Hogyan lehet alkalmazkodni a távoli munka a gyerekekkel

Posted on

Hogyan lehet alkalmazkodni a távoli munka a gyerekekkel

Hogyan lehet a legjobban alkalmazkodni a távoli munkához, ha gyermeke van? A COVID-19 világjárvány megváltoztatja az emberek működését. A szülők a világjárvány közepette próbálják a munka és a családi élet zsonglőrködését. A vállalatok olyan megoldásokat találnak, amelyek lehetővé teszik a munkavállalók számára, hogy távolról is kezeljék az üzletet, gyakran gyermekek figyelése közben.

Az iskolai rendszerek, a napközi és a bébiszitterek megszűnnek és bezáródnak. Néhány munkavállaló számára az otthoni munka már hatalmas változás. A gyermekgondozás nélküli munka még nagyobb kihívás.

“Általában a gyerekeik az iskolában vannak” – mondja Jill Felska, a Limelight Health emberek és kultúrájának igazgatója, a felhőalapú vállalati szoftvermegoldások szolgáltatója az alkalmazottak számára. “A távoli munka elég nagy változás, de ez az otthoni munka teljesen új verziója.”

A TheCareerGuru Careers beszélt Felskával és Tania Luna-val, a Lifelabs Learning vezérigazgatójával, egy vezetői fejlesztő társasággal, amely segít a vezetőknek, vezetőknek és csapatoknak az élet leghasznosabb készségeinek elsajátításában.

Ezek a szakértők megvitatják, hogyan lehet az alkalmazottak és a vezetők megtanulni otthon dolgozni a gyerekekkel. Íme öt kulcsfontosságú tipp, amelyekkel feljöttek.

1. Állítson be egy praktikus irodahelyiséget

A munkaterülete rendkívül fontos . Kényelmet jelent kritikus fontosságú, és fizikailag elválasztja a munkát és az életet. Nehéz azonban teljesen elválasztani, ha olyan kicsi helyen él, amelyet jelenleg más családtagok is elfoglalnak.

„Ez lehet a stúdiólakás kis sarka. Tegye egyeztetésre ezt a helyet: ez csak munka ”- mondja Luna. „Környezeti lények vagyunk. Nagyon gyorsan társulunk. ”

Tipp: Ne dolgozzon például a kanapén. Ehelyett dolgozzon különálló íróasztalon. Ez csökkenti otthoni életének stresszét, ideértve a gyermekeket is.

Minden stresszes munkahelyzet behatol a kanapéra – jegyzi meg Luna. „Kérdezd meg magadtól, hogyan lokalizálják a munkát egy adott helyre, és hogyan csinálják úgy, hogy ne zavarják magát? Például néhány ember laptopként dolgozik, és a táblagépet csak személyes dolgokra használja. Dolgozzon együtt a gyerekeivel, hogy hozzon létre egy zavaró jelzést, vagy akár felvigyázza az óvatossági szalagot. ”

2. Legyen rugalmas a ledolgozott órákról

A szülők kreatív módon dolgoznak ki munkájuk elvégzésére. Felska egy olyan házaspárral találkozott, amelyben a feleség körülbelül négy órán át dolgozik, míg a férje otthon játssza gyermekét. Ezután váltanak.

Az igazgató úgy véli, hogy az ilyen típusú megállapodások elősegítik a munkavállalók életét, miközben növelik bizalmát vállalataikban. “Amikor bízik az emberekben, hogy elvégzik a munkájukat, akkor ez az, amikor visszatér az ön tisztelete” – mondja

Megjegyzés: Luna megjegyzi, hogy a vezetők könnyebben alkalmazkodhatnak a távoli élethez, ha az eredményekkel, nem pedig az alkalmazottak viselkedése miatt egy adott pillanatban aggódnak.

„Engedje el, hogy tompa ülésekre van szükség, és inkább fordítsa a hangsúlyt az üzleti eredményre” – tanácsolja Luna. – Mi lenne, ha soha nem tudná, mennyi időt tölt valaki dolgozni? Mi lenne, ha csak az eredményre és a határidőre tudna összpontosítani? Ez egy jó módja annak, hogy távolról vagy személyesen vezessetek, mert kiküszöböli a mikromanage tendenciát, amely a termelékenység gyilkosa. “

3. Hozzon létre egy strukturált, egészséges otthoni rutinot

Míg otthon dolgozik, kísértésnek tűnik egész nap pizsamát viselni, kihagyni a zuhanyt és rosszul snackolni. A szakértők azonban azt állítják, hogy ezekbe a szokásokba esése súlyosan befolyásolja a pszichét. Mutassa meg gyerekeinek, hogy valóban dolgozik.

„Fontos felkelni és zuhanyozni, mintha irodába lépne” – mondja Felska. „Eleinte szórakoztató lehet, ha csak feldobja a haját és pizsamát visel, de végül jeges érzés érzi magát. Más gondolkodásmódot szeretne magának helyezni, mintha dolgozni fog. ”

Luna azt javasolja, hogy egészségesen táplálkozzanak, sok vizet igyanak, és az előző ingázási idejét használják pozitív dolgok megtételére, például egy szabadidős reggeli edzésére vagy főzésére.

Fontos: Luna szerint: „Készítsen indítási és becsomagolási rituálákat a gyerekeivel, jelezve, hogy munka üzemmódba megy, vagy hazajössz, például nyújtás, cipő felhelyezése vagy dal lejátszása.”

Luna folytatja: “Van valami, amire várakozással tekint a nap elején és végén, amely nem csak segít a munka felkészülésében, hanem rugalmasságot és stresszcsökkentést is nyújt, miközben olyan sok bizonytalanság közepette vagyunk. ”

4. Határozza meg a világos kommunikációs elvárásokat

Amint a kommunikációs technológia – például a Zoom, a Slack vagy más üzletek – fel van állítva, a vezetők feladata, hogy világosan és méltányosan határozzák meg az elvárásokat. Nem akarja, hogy egy ember a Slack 24-7-en működjön, míg egy másik alkalmazott csak napi egyszer lép vissza.

Figyelem: Az elvárások hiánya különösen stresszes lehet a szülők számára.

„Beszélj arról, hogy milyen típusú kommunikációt használsz, és milyen elvárások vannak” – javasolja Felska. Az üléseken kívül a vezetőknek meg kell határozniuk, mennyi idő telik el, mielőtt válaszra számítanak. Be kell állítaniuk a paramétereket és túl kell kommunikálniuk. Beszéljen a csapata tagjainak aggályaival kapcsolatban, hogy esetleg nem hoznak magukkal neked. – Mi történik, ha egy óráig távol vagyok az íróasztalomatól? “Mi van, ha a gyerekeim harcban vannak, és kitalálnom kell a LEGO helyzetet?”

5. Legyen rugalmas és megbocsátó az élethelyzetekről

Felska és Luna szerint most nincs itt az ideje a mikromanagementhez. A vezetőknek rugalmasnak kell lenniük a munkavállalók, különösen a gyermekekkel szemben. Hasonlóképpen, a munkavállalóknak meg kell bocsátaniuk maguk felé.

“Ez egy ismeretlen terület” – ismeri el Felska. „Néhány nap nagyszerű. Néhány nap azt szeretné, ha többet szállnának ki a házból, de nem. Adj magadnak és mindenki másnak kegyelmet. ”

Luna hozzáteszi, hogy a videokonferencia olyan dolgokat tárt fel, amelyeket még nem szoktunk látni, de ez rendben van.

“A vezetőknek azt kell mondaniuk:” Megnézed a ruháimat, látni fogod a gyerekeimet futásomat, a kutyáimat stb. ” Úgy gondolom, hogy az arcidő sokkal fontosabb, mint a hivatásos viselkedés megkísérelése. Csak normalizáld.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *