Zenetanár – fizetés, szükséges készségek és így tovább

Posted on

Zenetanár - fizetés, szükséges készségek és így tovább

A zenetanárok különleges feladatai változhatnak attól függően, hogy iskolában, hangszerboltban vagy magántulajdonban dolgoznak-e. Megtaníthatják a hallgatókat, hogyan kell énekelni, hangszereket játszani, megérteni a zeneelméletet, vagy ezeknek a munkáknak a kombinációját. Pályafutásuk attól függ, hogy a zenei oktatás milyen módon érdekli őket leginkább.

Zenetanár kötelezettségei és felelőssége

A zenetanároknak különféle feladatok lehetnek, attól függően, hogy mit tanítanak és hol. Az iskolai zenei tanárok általában a következő feladatokat látják el:

 • Tanítson kórusokat, együtteseket, zenekarokat vagy mindegyik kombinációját.
 • Dolgozzon a hallgatókkal zenét is magában foglaló előadásokon, koncerteken és egyéb eseményeken.
 • Rendeljen gyakorlatot és más zenével kapcsolatos házi feladatot, és tesztelje a hallgatókat tudásukra.
 • Tartsa az osztályokat, találkozzon a szülőkkel, és ossza meg az előrehaladási jelentéseket.
 • Végezzen el más funkciókat is, mint a tanárok, például az iskolai és ebédlőmonitorozást.

Iskola alapú zenei tanárként az osztálytermek között mozognak, és zenét oktatnak. A pontos tantervet az iskolai körzet és az általuk tanított fokozat diktálja. Általában nagy hangsúlyt fektetnek a vokális oktatásra és a zeneelméletre.

Egyes iskolák fejlettebb, választható zenei óráikkal rendelkeznek, például hangszerek oktatása és a zeneelmélet területén többet foglalkoztatnak. A zenetanárok felelhetnek az iskolai zenei produkciók kidolgozásáért vagy az iskolai együttes edzéséért is.

Néhány zene- és hangszerboltban házon belüli zenei tanárok vannak. Ez a beállítás néhány különféle módon működhet:

 • Független zenetanárok bérelhetnek helyet a boltban, például egy független fodrász bérelhet szalonterületet, és meghatározhatják saját áraikat.
 • A boltban dolgozók taníthatnak zenét az üzlet oldalán, és megoszthatják a jövedelmet az üzlettel.
 • Lehet, hogy az üzleti vállalkozásnak dedikált zenei tanárai vannak az alkalmazottak számára.

Ezek a zenetanárok kezelhetik a vokális oktatást, a hangszer-oktatást vagy mindkettőt. Az órák privát vagy csoportosak lehetnek.

Megjegyzés: A független zenetanárok meghatározott helyeken dolgozhatnak, például bérelhetnek helyet tanításukhoz. Taníthatnak saját otthonukban, vagy utazhatnak diákjaik otthonába.

A tárgy szempontjából a magánzenei oktatóként való munka ugyanaz, mint az iskolában vagy a vállalkozásban végzett munka; a zenetanárok megtaníthatják a zene minden olyan aspektusát, amelyben a legjobban képzettek, és kényelmesen érezhetik magukat. Ezek a zenetanárok önálló vállalkozók. Teljes munkaidőben taníthatnak, vagy második munkaként taníthatnak zenét.

Zenetanár fizetése

Az iskolai környezetben dolgozó zenetanároknak rögzített fizetésük van. Más típusú zenetanárok általában óránként fizetnek. A díjakat a térségen belüli járulékarány alapján állapítják meg, így versenyképes módon árazhatják a hallgatókat. Az ügyfelek listájának összeállítása érdekében elindíthatják áraikat a spektrum alsó végén. A kamatlábakat szükség szerint időszakonként felülvizsgálhatják.

A magánzenei tanárok esetében a fizetés általában az órának adásakor vagy még korábban várható, a tanár és az ügyfél közötti megállapodástól függően. A magánzenei tanárok teljes munkaidőben történő munka esetén általában a következőket keresik:

 • Éves fizetés medián : 106 933 USD (51,41 USD / óra)
 • A legnépszerűbb 10% -os éves fizetés : 130,998 USD (62,98 USD / óra)
 • Alsó 10% -os éves fizetés : 78 000 USD (37,50 USD / óra)

Forrás : PayScale.com , 2019

Az iskolában vagy a társaságban alkalmazott zenei tanárok a következőket keresik:

 • Éves fizetés medián : 41 234 USD (19,82 USD / óra)
 • A legnépszerűbb 10% -os éves fizetés : 67 965 USD (32,68 USD / óra)
 • Alsó 10% éves fizetés : 27 639 USD (13,29 USD / óra)

Forrás : PayScale.com , 2019

Fontos: Az iskolában dolgozó zenetanárok szerződést kötnek a munkaadókkal. Ha bérel egy helyet egy zeneboltban órák lebonyolításához, írjon le írásban valamit, amely részletezi az elrendezést, például a bérleti díj mértékét, az értesítés összegét, amelyet bármelyik félnek el kell mondania a megállapodás megszüntetésére, és hogy az üzlet jutalékot készít-e az áttételről. Ha magántulajdonban dolgozik, általában nincs szerződés a tanárok és a hallgatók között, de érdemes fizetési nyugtákat átadni és írásbeli nyilatkozatot tenni a házirendekről, például a lemondásokról.

Zenetanár oktatás, képzés és tanúsítás

A zenepedagógushoz szükséges képesítés a választott pályafutástól függ. Az iskolában való működéshez a zenetanárnak a következőket kell teljesítenie:

 • Oktatás : Akkreditált főiskolán vagy egyetemen alapfokú diplomára van szükség zenei nevelésben vagy ahhoz kapcsolódó területen. A tanfolyam magában foglalhatja az alapvető oktatási órákat az osztálytermi irányításról és a gyermekkori fejlődésről, valamint a zenére vonatkozó osztályokat.
 • Képzés : A törekvő zenetanároknak meg kell felelniük a megfigyelési és a hallgatói oktatási óráknak az iskolai környezetben, és képzési és szakmai gyakorlati lehetőségekről kell felvenniük a kapcsolatot a helyi iskolákkal.
 • Tanúsítás : A legtöbb iskola megköveteli a zenei tanárok képesítését. Vizsgálja meg az államának tanúsítási követelményeit és programjait . A céloktól függően egy vagy több iskolai szintű oktatáshoz állami vizsgaot kell teljesítenie.

Megjegyzés: Ha önálló vállalkozó vagy olyan vállalkozásban szeretne dolgozni, mint például egy zenebolt, akkor valószínűleg nincs szükség igazolásra. Ugyanakkor be kell bizonyítania tudását és készségeit az ügyfelek és a munkaadók számára, ha ezen a téren sikerrel jár.

Zenepedagógus készségek és kompetenciák

Ez a munka általában a következő készségeket igényli:

 • Szervezeti képességek : A hallgatói nyilvántartások, az ügyfélszámlák és a magánbeszélgetések karbantartásának és nyomon követésének képessége, valamint különféle harmonikák, dalok és programok tanítása az egész iskolában.
 • Interperszonális készségek : Az a képesség, hogy kapcsolatba léphessenek az ügyfelekkel, a hallgatókkal, a szülőkkel és az alkalmazottakkal csoportos vagy egyéni órák alkalmával, szülő-tanár konferenciák tartásakor vagy iskolai próbák alkalmával.
 • Zenei jártasság : Zene és zenei ismeretek megosztása egy adott korosztály számára, akár iskolában, akár magántulajdonban.
 • Türelem és betekintés : Képesség különféle típusú tanulók tanítására, hogy továbbfejlesszék tudásukat és készségeiket.
 • Vezetői készségek : Az a képesség, hogy hallgatók figyelmét felvegyék és megtarthassák egy zenekarban, zenekarban vagy osztályban.

Job Outlook

Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Irodája szerint az oktatói állások várhatóan körülbelül 8% -kal növekednek a 2026-ig végződő évtized folyamán, mintegy olyan gyorsan, mint az összes foglalkozás átlaga. A növekvő hallgatói beiratkozásnak növelnie kell az iskolai tanárok iránti igényt, de a foglalkoztatás növekedése régiónként eltérő lesz. A zenei tanár tovább léphet a zenei nevelés oktatásához a főiskolai szinten, vagy visszatérhet az iskolába, ahol vezetői osztályokat folytathat, ha iskolaigazgatóvá válik, ha előmenetelre van szükség.

Munkakörnyezet

Attól függően, hogy egy zenei tanár dolgozik egy iskolában vagy vállalkozásban, vagy magánjellegűen határozza meg, hol dolgozik. Az iskolai zenei tanárok osztálytermeken, előadótermekben, vagy akár szabadban iskolázókkal és csoportvezetőkkel dolgoznak olyan eseményeken, mint például futballjátékok. A vállalkozások által alkalmazott zenetanárok dolgozhatnak a vállalkozás helyszínén, például egy zeneboltban, és oktatást nyújtanak az ügyfelek számára egy kijelölt helyiségben. Azok, akik privát oktatást végeznek, bérelhetnek helyet, használhatják otthonukat, vagy otthonuk látogathatnak.

Munkarend

A munkaidő a foglalkoztatás típusától függ. Az iskolákban dolgozó zenetanárok tanítanak iskolai órákban, de nem dolgoznak, amikor iskolák zárva vannak, például hétvégén, ünnepnapokon és nyári hónapokban. A tanárok azonban dönthetnek úgy, hogy ebben az időben a nyári iskolai órákban dolgoznak, vagy a hallgatókat magántulajdonban tartják. Azok, akik magántulajdonban vagy üzleti vállalkozással foglalkoznak, részmunkaidőben vagy teljes munkaidőben dolgozhatnak, vagy akár második munkát is vehetnek igénybe.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *