Hogyan kapcsolja egy szakmai és a munka

Posted on

Hogyan kapcsolja egy szakmai és a munka

Sok munkáltató, aki kínálhatnak erre olyan módon, hogy próbálja ki, és toborozni az új főállású alkalmazottal. Annak ellenére, hogy gyakornoki módon a diákok tapasztalatokat szerezzenek, és többet megtudni egy adott karrier területén az érdeklődés, ők is egy módja a szervezet, hogy próbálja ki az egyének, és eldönti, hogy mennyire jól illeszkednek a teljes kultúra a szervezet. Sok munkáltató használja a gyakornoki programokat, mint a próbaterületei a felvételi folyamatot, és képesek pénzt takarítanak meg a felvételi erőfeszítések próbálja ki a potenciális új alkalmazottak előtt húzódó tényleges állásajánlatot.

Ha érdekli fordult egy szakmai egy teljes munkaidős állást a diploma megszerzése után, akkor néhány konkrét technikákat, hogy növelje esélyét bérelt.

Hogy jó benyomást

Mint gyakornok az Ön felelőssége, hogy mutassa felügyelő és mások a szervezeten belül, hogy van mit vesz, mind személyesen és szakmailag, hogy beleférjen a vállalati kultúrát. Figyelembe időt, hogy megismerjék a misszió a szervezet, és milyen értékeket az alkalmazottak nyújthat alapvető információkat, hogy a vállalat azonosítja és definiálja a siker.

Develop szakmai célok

Azonosítása a szakmai célok és megállapította, hogy kifizetődő gyakorlat amely megfelel az elvárásoknak kedvezőbbek lesznek a készségfejlesztés és a jövőbeni karrier törekvéseit, mint elfogadó akármilyen szakmai amelyik elérhető. Szakmai célja, hogy felkészítse a kérelmezők jövőbeli munkahelyek és a karrier, és megállapította, egy szakmai, amely segít elérni a szakmai célokat is segít abban, hogy egy versenyképesebb jelölt a jövőben álláskeresést.

Egy erős kapcsolatot a felettesével

Ügyeljen arra, hogy a felügyelő tarthasson a munkát és az eredményeket ellenőrzi a gyakran és ügyelve arra, hogy az elvárásoknak. Miután azonosították a munkaköri feladatok és megérteni a felügyelő elvárásait, a munka nehéz bizonyítani a személyes kezdeményezést, és a képességét, hogy a munka mind önállóan és része a csapatnak. A fejlődő szakmai kapcsolatok, mint gyakornok kapsz egy előnyt a fejlődő szakmai hálózat.

Ki kell dolgozni egy erős munkaerkölcs

Létrehozásáról hajlandóság, hogy a munka minden áron, miközben a pozitív hozzáállás meghozta a munkáltató abban, hogy lesz egy értékes tagja a csapatnak, ha bérelt, mint egy alkalmazott.

Teljes Címzett projektek időben

Ha előre kihívás határidővel a projekt éppen dolgozik, győződjön meg róla, értesítse a felügyeleti és kérjen bármely input ő / ő nyújthat, vagy kérjen kiterjesztése, hogy a projekt befejeződött. Ügyeljünk arra, hogy az Ön által kínált érv a projekt késedelmet, mint más, előre nem látható problémák, vagy egyéb munka prioritásokat, amelyeket meg kell foglalkozni előtt kapok az adott projekt fejeződik be időben.

Mindig kövesse Company Szabályok és meghatározott irányelvek

Részévé válnak a vállalati kultúra magában foglalja a tanulás a megállapított öltözködési a vállalat. Ez azt is jelenti tanulási időn és mi várható a kialakult ebéd időszakok és a szünetek. Szánjon rá időt, hogy megtanulják a szabályokat és irányelveket várhatóan a szervezet előtt ugró és így semmilyen komoly hibát. Érdemes megnézni a vállalati politika a személyes e-mailek, telefonhívások, és az internet használatának elkerülése kellemetlen és kínos helyzeteket.

Kérnie a biztos és kollégái munkahelyi teljesítményét

Kommunikáció a munkaadókkal a munkahelyi teljesítmény lehetőséget biztosít az Ön számára, hogy fejlesszék és a szükséges változtatásokat során a szakmai gyakorlat. Ez a bemenet döntő lehet abban, hogy javítsa a munkahelyi teljesítmény tisztázása segítségével a felügyelő elvárásainak. Problémák gyakran elkerülhetők egyszer várakozások nyíltan közölték, és mindenki ugyanazon az oldalon.

Küzdeni Egyszerű, ismétlődő feladatok Lelkesedés

A munkáltató bízik, hogy a teljes nehezebb feladat, amint felismerik a képességét, hogy kezelni a kis cucc. Kérve további és kihívást a munka fogadható kedvezőbben munkáltató, ha már felelősséget vállalt a több unalmas feladatokat, amelyek szükségesek, hogy a munkát napi rendszerességgel.

Kérdések azonosítása jelenleg nem a szervezet keretein belül

Ön tud nyújtani a betekintést a problémákat azonosítani és megvitassák, hogyan lehet megoldani ezt a problémát, vagy töltse ki, hogy szükség van a vállalaton belül. A munkaadók keresik az emberek, akik úgy vélik, a dobozból és megoldások meghatározása az aktuális problémákat, hogy a vezetés nem lett még nem azonosított, vagy foglalkozott. Légy kész arra, megoldásokat kínálnak, amelyek Ön szerint lehet munkája megoldani egy adott probléma vagy helyzet.

Fejleszteni Rapport munkatársaival

A munkaadók keresnek, akik jól működik a csapat környezet és akik különleges erőssége, hogy növeli a teljes teljesítmények a csoport.

megjelenítése Initiative

Illusztráló érdeklődését kutatáshoz új ismeretek és készségek megfelelő pozícióba fokozni fogja a munkáltató bizalmat a hajlandóság és kezdeményezését, hogy jó munkát. A következő lelkesedés és áldozatot, hogy részt vegyen műhelyek és szemináriumok növeli a megértést az üzleti és kedvező benyomást a felügyelő.

Kérjen további munkát

Ha nincs elég tennivaló, ellenőrizze a felettesével, hogy ha van olyan kiegészítő munkát, amit tehetünk. Ha nem, akkor ellenőrizze, hogy ha lehet segíteni másokat abban, hogy az elvégzett munka, ami szintén tanítani az új készségek ebben a folyamatban.

Csatlakozás Szakmai Egyesülete

Részvétel szakmai szövetségek biztosít a hallgatók kiváló lehetőséget, hogy megfeleljen az emberek jelenleg dolgozik a területen. A szakmai szervezetek, a diákok is megtanulják, mi a szakmai folyóiratokban az emberek a téren olvasott valamint arról belépő szintű állás esetleg jelenleg rendelkezésre álló egyéb szervezetek.

Ha érdekel a cégnél

Azáltal, hogy az érdeklődés a cég, akkor hagyja, hogy a cég tudja, hogy fontolja meg a szervezet egy helyen, hogy szeretne munkát. Annak ellenére, hogy nem lehet semmilyen aktuális pozíció áll, azáltal, hogy a felügyelő tudja, hogy érdekelt lenne a cégnél, akkor sokkal valószínűbb, hogy kapcsolatba egyszer helyzetben nyit.

Hálózat kb kapcsolatépítés. Miután egy erős hálózati csoport, akkor egy jobb értelemben, hogy mit vesz, hogy sikeres legyen, és megtanulják, hogyan kell létrehozni egy hálózatot, hogy segíthetnek megvalósítására a karriered céljait. Miután a mentor, akit tisztelsz segít abban, hogy a szakmai tapasztalat sokkal kevésbé stresszes.

A mentor is az Ön számára, hogy valaki tanulni, és egy helyet, ahol választ kaphat kérdéseire. Keressétek ki a szakmai mentor bízol, és ne félj kérdezni, hogy a személy kérdésekre, és javaslatokat, hogy miként lehet javítani a teljesítményét, és növelje a jelenlegi szinten a tudást és készségeket. Ön kérheti, amit úgy, hogy feljebb a területen, mind a szervezet, és az adott iparágban. Ha létrehoz egy erős hálózatot és a tapasztalatszerzés a területen, akkor is lehetősége van arra, hogy segítse az új szakemberek, akik érdekeltek betörni a területen.

A szakmai kapcsolatok fejleszteni alatt szakmai tapasztalatot is része a szakmai hálózat az emberek, akik igazolják, hogy a tudás és a képesség, hogy jó munkát. A jövő kapcsolatokat a hálózat kell ápolni és folyamatos, hosszú, miután a szakmai véget ért, hogy tartsa él és virul.

Express Your Értékelés

Ha elvégezte a szakmai gyakorlat, rövid köszönet mindig értékelik, és jó benyomást hagynak a munkáltatóval. Ha visszatér az egyetemre, biztos, hogy felfüggeszti a kapcsolatot a felügyelő és kollégái, és időt, hogy érdeklődjön a lehetséges álláslehetőségek arra számítanak a jövőben.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *