Hogyan készítsünk egy Job Sound-ot nagyon lenyűgözővé az ön önéletrajzán?

Posted on

Hogyan készítsünk egy Job Sound-ot nagyon lenyűgözővé az ön önéletrajzán?

Álláskeresésnél fontos a jó megjelenés a papíron. Végül is csak a következő lépéshez – egy interjúhoz – jut el, ha önéletrajza felhívja a menedzsment vezetők figyelmét. Ha már elvégezte az önéletrajz készítésének alapjait , itt az ideje, hogy továbblépjen a következő szakaszba: az egyes pozíciók ragyogóvá tétele a munkaélmény szakaszával .

De hogyan? Lekerekítettük azokat a tippeket és trükköket, amelyek segítenek a munkák lenyűgözőnek tűnni az önéletrajzán – anélkül, hogy túl messzire mennénk, és hogy ön dicsekedőnek vagy ostobanak tűnjön.

Használja a számokat

Melyik hangzik jobban? 1. lehetőség: “Szolgált asztalok forgalmas étteremben” vagy 2. lehetőség: “15 asztal szolgált egyidejűleg a forgalmas étteremben.”

Valószínűleg a második opciót választja, ami a számok használatának köszönhetően csak kissé leíróbb. Meglepő, hogy értelmesek lehetnek-e a mutatók – és ez igaz még az angol-major barátságos pozíciókra is. Ha az állása íróként dolgozik, az önéletrajzában fel lehet sorolni, hogy hány cikket írsz havonta, vagy hány oldalmegtekintést kap például az interneten.

Menjen előre, és számszerűsítse a munkaköri leírásokat számokkal , függetlenül attól, hogy táblákat szolgáltak fel, az ügyfelek segítették-e, vagy az eladások növekedésének százalékát.

Az olvashatóság prioritása

Valószínűleg gondolkodott a formázásról, a betűkészlet megválasztásától a margóméretig, valamikor az ön létrehozásának folytatásakor. De vessen egy második pillantást az összes felsorolt ​​munkaköri leírásra, szem előtt tartva azt, hogy az egyes leírás milyen könnyen felszívódhat. Fontolja meg az olvashatóságot mind a másolat, mind a tervezés szempontjából.

Ha ez egy kicsit túl nagy, fontolja meg néhány másolat vágását vagy kevesebb zsargon használatát. (Néhány zsargon jó, de az összes szó és rövidítés használata megnehezítheti az önéletrajz olvashatóságát.) És ellenőrizze, hogy van-e elég szabad hely – ezt felveheti golyópont vagy bekezdések használatával .

Természetesen magától értetődik, hogy helyesírási vagy nyelvtani hibákkal jár-e a munkaköri leírásban, káros az olvashatóságuk szempontjából. Használja ezt a korrektúrázási ellenőrzőlistát annak garantálásához, hogy a dokumentum hibátlan-e.

Találkozási eredmények, nem feladatok

Csábító, ha az önéletrajzában egy feladatot leír, hogy felkészítse a felsorolt ​​feladatok listáját, lényegében felírva a napját (vagy heteit), amikor a munkát végezte. De valószínűleg ez az információ, amelyet a bérleti vezetők már tudnak a munkacím megnézésekor. A teendők listája helyett ossza meg az eredményeket és az eredményeket.

A “Havi tervezett ablakkijelölés” írása helyett írhat: “Havi alapon, 10% -kal növekedett az ügyfelek bejutási aránya tematikus ablakmegjelenítésekkel.”

Ha vezettek egy értekezletet, beszélj arról, hogy mi történt a találkozó alatt, hogyan irányította azt, vagy mi történt a vezetés eredményeként. Vagy ha havi jelentést készít, beszéljen arról, hogy miért fontos a jelentés – segíthette-e a költségvetés nyomon követését, az értékesítés erőfeszítéseinek prioritását, vagy az ügyfelek bevonását? További ötleteket olvashat az önéletrajzában elért eredmények megosztásáról .

Válassza az Erőteljes szavak lehetőséget

Vigyázat: Ne lépje túl a szavait. Nem kell kitörni a tezauruszot a szokatlan, szokatlan szavak vadászatán! De ne feledje, hogy egyes szavak csak izgalmasabbak, mint mások – itt van néhány ajánlott erőszavak, amelyeket az önéletrajzában használhat .

Tekintse át a munkaköri leírásban szereplő szavakat, amelyeket a dokumentum egészében újra felhasználnak. Próbálja meg változtatni őket jobban. Például a “kezelt” helyett próbálja ki a “felügyelt” vagy a “koordinált” lehetőséget.

Vannak olyan szavak, amelyek gyakran folytatódnak. Gondolj: “csapatjátékos” vagy “részletorientált”. Ezek a szavak és kifejezések elakadhatnak a menedzserek felvétele során. Fontolja meg, hogyan tudja megmutatni, hogy megvan ezek a képességek, ahelyett, hogy kijelentené, hogy birtokolja őket. Például, ahelyett, hogy mondana a “részlet-orientált”, talán felsorolhatja a “Tiszta kód felszabadítása és másoknak a kis kódhibák felkutatására” felsorolását.

Egy figyelmeztető megjegyzés: A munkája lenyűgözővé és értelmessé válik – majd dicsekedhet. Ha felismer egy felismerhető pozíciót a felső nyelven, akkor ez valóban visszaüthet, és ostobának tűnhet. A bérleti vezető tudni fogja, hogy mit jelent, ha a munkakör címe “asszisztens” vagy “vezető”, és a pozíció felelősségének felfújt nyelvvel történő súlyosbítása nem segít az interjú megszerzésében.

És határozottan ne légy csaló vagy becsületes. Folytatás az önéletrajzon munkalehetőséget jelenthet, és még az elbocsátás oka is, ha a hazugságot felbukkanják, miután felvételt nyertek – itt van többet arról, miért fontos az önéletrajzot őszintén tartani .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *