7 Otthoni munkahelyi szabályok a termelékenység növelése érdekében

Posted on

7 Otthoni munkahelyi szabályok a termelékenység növelése érdekében

Amikor megpróbál egyéni egyensúlyba hozni a személyes szakmai életét, mindig előfordulhat néhány váratlan ránc, amely csökkenti a szakmai termelékenységet. Ugyanakkor a háztartásban dolgozó munkavállalók által felmerülő legtöbb probléma (pl. Megszakítások, zavarások stb.) Elkerülhető, ha otthoni munkavégzési szabályokat ír elő a családjának, magának és akár munkatársainak is. Noha az otthon dolgozó család minden szabálya különbözik, a termelékenység biztosítása érdekében foglalkozzon ezzel a hét kérdéssel

1. Állítsa be (és kövesse nyomon) a munkaidőt

Ha külső irodában dolgozik, a hazautazás azt jelzi, hogy a munkanapod véget ért. Ha már otthon vagy, a munka könnyedén elterjedhet este vagy hétvégén. A munkatársak azt gondolhatják, hogy mivel otthon dolgozol, mindig rendelkezésre állsz. Vagy a flip oldalán is el lehet engedni, hogy a zavaró tényezők eltűnjenek abban az időben, amikor állítólag munkahelyi vagy. Az egyik megoldás az, ha előre beállítja a munkaidőt.

Annyira egyszerű, mint egy mentális terv elkészítése minden nap elején, vagy bonyolult, mint egy havi ütemterv kitöltése, igényeitől függően. A legfontosabb az, hogy realisztikus legyen.

Tipp: Ha alkalmazott távmunkát használ, akkor a munkáltató beállíthatott Önnek munkaidőt. Ha Ön független vállalkozó vagy otthoni vállalkozás, érdemes figyelembe vennie a nap bizonyos rugalmasságát. Ügyeljen arra, hogy a tervezett munkaidőt minden háztartása tudja. Ha a gyerekek nem értik az ütemtervet, akkor nem fogják megérteni a helyüket abban.

Annak biztosítása érdekében, hogy a kívánt időn belül dolgozzon, fontolja meg a napló vezetését vagy az időzítő használatát, még akkor is, ha erre nincs szükség tőled. Az a benyomásod, hogy hány órát dolgozik, lehet, hogy nem olyan pontos, mint gondolnád.

2. Állítsa be (és elérje) célokat

Nem elég csak egy ütemtervet beállítani; célokat kell kitűznie arra vonatkozóan, hogy mit fog elérni az idő alatt.

Lehet, hogy a rövid távú, középtávú vagy hosszú távú célok kitűzése már része a munkavállalóval kötött, otthon végzett munka megállapodásnak. Ha nem, akkor önmagának kell csinálnia, és győződjön meg arról, hogy az értékei szilárd alapjain alapszik-e.

Fontos : A célok megfogalmazásakor hosszabb távon kezdje meg és dolgozzon hátra. Hol szeretné, ha otthoni vállalkozása lenne egy év alatt? Milyen projekteket szeretne megvalósítani a következő hat hónapban a munkája során? Ezután dolgozzon hátra, hogy meghatározza azokat a lépéseket, amelyeket meg kell tennie e célok elérése érdekében, és dolgozza be őket a napi vagy a heti rutinba. Rendszeresen értékelje előrehaladását.

3. Korlátozza a családtagoktól történő megszakításokat

Mindenkinek, köztük a felnőtteknek is tisztában kell lenni azzal, hogy miért érdemes megszakítani a munkaidő alatt. A gyermekek hajlamosak elfelejteni a szabályokat, míg a felnőttek úgy gondolják, hogy nem vonatkoznak rájuk.

Ha gyermekei fiatalok, akkor a szabályoknak ennél lazábbnak kell lenniük, mint ha a gyerekei elég idősek ahhoz, hogy saját igényeiknek megfeleljenek. De még ha képesek is, ez nem azt jelenti, hogy akarni fogják. Tartsa be a válaszokat a megszakításokra, és végül abbahagyja a kérdezést, vagy legalábbis annyit kér.

Tipp : A gyermekek általi zavarok minimalizálásának egyik módja az, ha a lehető legnagyobb mértékben tervezik a napjukat. Elrendezés ételeket, ruhákat stb. Előre. Tervezze meg a dolgokat a gyerekek számára, amíg dolgozik. Vegyen be kis szünetet a nap folyamán. Ha a gyerekek tudják, hogy valamikor kijön az irodájából, könnyebb megvárni, hogy elmondjam a legfrissebb híreket.

Ha gyermekgondozással rendelkezik, biztosítsa a bébiszitterének a felhatalmazást azáltal, hogy nem fut ki az irodájából, amikor hallja, hogy gyermeke sír. Bízzon abban, hogy kezelője képes kezelni.

Ha a gondozó a házastársa, akkor a hatalom nem jelent problémát, de szabadon érzi magát, hogy megszakít téged, mint egy bébiszitter. Nem számít, ki a gondozója, előre megvitassák, mi érdemes megszakítani.

4. Csökkentse a zavaró képességeket

A mások általi félbeszakítások nem csak a figyelmezetés egyik formája, amellyel a otthoni munkavállalók találkoznak. Mindannyian elvonhatjuk az e-mailt, a közösségi médiát, a házimunkát, a televíziót és még sok minden mást. Hogy elkerülje a zavaró tényezőket, amikor otthon dolgozik, önfegyelemre van szüksége. És a fejlődés kulcsa a gyengeségeid megértése. Mint korábban említettem, az órák és tevékenységek naplójának vezetése hasznos lehet annak felfedésében, hogy merre lépsz. Miután megtudta, mi zavarja Önt, állítsa be saját maga számára szabályokat, órákat, rutinokat és célokat.

5. Hozzon létre produktív munkakörnyezetet

A produktív környezet megteremtése a fizikai munkaterülettel kezdődik, de ezen túlmutat. Ideális egy különálló ajtóval ellátott otthoni iroda, de mindannyiunknak nincs erre a helye. Bárhol is dolgozik, legyen az étkező sarok vagy hálószoba egy sarok, erre a célra kell szentelni. Nem hatékony a munkaterület beállítása és lebontása minden nap. Olyan helynek kell lennie, ahol a legkevésbé valószínű, hogy megszakad.

Ha van otthoni irodája, akkor az egyik legalapvetőbb döntés, hogy gyermekeket engedélyez-e az irodában munkaidő alatt. Ha gyakran beszél telefonon vagy videón, akkor szüksége lehet zárt ajtókra vonatkozó irányelvekre. Ha engedi gyermekeket az irodájában, akkor valószínűleg szüksége lesz bizonyos szabályokra. Elég egyszerűek lehetnek, még a kisgyermekek is követhetnek: kopogj be a belépés előtt, vagy soha ne lépj be, amikor telefonálsz, vagy mindig csendes hangokat használsz.

A produktív környezet megteremtésének egy része az is, hogy miként mutatkozik be önnek a munkához. Még akkor is, ha soha nem tartanak videotalálkozást, tisztítsd meg és öltözz fel, mielőtt dolgoznál. A PJ-kben való munka valószínűleg nagyszerűnek tűnik, de ez nem hozza meg a megfelelő gondolkodásmódot ahhoz, hogy hatékonyan működjön.

6. Megfelelően többfeladat

Néha mindannyian multitaszk, de amikor otthon dolgozol (főleg gyermekekkel), akkor kísértés lehet, ha túl sokat csinál. Ez elkészítheti a félkész projektek sorozatát, és olyan gyermekek számára, akik úgy érzik, hogy soha nem látják teljes figyelmüket.

A trükk az, hogy hatékonyan végezzen többfeladatot, és korlátozott módon hajtsa végre. Nem felel meg a ruhanemű összecsukása audiokonferencia-beszélgetés közben, vagy ellenőrizheti az e-mailjét, miközben arra vár, hogy gyermeket válasszon egy tevékenységből. A gyermekével való kapcsolattartás során azonban szeretné teljesen jelen lenni vagy elhalasztani mindaddig, amíg teljes figyelmét el nem fordítja.

7. Legyen hozzáférhető

Távoli munka esetén a munkáltatónak, az ügyfeleknek vagy az ügyfeleknek bízniuk kell abban, hogy a nevükben dolgoznak, ahogy számítanak rád. A bizalom kiépítéséhez hozzáférhetővé kell válnia. Ez azt jelenti, hogy hatékony e-maileket írunk és másoknak gyorsan válaszolunk. Ez azt jelenti, hogy felveszi a telefont, és szükség esetén felhívja. Ez azt is jelentheti, hogy alkalmanként bemennek az irodába.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *