Tud Megélni Freelancing?

Posted on

Tud Megélni Freelancing?

Több, mint egy három amerikai munkások szabadúszó szerint tavaly az ötödik éves „ Szabadúszó Amerikában ” tanulmány Odesk és Freelancers Unióban. De ez nem jelenti azt, hogy minden szabadúszó – 56700000 az USA-ban, ezek szerint statisztikák – dolgoztak a maguk teljes munkaidőben.

Ha azt szeretné, hogy szabadúszóként a „valódi” munka, amit talán adott néhány gondolat, hogy hogy tud-e működni anyagilag. Tud elég pénzt szabadúszó – vagy ha jobban tartózkodó alkalmazott?

Annak eldöntése, hogy az ugrást, kérdezd meg magadtól ezeket a kérdéseket először.

Van egy olyan piacon az Ön Services?

Mindannyian barátok, akik már megkezdte oldalán hustles csak felfedezni, hogy a hobbi nem feltétlenül azt jelenti, hogy a karrier. Gyakran előfordul, hogy ez azért van, mert ott csak nem egy piacon a szenvedély; vagy azért, mert a piac túltelített a pont, ahol ez lehetetlen megélni.

Ha megy, hogy a szabadúszó teljes munkaidőben, akkor nyilván szeretné, hogy kitaláljuk, hogy van igény a szolgáltatásokra, mielőtt kilép a napi munka. A legjobb módja, hogy az, hogy a lábát a nedves, miközben még mindig a teljes munkaidőben dolgozó (vagy közben egy részmunkaidős állást, vagy egyéb bevételi forrásokat, hogy fenntartsák Ön).

Tipp : Szabadúszó munka közben is hasznos kiépítésében egy sürgősségi alap – ami minden szabadúszó szüksége van.

Mit a pénzügyi helyzet kinézni?

Ideális esetben, ha bemegyünk az új karrierjét néhány megtakarítást dagály akkor újra, amíg meg kezdj (és amíg az ügyfelek kezdeni fizetni akkor, ami némi időt vesz igénybe). De azon túl, fontos, hogy van egy jó ötlet, hogy a havi költségkeret megkezdése előtt.

Mit bámulsz szempontjából indítási költségek kap a külsős vállalkozás beindításához? Mik a megélhetési költségek most? Vannak költségek akkor vágja, hogy takarékoskodni közben az üzlet építésében?

Vajon Freelancing Pay elég?

Tegyük fel, hogy te megy szabadúszó egy teljes munkaidős állást az ugyanezen a területen. Beállítás a ráta legyen könnyű, igaz? Ha óránként, ez csak az óradíj. Ha fizetett, csak vegye be hetente vagy kéthetente fizetést, és azt szét kell osztani a ledolgozott órák.

Nos, nem egészen. Ha jön egy olyan környezetben, ahol a munkáltató fizetett dolgok, mint az egészségügyi biztosítás, nyugdíjbiztosítás, beteg időt, és így tovább, akkor is meg kell számítani a közelítő értékű e járulékok. Néhány munkaadó teljes kompenzáció nyilatkozatokat évente, amelyek magukban foglalják az értéke ezeket az előnyöket. Ennek hiányában, akkor lehet, hogy kitaláljuk, egy hozzávetőleges számát a fizetési szalag.

Azt is figyelembe kell venni az önfoglalkoztatás adó, amely magában foglalja a szociális biztonság és a Medicare hozzájárulások, amelyek egyébként a munkáltató által fizetett.

Azonban, még azután is rájöttek, hogy minden ki, akkor még nem feltétlenül tudja, hogy mennyit lehet keresni az szabadúszó. Miért? Mivel a sebesség nem alapul a fizetését a történelem vagy a munkáltató értékelést a képességeit. Ez alapján, amit a piac viseli. Attól függően, hogy mit csinálsz, hogy lehet sokkal (vagy sajnos, kevesebb), mint azt, amit így korábban.

Tipp : Ahhoz, hogy egy ötlet, hogy mit kell a töltés, tegye a szociális média az Ön számára.

Keresse hálózati csoportok felé irányul az ipar és a fókuszt. A legtöbb tartalmazni fogja néhány őszinte beszélgetések árak, és néhányan még olyan sebességgel lap tartományokkal.

Are You szervezett (vagy nem akarja, hogy szervezett)?

Az egyik legnagyobb hiba az új szabadúszók teszik, hogy nincs olyan rendszer. Ha magadnak dolgozol, akkor felelős nyomon követi a munkát, amit végzett, a számlázással kapcsolatos erőfeszítéseket, és adót fizet a bevételeit. Ha nem hajlandó foglalkozni ezekkel kevésbé, mint elbűvölő szempontok szabadúszó, akkor lehet, hogy jobb ragadt a teljes munkaidős állást.

Ha valaki, aki kényelmetlen matematika, ne hagyja, hogy az ötlet a számlázási / gyűjtő / kifizető megijeszteni el. Vannak sok szabad személyes pénzügyek csomag ott, hogy segítsen Önnek a tetején a dolgokat. Plusz, azt tapasztalhatja, hogy ez hihetetlenül kielégítő nyomon követni a pénz, amit tett folytat álmai.

Csak győződjön meg róla, hogy tartsa szem előtt az adókat. Szabadúszók és egyéb szerződéses munkavállaló köteles fizetni az adót negyedévente, hanem évente egyszer, és ők is felelősek az önfoglalkoztatás adó. Tervezem költségvetésbe 25% -ról 30% -a nyereség adót.

Tudja kezelni a Time?

Egyes emberek, szabadúszó teljes munkaidőben nem reális lehetőség. Szükségük van a rutin egy irodai menetrend, hogy produktív. Ha lehetne kényelmesen aludni délig, nem jó határidők betartása, hogy szabadúszóként nem lehet a pályának az Ön számára. Fontos megérteni, hogy mit kell, hogy sikeres.

Nincs szégyen szüksége a fegyelem munkaadó-munkavállaló viszony. Egyesek, mint a menetrendek tervezni. Mások élvezik látva munkatársaik minden nap, vagy megtalálja az értékes mentorok a főnökeik, vagy csak szeretne kijutni a házból, és a felnőtt ruhákat. Ezek mind kiváló okok dolgozik valaki.

Ha azonban inkább önállóan dolgozni akkor is, ha van egy teljes munkaidős állást, és te egy önindító, aki nem kell sok felügyelet, szabadúszó lehet a tökéletes illeszkedés az Ön számára.

Tud legyen rugalmas?

Freelancing mindig változik. Az árak megy fel és le, az ügyfelek megjelennek és eltűnnek, iparági trendek átveszi majd elhalványul. Változás egy izgalmas aspektusa szabadúszó. Soha nem lehet unatkozni. De ez is lehet ijesztő, még ha valaki, aki általában gurul az ütéseket.

A legsikeresebb szabadúszók nem csak szorgalmas és kreatív. Ők is rugalmas és hajlékony. Ha tud alkalmazkodni, akkor képes túlélni, és még boldogulni ebben a kihívásokkal teli karrier.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *