A legjobb technikák a sikeres állásinterjúhoz

Posted on

A legjobb technikák a sikeres állásinterjúhoz

Amikor állásinterjút készítesz, az apró dolgok nagy változást hozhatnak. Még egy apró hiba is kerülhet egy állásajánlatba. Szánjon időt a felkészülésre, hogy a lehető legjobb benyomást keltse minden állásinterjún.

Ezek az interjútechnikák lefedik az összes alapvet, amelyet tudnod kell az interjú technikájának csiszolásához és az állásinterjúhoz. A cég kijelentkezésétől a köszönőlevél elküldéséig tegye sikeressé a találkozót a munkaerő-felvételi vezetővel az elejétől a végéig.

Javítsa az interjú technikáját

Az állásinterjú alkalmat ad a ragyogásra. Amit mondasz és teszel, az vagy áthelyezi Önt a foglalkoztatás megfontolásának következő körébe, vagy kiüti a vitából.

Öltözz az interjú sikeréhez

Az első benyomás, amelyet egy potenciális munkáltatóra tesz, nagy változást hozhat az állásinterjú kimenetelében. A kérdezőbiztos első ítélete azon alapul, hogy hogyan nézel ki és mit viselsz. Ezért mindig fontos, hogy az állásinterjún megfelelően öltözz fel. Munkaadónként változik, hogy melyik a megfelelő, ezért olyan ruhát kell kiválasztania, amelyik illik ahhoz, ahol fel szeretne venni.

Frissítse fel az interjúkészítési készségeit

Az állásinterjú során a kérdezővel való interakció képessége és gondolatai megfogalmazása ugyanolyan fontos tényező az állás megszerzésében, mint az önéletrajzában felsorolt ​​végzettségek. Szánjon egy kis időt az interjú előtt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az interjú készségének készlete olyan készen áll, mint az önéletrajza.

Minimalizálja az interjús stresszt

Az interjúk megterhelőek lehetnek, még akkor is, ha profi vagy, aki már sokat részt vett az interjúkon. Vannak olyan technikák, amelyek segítségével minimálisra csökkentheti a stresszt az állásinterjúk előtt és közben, és vannak olyan stratégiák, amelyek segítségével csökkentheti az álláskeresést kísérő szorongást. Ez sokkal könnyebbé teszi az interjú lebonyolítását, ha nem érzi magát stresszesnek.

Tedd a legjobb első benyomást

Az első benyomás valóban számít, és nincs sok időd jó benyomást kelteni az állásinterjún. Attól kezdve, hogy köszönti a recepcióst, egészen addig, amíg elhagyja az épületet, potenciális új alkalmazottként értékelik Önt. Fontos, hogy mindenkiről a lehető legjobb benyomást hagyja, akivel találkozik.

Adja el magát a kérdezőnek

Amikor egy állásinterjún vesz részt, Önnek kell eladnia képesítését és bizonyítványát a munkaerő-felvételi menedzsernek. Azt is meg kell mutatnia az interjúztatónak, hogy alkalmas mind a pozícióra, mind a szervezetre. Némi előkészülettel képes lesz arra, hogy olyan jelöltként mutassa be magát, akit bármely szervezet szívesen felvenne. Ha minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a munkaerő-felvételi menedzser a maga oldalára álljon, az segít a felvételben.

Mi a teendő, ha introvertált vagy

Az interjúk komoly kihívást jelenthetnek, ha Ön introvertált, de vannak olyan technikák, amelyek segíthetik az introvertáltokat az állásinterjúk során ragyogni, beleértve az interjú előkészítését és lebonyolítását, valamint az introvertált tulajdonságainak értékesítését.

Szánjon időt arra, hogy köszönetet mondjon az interjú után

Ha időt szakítunk arra, hogy megköszönjük az állásinterjút, az nem csak a jó interjú etikett. Ez is megerősíti érdeklődését a pozíció iránt, és megmutatja a kérdezőnek, hogy kiváló nyomon követési készségekkel rendelkezik. Használja köszönőlevelét is az interjú során felmerülő problémák és aggályok megoldására.

Gyakorold az interjúkészítést

Ha időt szán a tipikus interjúkérdések áttekintésére, amelyeket valószínűleg feltesznek az állásinterjún, ez segít keretet adni a válaszaihoz. Ez is megnyugtatja megromlott idegeit, mert nem fog a válaszért kínlódni, amíg az interjú forró ülésén tartózkodik.

Gyakorold az interjút egy barátoddal vagy családtagoddal előre, és sokkal könnyebb lesz, ha éppen egy állásinterjún veszel részt.

Használja hálózati kapcsolatait

Nagyon számít, hogy kit ismersz a cégnél, amellyel interjút készítesz. Kapcsolatai állásra utalhatnak, bennfentes információkat szolgáltathatnak a cégről, és elmondhatják, mire számíthat az interjú során.

Nézze meg a Társaságot

Mennyit tud arról a cégről, amely az imént megkeresett egy interjú időpontjában? Ennek bőven kell lennie, és minden szükséges információ elérhető az interneten. Ismerje meg a vállalati kultúrát, és használja kapcsolatait, hogy interjúelőnyt szerezzen.

Készüljön fel a telefonos interjúra

Amíg aktívan keres állást, fontos, hogy rövid időn belül készüljön fel egy telefonos interjúra. Soha nem tudhatod, mikor hív fel egy toborzó vagy egy hálózati kapcsolattartó, és megkérdezi, van-e ideje egy álláslehetőségről beszélni.

Készítsen csoportinterjút

Egy személlyel interjút készíteni elég kemény, de még nehezebb, ha interjút készítő csoporttal (vagy panellel) kell interjút készítenie.

Interjú étkezés közben

Ha elviszi Önt reggelizni, ebédelni vagy vacsorázni, az interjúztatónak lehetősége nyílik arra, hogy egy irodai környezetnél kötetlenebb környezetben ellenőrizze kommunikációs és interperszonális készségeit, valamint asztali modorát. Megtudhatja, hogyan kell kezelni egy interjút étkezés közben, beleértve a megrendelést, az étkezési interjú etikettjét, azt, hogy ki fizet, és további tippeket kap a kávé vagy étkezés közbeni interjúkhoz.

Kerülje el ezeket az interjú hibáit

Mit ne tegyél interjú közben? Nézze meg a leggyakoribb állásinterjús hibákat, baklövéseket és hibákat, amelyeket a jelöltek elkövethetnek. Némelyikük kiskorú; mások megronthatják vagy megronthatják a felvételi esélyeit. Ezután szánjon időt az interjúra való felkészülésre, hogy ne kelljen azon stresszelnie, hogyan sikerült az interjú befejezése után.

További állásinterjú technikák a felvételhez

Tekintse át további tippeket a telefonos interjúkhoz, a második interjúkhoz, az ebéd- és vacsorainterjúkhoz, a viselkedési interjúkhoz, a nyilvános interjúkhoz, a gyakorlati interjúkhoz és az interjú sikeréhez.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *