Step-by-Step Guide a sikeres Álláskeresés

Posted on

Step-by-Step Guide a sikeres Álláskeresés

A legtöbben, munkakeresés soha nem könnyű, hogy ez az első vagy ötödik alkalommal keres egy új munkát. Ha úgy érzi, túlterheltek, vagy nem tudom, hol kezdjem – ne aggódj. Álláskeresés egyszerre művészet és tudomány, az egyik, hogy időt igényel, tervezése, előkészítése, és a sok agyi teljesítmény.

Az igazság az, munkakeresés lehet egy fárasztó, és ijesztő élmény. Azonban, ha a megközelítés, hogy módszeresen, majd a folyamat lényegesen könnyebben kezelhető, és akkor sokkal több sikerrel abban, hogy az ajánlatot, amit megérdemel.

Kövesse ezeket a lépéseket egy gyorstalpaló, hogyan kell munkát találni.

Strategize a Transition

Amikor az álláskeresés, mindenki elkezdi valahol, hogy épp most fejezte be az iskolát, azt tervezi, hogy lemond egy jobb lehetőséget, vagy szakmai átállást, akkor már lőttek, vagy ha már elbocsátották. Függetlenül attól, hogy a körülmények, tervezze a megközelítést, és vigyázni, hogy minden lehetséges akadály elöl.

Amikor lemondó

Kivéve, ha van a pénzügyi eszközök erre, nem lemondani, amíg nem biztosított az új helyzetben (és elő egy megfelelő magyarázatot a lemondását, mert akkor valószínűleg kérni interjúk során). Ezen felül, akkor szeretnénk, hogy győződjön meg arról, hogy összehangolják az időzítése a lemondás és a kezdési időpont egy új munkát.

Miután kirúgták, vagy elbocsátották

Ha már kirúgták, vagy elbocsátották, ne összekötő a cég, hogy elengedem minden potenciális munkaadók, kivéve, ha biztos a kezelői ad egy izzó referencia. Ez valószínűleg csak akkor kell alkalmazni, ha már elbocsátott miatt a költségvetési megszorítások vagy vállalati szerkezetátalakítás.

Még ebben a korai szakaszban, indítsa ravaszkodó a választ, hogy az egyik legnagyobb kihívást jelentő interjú kérdés: Miért voltál rúgva?

Légy kész arra Ossza meg története

Nem számít, hogy miért mozog, kap a történet egyenesen őt, és tanulni fejből. Hallhat háttér oly módon, hogy vonzó és meggyőző, így készen áll, hogy ismertesse az oka, hogy találjanak új munkát, hogy hogyan kapcsolódik a szakmai célok, és miért van a legjobb illeszkedést bármely adott helyzetben.

Határozza meg, milyen munkát szeretne, és jogosult

Mielőtt elkezdené keres állást, akkor kell kitalálni, hogy milyen pozícióban szeretne. Van egy konkrét beosztását szem előtt, majd némi kutatást, hogy meghatározzák a kulcsszavakat akkor használja, amikor elkezdi keresnek munkahelyet.

Amikor elkezdi munkakeresés a munkaköri leírás, feladatkörök, és a követelmények megmondja több, mint a cím is, például a címek és szerepek eltérnek a vállalatok. Ez is egy hasznos gyakorlat, hogy írjon egy minta munkaköri leírás körvonalazza az ideális pozíció.

Bár ez elfogadható is alkalmazni kell több „elérni” pozíció, ne pazarolja az időt keres, vagy alkalmazandó munkahelyeket, hogy Ön tisztán képzetlen számára. Kitalálni előre, hogyan fogsz dönteni, hogy mely feladatok alkalmazandó, akkor aktívan tartsa ezeket a paramétereket szem előtt, ha éppen munkát vadászat.

Határozza meg a személyes és a szakmai prioritások

Határozza meg a prioritásokat, mielőtt elkezdi az álláskeresést. Először is, hogy egy listát a „Nélkülözhetetlen”, mint például a helyét a társaság és az ingázási idő, a kívánt fizetés tartomány és előnyök kiválasztása, és minden egyéb tényezők, amelyek „nem forgatható” az Ön számára.

Ezután készíts egy listát a „jó, ha gazdagok.” Például, keres egy bizonyos típusú vállalati kultúra? Szeretnéd, hogy a munka egy meghatározott vállalat, vagy egy induló, vagy kisvállalkozások?

Szeretné dolgozni egy kis vagy nagy csapat?

Kérdezi magától az ilyen típusú kérdésekre (és leírom a válaszokat), mielőtt elkezdi a munkát keresni fogja segíteni, hogy egy tiszta és magabiztos döntés ha van egy állásajánlatot.

Clean Up online jelenlét

Ez fontosabb, mint valaha, hogy ecsettel fel a szociális média és kerülendő példák, amikor a munkakeresés. A leendő munkáltatók lehet Googling neved és keresi téged a Facebook, Instagram, a Twitter és Snapchat.

Ez általában tanácsos, hogy az összes szociális média profilokat privát lehető közben munkakeresés. Az egyetlen kivétel azonban LinkedIn. A LinkedIn profilja tartalmaznia kell a szakmai fejlövés és up-to-date a legújabb tapasztalattal és képesítéssel. Szánj időt, hogy írjon egy vonzó összefoglalót, hogy kifogja a figyelmet a bérleti vezetők.

Készítsünk el önéletrajzát és motivációs levelét

Meg kellett volna a „mester” változata önéletrajzát véglegesített, formázott, és lektorált Mielőtt elkezdené álláskeresés.

Ön képes lesz arra, hogy csípés, ahogy álláskeresést kiemelni és hangsúlyozni a különböző tapasztalatok és képesítések alapján a sajátosságait a különböző álláspontok pályáznak.

Tipp: Lásd ezeket a top folytatódik példák, mint a kiindulási pont, hogy írjon, vagy frissítse önéletrajzát.

Bár a kísérőlevél nehezebb készíteni, mint amilyennek lennie kellene, személyre szabott minden egyes munkát akkor alkalmazni kell, felülvizsgálja, hogy mit kell tartalmaznia egy motivációs levelet, és kitalálni, hogy mit írhat előre, és mit kell szabni, ha alkalmazásának megkezdése a munkahelyeket.

Reach Out hivatkozásokban jelenleg

A legtöbb munkahelyet, amit alkalmazni lesz szükség, hogy 3-4 szakmai referenciák, akik tudják igazolni a képesítést. Nem akarjuk, hogy a tülekedés, hogy elérje ezeket az embereket, vagy ami még rosszabb, hogy egy riporter fogni őket meglepetés. Ehelyett lépjen velük előre, és tudassa velük, hogy szeretné használni őket, mint a referencia.

Felfedezés (és kibontása) Hálózat

Hálózati lehet igazán hatékony módja a szárazföldi munkát, ha helyesen tette.

A „hálózat” lehetnek egykori kollégák, vezetők, ügyfelek, öregdiák az alma mater, barátok, vagy a barátok barátai, családtagok, szomszédok, vagy bárki egy „közösség” tartozol.

Bár a valós kapcsolatok kulcsfontosságú, keresd meg a Facebook barátok és a LinkedIn kapcsolatok, hátha megtalálja valaki dolgozik ebben az iparágban, illetve vállalati lennél szívesen dolgozna.

Ha úgy érzed, már kimerítette a hálózatot, hogy egy kis időt, hogy bontsa ki. Mert akkor nagyobb a valószínűsége, hogy bérelt, ha van egy kapcsolat a cég maga alkalmazandó, szentel egy-két órát, hogy bővül lehet sokkal értékesebb, mint használ, hogy időt kell alkalmazni a random munkahelyet.

Akkor a hálózat bővítését, mind online hozzáadásával barátok és kapcsolatok, és az offline látogat ipar események, konferenciák, árubemutatók, vagy megy a karrier hálózati eseményeket.

Kezdje el a keresést és Jelentkezés Állás

Szóval felvázoljuk a kívánt pozícióba, és a kulcs keresett szavak fogja használni, hogy megtalálja. Akkor tuti az online jelenlét. A referenciák sorakoznak, és várta, hogy hallja a munkaadók. Önéletrajzát kész, és az Ön által írt néhány anyagot beilleszkedni a kísérőlevél akkor testre, ha talál néhány potenciális munkahely lehetőségeket. Most itt az ideje, hogy megtalálja és alkalmazza az említett feladatokat.

Sok helyen a munkát keresni. Oldalak, mint Monster.com, Indeed.com, Dice.com és CareerBuilder.com a legjobbak között, és leginkább használt munkát oldalakon. LinkedIn is egy jó hely, hogy munkát keresni, és meg tudja mutatni, ha bármilyen csatlakozásokat cégek, amelyek felvétele.

Craigslist egy jó lehetőség is, főleg, ha az illető városban található, bár keresni a „munka”, és nem „Koncertek”, csak ha a rövid távú vagy ideiglenes munkát. Ha él egy kisebb vagy nagyobb vidéki városban, valószínű, hogy a helyi újság is felsorolja munkalehetőséget a környező közösség.

Emellett rétegwebhelyekig hogy felsorolni bizonyos típusú feladatok vannak egy nagyszerű forrás. Sok fajta iparág-specifikus munkát helyek ott; egyszerűen Google „[az ipar] munkaajánlatok” az induláshoz.

Végül, ha tudja, hogy szeretne dolgozni egy bizonyos cég, keresse állás közvetlenül a saját honlapján. Lehet, hogy némi ásás, de a legtöbb vállalat listához munkákat a „Karrier” vagy „Lehetőségek” oldalon megtalálja a lábléc a honlapon.

Ne feledje, hogy a legtöbb munkát alkalmazások manapság online alkalmazások, így szükség lesz, hogy nyújtson be egy digitális változata a kísérőlevél és önéletrajz. Ügyeljen arra, hogy egy működő (és szakmai) e-mail címét az összes kapcsolódó levelezést az álláskeresést.

Kitűzött célokat, és Get szervezett

Álláskeresés egy fárasztó folyamat, és ez könnyen burn-out. Olyan ésszerű, teljesíthető célokat magad. Például előfordulhat, hogy célja, hogy alkalmazni tíz munkahelyet hetente. Ezután biztos, hogy félre időben befejezni ezeket a célokat. Lehet, hogy némi áldozatot, mint a felkelés egy órával korábban, vagy használja a ebédszünetéről álláskeresésre.

Szervezze meg álláskeresést haladás és feljegyezzük a munkát, amit alkalmazott, és mikor, így nyomon követheti kell.

Get Ready Interjú

A következő lépés a partra egy feladat acing az interjú. Lehet, hogy több fordulóban interjúk, általában kezdve egy telefonos interjú, majd ezt követően a személyes interjúk. Soha ne kockára egy interjúban „csak winging azt.” Vedd az interjú elkészítése komolyan, és biztos, hogy:

  • Figyelmesen olvassa el a munkaköri leírás, különös tekintettel a felelősség és a követelmények. Légy kész megmagyarázni, kézzelfogható példákkal, hogyan illeszkedik a követelményeknek, és hogyan lehet teljesíteni a feladatokat.
  • Kutatás a cég, köztük a küldetése, és minden újabb, vagy említésre méltó eredményeket, illetve változások a stratégia vagy elhelyezése.
  • Gyakorlat választ interjú kérdések jellemző a kívánt pozícióba és az ipar.

Készülj fel egy telefonos interjú

Egy telefonos interjú, félre legalább 45 perc csendes, zavartalan időt. Esetleg az önéletrajz és motivációs levél nyomtatott vagy nyitva a számítógépen referencia. Ügyeljen arra, hogy a hívás valahol kiváló térerő. Ha van egy, a vezetékes előnyös az optimális hangminőséget.

Készülj fel egy személyes interjú

Egy személyes interjú, érkezik 10 perccel korábban a nyomtatott kísérőlevél és önéletrajz. Ügyeljen arra, hogy a ruha hatni, és kifejezni udvarias és profi lelkesedést a pozíció és a vállalat.

Szánj időt, hogy köszönetet mond

Ügyeljen arra, hogy az idő, hogy a nyomon követés után az interjú egy köszönőlevelet vagy e-mail üzenet megismételve, hogy érdeklődik a munkát, és a társaság.

Kiértékelése Állásajánlatok

Az állásajánlatok a kezében, most itt az ideje, hogy értékelje a lehetőségeket. Nézz vissza az eredeti „must-have” és a „jó, ha van” listát, és hol az ajánlatokat illik. Ügyeljen arra, hogy olyan gyakorlati tényezők, mint például a fizetés, juttatások, a nyaralás ideje, vállalati kultúra, az ingázási, és a hozzáállása és a személyiség az ember akkor lenne dolgozni.

Ha elakad, hogy egy listát a előnyeiről és hátrányairól – és biztos, hogy hallgatni a bélben annak érdekében, hogy válassza ki a legjobb munkát.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *