakképzett jelöltek. A bérleti vagy kiválasztási interjú vehet számos formája létezik.

A harmadik fél toborzó vagy valaki a HR osztály általában vezeti szűrés interjúk. Ezek tapasztalt és profi kérdezőbiztosok ügyesen interjú és szűrés jelöltek.

Meg kell hatékonynak ítélve jellegét és az intelligencia és meghatározzuk, hogy a jelölt jól illeszkedik a vállalati kultúra. Azt is legyen jó a potenciális vörös zászlók, vagy problémás területeket a jelölt a munka hátterét és általános végzettség. Néhány interjú kérdések az etika. Példák szűrés interjúk közé tartozik a telefonos interjú, a számítógép interjú, és a videokonferencia interjúban.

telefonos interjúk

A telefonos interjú a leggyakoribb módja végrehajtani egy kezdeti szűrés. Ez segít a kérdező és a jelölt kap egy általános értelemben, hogy kölcsönösen érdekeltek a vita után az első interjú. Telefonos interjúk is időt és pénzt takarít. Az interjúk lehet magnóra felülvizsgálatára irányuló egyéb kérdezőbiztosok. Közben telefonos interjú, a jelölt cél az, hogy gondoskodjon a szemtől-szembe találkozó.

Számítógépes Interjúk

A számítógép interjú során választ egy sor feleletválasztós kérdések egy lehetséges állásinterjúra, vagy egyszerűen benyújtása folytatódik. Néhány ilyen interjúk keresztül történik a telefonon vagy webhely eléréséhez. A jelöltek lehet kérni, hogy álljon a megfelelő gombokat a telefonon válaszolni a kérdésekre, vagy lehet, hogy vállalják az interjú az interneten.

videó interjúk

Több mint fele a legnagyobb amerikai cégek már használják az online videokonferencia alternatívájaként a költségesebb szemtől-szembe találkozók. A folyamatos csökkenés költség így egy népszerű erőforrás a vállalkozások, valamint otthoni használatra.

kölcsönzése Interjúk

Egy-egy interjú

Ez a hagyományos interjú, ahol a jelöltek eleget a munkaadókkal személy, egy-egy. Mind a jelölt és a munkáltató általában sétára ezt interjú egyfajta e vagy sem az illeszkedés megfelelő.

Soros interjúk

Soros interjúk fordulhat elő, ha a jelöltek jutnak el egyik kérdező a másikra az egész nap folyamán. Nincs döntés a végleges interjú került sor, és az összes kérdezőbiztosok még egy esélyt, hogy megvitassák egymás interjúban. Mivel a jelöltek csak egy esélyt, hogy a helyes első benyomás, akkor meg kell feszültség és készen áll a következő interjút.

Sorozatos Interjúk

A szekvenciális interjúban a jelölt megfelel egy vagy több kérdezőbiztos az egy-az-egy alapon során több nap, hét, vagy akár hónapokig is. Minden interjú célja, hogy mozog a jelölt fokozatosan felé tanulás további részleteket a helyzetben a cég, és remélhetőleg egy állásajánlatot.

panel Interjúk

Egy panel interjú, a jelölt előtt jelenik meg a bizottsági vagy testületi kérdezőbiztosok. A jelentkezőknek értékelik interperszonális készségek, képesítések és a gondolkodási képességet a lábukat. Ez a fajta interjú lehet megfélemlítő olyan jelöltet.

Egy panel interjú, a jelölt a szemkontaktust, és kommunikálni egyenként minden egyes tagja a csoportnak, vagy panel.

Csoport Interjúk

Egy interjú, a vállalati interjúk csoportot jelöltek az ugyanabban a helyzetben egyidejűleg. Ennek eredményeként, a cég kap egyfajta a jelölt vezetői potenciál, stílus, és meggyőző készség.

Ez a fajta interjú is ellenállhatatlan olyan jelöltet, akinek szüksége van, hogy megértsék a dinamika a kérdező létrehozza és meghatározza a játékszabályok. Meg kell kerülni a nyílt hatalmi konfliktusok, mivel ezek a jelölt néz együttműködő és éretlen. Az interjúalany kell kezelni más jelöltek tekintetében, míg hogy befolyásolja őket. Ezzel egyidőben meg kell tartani a szemét a kérdező így nem marad le a fontos jeleket.

Helyzet vagy teljesítmény interjú

A helyzet vagy teljesítmény interjú, jelölteket lehet kérni, hogy szerepjáték egyik munkakörök értékelésére különleges képességekkel. Miután adott egyedi, feltételezett helyzetet vagy problémát, ők kérték, hogy hogyan lenne kezelni, vagy leírni egy lehetséges megoldás. Ez nehéz lehet, ha a kérdező nem nyújt elegendő információt ahhoz, hogy a jelölt ajánlani oldat vagy teendők. Ez a fajta interjú gyakran használják jelentkezők kiválasztása, az ügyfélszolgálat munkatársai helyzetben egy osztály vagy akciós.

Audition interjú

Audition interjúk jól működik pozíciók, amelyekben a vállalatok szeretnék látni egy jelölt akcióban, még mielőtt a felvételi döntést. A kérdezőbiztosok hozhat a jelölt egy szimulációs vagy rövid gyakorlat, hogy értékelje a jelölt képességeit. Ez lehetővé teszi, hogy a jelöltnek bizonyítania kell képességeit interaktív módon ismeri a jelöltet. Ez a fajta interjú jól működik számítógépes programozók, oktatók, hegesztők, és a mechanika.

stressz interjú

A stressz interjú általában amelynek célja, hogy a jelölt stressz alatt, és felmérni, hogy a reakciókat nyomás alatt vagy a nehéz helyzetekben. A jelölt lehet tartani a váróban egy órát, mielőtt a kérdező köszönti őt. A jelentkező arc hosszú hallgatás vagy hideg bámul. Az interjúztató megnehezítené az interjúalany meggyőződés vagy döntését.

A jelölt is végre kell hajtania egy lehetetlen feladat a légy, mint a meggyőző a kérdező, hogy kicseréljék cipő a jelölt. Sértéseket, durvaság, és a félreértés nagyon gyakoriak. Mindez állítólag kell kialakítani, hogy e vagy sem a jelölt mit vesz, hogy ellenálljon a vállalati kultúra, a cég ügyfelei, vagy bármely más lehetséges stressz.

viselkedési interjú

Sok vállalat egyre inkább a viselkedési interjú. Attól függően, hogy a felelősség a helyzet és a munkakörülmények, a jelölt lehet kérni, hogy írja le a helyzetet, amely előírja, problémamegoldó készség, alkalmazkodóképesség, vezetés, konfliktuskezelés, a többfeladatos, kezdeményezésére, vagy a stressz kezelése. A kérdező arra kíváncsi, hogy a jelölt kezeli az ilyen típusú helyzetek jelzésére jövőbeni teljesítmény. Van többféle viselkedési interjú:

  • Strukturált interjú rakott kérdés: Szakképzett kérdezőbiztosok gyakran használja ezt, kérve egy sor viselkedési kérdésekre, és nem-viselkedési kérdések. A kérdések gyakran átfedik egymást, és úgy tervezték, hogy információkat gyűjtsön az egyes főbb munkáltatói aggályok.
  • Informális interjú : Ez a típus könnyed és nyugodt. Célja, hogy a jelölt a beszéd és túl barátságos. A jelentkező felfedi több információt, mint amit egyébként. Túl sok információ, túl hamar, megszünteti vele.
  • Értékelési eszközök / tesztelés:  Különböző típusú tesztek alkalmazása annak meghatározására, hogy a jelölt jól illeszkedik a vállalat számára. Személyiség készletek értékelésére személyiség típusok. Alkalmassági készletek értékelésére alkalmasság bizonyos készségek területén. Érdeklődjön készletek értékelésére érdekek különböző foglalkozási kategóriákban. Kombinált eszközök kombinációja lehet ezek bármelyikének.
  • Kombinált interjú:  Ez a fajta interjú egyesíti két vagy több fajta fenti interjúk. Ez akkor fordul ugyanabban interjú, a későbbi interjúk, vagy mindkettő.

Irányelv vagy strukturált stílus interjú

Az irányelv vagy strukturált interjú, a riporter világos menetrendet, és követi rendíthetetlenül. Cég használja ezt a merev formában, hogy biztosítsa a paritás közötti interjúk. A kérdezőbiztosok kérni minden jelölt azonos sor kérdésre, hogy össze tudják hasonlítani az eredményeket.

Tag-Team interjú

A tag-team interjú gyakran vonzó a cégek, hogy jelentős mértékben támaszkodik csapat együttműködést. Egy pályázó is vár, hogy megfeleljen egy-egy egy riporter, de találja magát egy szobában több más ember. A munkáltatók meg akarják szerezni a betekintést a különböző embereket, ha interjút jelöltek.

Azt akarom tudni, hogy a jelölt képességeit egyensúlyt az igényeket a cég, és hogy a jelölt tud kijönni a többi munkavállaló. A pályázóknak kell használni ezt a lehetőséget, hogy megszerezzék a lehető legtöbb információt a cégről, amennyit csak tudnak. Minden kérdezőnek van egy másik funkciója a vállalat egyedülálló perspektívát a cégről.

Kanyargó Stílus interjú

A kanyargó stílus interjú, sajnos, gyakran tapasztalatlan kérdezőbiztosok. A kérdező támaszkodik a jelölt, hogy vezesse a vitát. A kérdező lehet kezdeni egy nyilatkozatot, mint például: „Mesélj magadról.” Jelentkezők is használja ezt a saját javukra.

Ez a fajta interjú stílus lehetővé teszi a jelölt, hogy irányítsák az interjú az is, hogy a legjobban szolgálja a jelölt. De a jelölt szabad elfelejtenünk, hogy továbbra is tiszteletben tartja a kérdező és nem uralják az interjú.

étkezések Interjúk

Az étkezések interjú segítségével meghatározható, mely a jelölt, mint a társadalmi környezetben. De interjú egy étkezés lehet a jelölt legrosszabb rémálom, vagy kihívás. A kérdezőbiztosok szeretné, hogy ne csak azt tudják, hogyan kezeli a villát, de hogyan kezeli a fogadó, minden vendég, és a kiszolgáló személyzet. A jelöltnek meg kell venni útmutatók a kérdező és mindig emlékezni ő a vendég. A kérelmezőnek meg kell ülni utána host, megjeleníti etikett, és köszönöm a gazda az ő ideje.

A nyomon követés interjúk

Cégek hozza jelöltek vissza a második és néha a harmadik vagy negyedik nyomon követés interjúk. Néha csak azt, hogy erősítse meg te az ideális jelölt. Néha ők a nehéz időben döntés között rövid listáját. Máskor, más döntéshozók a cég szeretne szerezni egyfajta aki a jelölt előtt felvételi döntést.

További interjúk mehet a különböző irányokba. Amikor találkozott ugyanazzal a kérdező, a jelölt képes összpontosítani összetartó harmónia, megértés, ahol a cég megy, és hogyan tudását illeszkednek a cég látás és a kultúra. A jelentkezők találják magukat tárgyal egy kompenzációs csomagot, vagy a végén elejétől kezdve egy új riporter.

információs interjú

A tájékoztató interjú kihasználatlan álláskeresők által. Álláskeresők biztonságos tájékoztató ülések tanácsot kérni, hogy valaki a saját aktuális vagy a kívánt területen. Azt is szeretné, hogy további utalásokat más emberek, akik tanácsot adnak nekik. Mivel a munkaadók, hogy felfüggeszti a tetején a rendelkezésre álló tehetség, akkor is, ha nincs állás, gyakran ők nyitottak az ilyen típusú interjúk. Az álláskereső és munkaadó információt cserélnek, és megismerni egymást jobban hivatkozás nélkül munkát nyitás.

Következtetés

Interjúk időigényesek, és képzésre van szükség, hogy őket is. Ezek a rugalmas módszer értékelésére és kiválasztására jelöltek minden szintjén és típusú pozíciók. Generálásával betekintést, hogy lehetővé teszik a kérdező megítélni, hogy a jelölt jól illeszkedik a vállalat számára.

Információ azonban különböző interjúk is potenciálisan nehéz kezelni. Például:

  • Nehéz lehet, hogy ezek a felismerések levezényelni hatékonyan együtt így tiszta képet a jelölt.
  • A Insights összeszerelt lehet nyitott, hogy a potenciális kérdező torzítás.
  • A kérdezőbiztosok kihagy bizonyos területeken a tudás, készségek és a képesség.
  • Egy interjúztató hangsúlyozni egy területet és elhanyagolás mások.
  • Mivel kérdezők megfigyelések szubjektív, akkor pontatlan lesz.

Rendkívül fontos, hogy a vállalatok megtalálják interjú stílusok és formátumok előnyös igényeit mind a vállalat és a potenciális alkalmazottak. Ha tudnak elérni ezt a célt, hogy építhet padon erőt és helyezze a megfelelő emberek a megfelelő pozíciókban.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *