7 pénzmegtakarítási módszer munkakeresés során

Posted on

7 pénzmegtakarítási módszer munkakeresés során

Mennyibe kerül egy új munka lebonyolítása? Sajnos a válasz az, hogy attól függ. A CareerBuilder felmérése szerint az álláskeresés során költségeket viselő álláskeresők 27% -a több mint 200 dollárt költött, elsősorban ruházatra (39%), szállításra (22%) és utazásra (21%).

Ha munkahelyét keresi a helyi metróövezetben, és önéletrajza aktuális és ésszerűen jó állapotban van, akkor elkerülheti magát, ha csak költségvetési költségeket készít gázpénzre vagy buszdíjra, és költségekkel jár néhány további példány kinyomtatása. önéletrajzod.

De ha új városban keres munkát , vagy megpróbálja megváltoztatni a karriert, vagy hosszabb álláskeresésre vágyik, a költségei jelentős lehet. A helyzetétől függően előfordulhat, hogy költségvetést kell készítenie egy vagy két interjúfelszereléshez, az interjúba való szállításhoz és az onnan való visszatéréshez, a karrier-tanácsadási szolgáltatásokhoz, az újraírási segítségnyújtáshoz, a munkahelyi továbbképzéshez és így tovább.

A jó hír az, hogy nem minden költség tárgyalható – és kevés előkészítéssel és találékonysággal kevesebb pénzért hasonló szolgáltatásokat találhat. Olvassa el a hét legjobb pénzmegtakarítási módszert az álláskeresés során

Megszervezve

Az álláskeresés során a pénzmegtakarítás egyik legjobb módja az időmegtakarítás a szervezés útján . Ehhez nem kell megsemmisítenie a drága szoftvereket vagy a szervezőket. Valószínű, hogy már sok olyan termelékenységi eszköz is van, amelyek tökéletesen alkalmasak a munkakeresés megszervezésére. Hozzon létre munkalehetőségi táblázatot a Microsoft Excel vagy a Google Drive alkalmazásban. Az okostelefon beépített alkalmazásai és funkciói segítségével nyomon követheti a határidőket, vagy riasztásokat és találkozókat hozhat létre a Google Naptárban. Letöltés ingyenes álláskeresési alkalmazások származó Sőt , Glassdoor, CareerBuilder, és így tovább.

Kölcsönözzön interjúruhákat a barátok és a család részéről

Annak érdekében, hogy a munkainterjún jó első benyomást keltsen, elengedhetetlen a megfelelő öltözködés. Még akkor is, ha az interjú folyamata távoli, és a Zoom vagy a Skype segítségével interjút készít , meg kell öltöznie a részt. A vállalati kultúrától függően ez bármit jelenthet, az alkalmi öltözéktől az üzleti öltönyig és a ruhacipőig.

Tipp : Fizetni kell a kutatás elvégzéséért. Noha a legjobb, ha inkább az öltözködés oldalán hibázik, mint inkább kevésbé, nem akarod, hogy túl messzire menjen egyik irányba sem. Például, ha induláskor interjút készít, az üzleti öltöny rossz benyomást kelthet.

Ha nem rendelkezik tökéletes interjúruhával a szekrényben (vagy a jelenlegi méretében), ne feltételezzük, hogy valami újat vásárol. Hálózzon bele egy új ruhába, ha megkérdezi barátait és családtagjait, hogy vannak-e megfelelő ruháik, hogy megosszák őket.

Nézze meg az online divat- és szállítmányozási oldalakat, például a Poshmark, a ThredUp és a TheRealReal vásárlási lehetőségeket. Ennek hiányában lépjen fel a helyi takarékos áruházba vagy szállítóüzletbe. Lehet, hogy meglepte, amit talál.

Kerülje az utazási költségek kifizetését a zsebéből

A városon kívüli állásinterjúk egyik legnagyobb költsége az utazás és a szállás. Repülőjegyek, vonatjegyek, gáz, autókölcsönök és a szállodafoglalások gyorsan nagy pénzt eredményezhetnek. Előfordulhat, hogy száz vagy akár több ezer dollárt fizet, mielőtt még a vállalati irodákba lépne.

Lehet, hogy nem kell magának fizetnie a teljes számlát. Egyes cégek fizetik az utazási és szállásköltségeket. Ideges a kérdés, hogy ki fizet? Fontolja meg azt a kérdést, hogy a társaság az Ön nevében fog-e utazási megállapodásokat kötni. Ha nem, akkor gondolkodhat azon, hogy tárgyaljon-e a visszatérítésről.

Ha még az interjú folyamata elején van, és a munkáltató nem veszi fel a lapot, akkor azt is megkérdezheti, hogy fontolják meg-e videointerjúját vagy telefonhívását ebben a szakaszban. Akkor, ha a dolgok jól mennek, akkor tudni fogja, hogy a következő interjúba befizetett utazási költségek valószínűleg megtérülnek.

Megjegyzés : Sok munkáltató online foglalkozik a bérbeadással – az interjúktól kezdve a fedélzeten tartásig. Lehetséges, hogy személyesen is elvégez egy munkát, anélkül, hogy bármiféle extra költség felmerülne.

Próbálja ki először az ingyenes álláskeresési webhelyeket

Az álláskeresők és az álláshirdetések hasznos felsorolási forrásokat jelentenek sok álláskereső számára – és sokuk szabadon használható. A munkakeresés online részét először az ezen ingyenes webhelyekre kell összpontosítania, és takaríthat meg magának a havi előfizetési díjak költségeit. Próbálkozzon a legjobb munkahelyekkel, hogy megtudja, melyik nyújtja az Ön érdekeinek leginkább megfelelő lehetőségeket.

Szeretne ellenőrizni a tőzsdei munkaerőpiacon szereplő listákat? Számos díjat felszámoló webhely ingyenes próbaidőszakot kínál az új felhasználók számára. Csak győződjön meg arról, hogy a naptárába jegyzetet fűz a fiók megszüntetéséhez, így nem szabad fizetnie olyan előfizetés után, amelyre már nincs szüksége.

Upskill Yourself ingyen

Ha egy ideig munkát keres, és nincs sok szerencséje, ideje lehet új készségeket felvenni önéletrajzába. És valószínűleg nem kell egy izgalmas tandíjat felvennie.

Fontos  : Az első lépés annak felismerése, hogy a készségek a leginkább lenyűgözzék a munkáltatókat, és a legnagyobb pozitív hatást gyakorolják az alsó sorra. Ennek egyik módja az, hogy felülvizsgálja a szakterületen belüli társainak képesítéseit, akár megnézheti LinkedIn profiljaikat, akár beolvassa a munkahirdetéseket a megcélzott munkacímre.

Miután meghatározta, hogy milyen készségeket kell megtanulnia, keressen ingyenes online tanfolyamokat olyan szervezeteken keresztül, mint a Coursera vagy az edX.

Szeretne többet megtudni a képzési programokról, a tanulószerződéses gyakorlati képzésről vagy a képesítésekről? A CareerOneStop az Egyesült Államok laboratóriumának karrier- és képzési központja, hivatkozásokkal segítve az erőforrásokat.

Nyissa meg az iskoláját

A karrier-tanácsadás, az önéletrajz és a kísérőlevél megírásának segítése, a munkalehetőségek megtalálásának segítése, a karrierhálózati erőforrások és a gyakorlati interjúk segítenek abban, hogy a munkavadászat sokkal sikeresebb legyen, mint ha egyedül csinálod.

Tipp : Ha régen végzett diplomával, a főiskolai karrierközpont nem valószínűleg az első gondolata, amikor álláskeresést keres – de ennek kell lennie.

A karrier-szolgáltató központok gyakran ingyenes hálózati forrásokat, önéletrajzot és interjúkkal kapcsolatos segítséget, valamint karrierértékelési szolgáltatásokat nyújtanak az öregdiákoknak, még akkor is, ha nem friss hallgatók. Az iskolájának weboldalának további információkat kell tartalmaznia az öregdiákok számára nyújtott távoli szolgáltatásokról és a kapcsolatfelvételről.

Takarítson meg pénzt a technológián 

Napjainkban kevés álláskereső képes megbirkózni technológia nélkül, még akkor is, ha olyan tégla- és habarcs-iparban működnek, amely erősen támaszkodik a hálózati kapcsolatokra. Ha azonban olyan helyet keres, ahol pénzt lehet megtakarítani álláskeresése során, akkor itt az ideje, hogy vizsgálja felül a mobilszolgáltatással, az internettel és más alapvető technológiákkal kapcsolatos havi kiadásait.

Pénzt takaríthat meg mobiltelefon-szolgáltatásán az előre fizetett csomagok használatával, a csomagok összekapcsolásával, vagy a csomag átváltásával olyanra, amely jobban megfelel az Ön használati szokásainak. Csatlakoztassa az internetet és a kábelt – vagy vágja le a vezetéket, és áthúzza a vezetékes vezetéket. Felhívhatja a jelenlegi szolgáltatót és kérheti a kedvezményeket veteránok, hallgatók, AAA, AARP és más szervezetek számára.

Csak ügyeljen arra, hogy ne végezzen olyan változtatást, amely veszélyezteti a potenciális munkáltatókkal való kapcsolattartás képességét, például váltson egy kevésbé megbízható cellás szolgáltatásra. Nem akarja, hogy egy hívást egy bérleti menedzserrel indítson, amikor csak állásajánlatot tesz .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *